![]() |
Papatyam,
Hayırlı uğurlu olsun. Güzel günlerde büyütmeniz dileğiyle. Memet; Bıkmadan usanmadan tüm Türkiye'ye kaynak oluyorsunuz ya sağolun varolun... |
teşekkürler lerdemir
|
Benim çiçekte tuttu.Yeni bir filizde çıkarıyor...ama 5 yılda anca açar denince hevesim kaçtı..
|
Arkadaşlar benim geçen hafta çeliklerini alıp suya koyduğum mum çiçekleri minicik kök vermiş.;)
Yaşasın bir çiçeğin daha doğumuna tanık oluyorum.:D Bu eller boşa çalışmıyor. Bak nasıl da hemen kök verdiler:cool: |
Benim çiçekte tuttu.Yeni bir filizde çıkarıyor...ama 5 yılda anca açar denince hevesim kaçtı..
|
mcdoğan bence hiç hevesin kaçmasın
|
Alıntı:
|
arkadaşlar ben çeliği dikeli neredeyse 1 ayı geçti herhangi bir yerinden filiz felan çıkmadı aynen diktiğim gibi 2 yaprak duruyor bu ,ne zaman filiz çekecek biri bana söylesin hr sabah kontrol ediyorum seviyorum tık yok çiçekte:
) |
Kış geldi biraz dinleniyordur..Çiçeklerin hepsinde yavaşladı büyüme.
|
Evimde 4-5 yıl önce mum çiçeği diye pazardan aldığım bir bitki var.yaprak ve dalları aynı mum çiçeği,sarılıcı .ama çiçekleri:başak değil,tek tek açıyor,rengikahverengi,sarı çizgili şekli etoburların çiçeklerine benziyor.kokusu yok Yazın bırakıp gidiyorum aylarca susuz kalıyor,zavallı genede çiçek açıyor.ne olduğunu mine hanıma sorsakmı?
|
Soralım ama resim koyma imkanın yok muydu?
|
Hımm, bir resmini görsek Sayın Ülkümen, el birliği ile bakardık...
|
bilgisayarıma ilaveler yapmam gerek.becerebilirsem bol bol resim göndereceğim
|
Alıntı:
Daha önce yazmıştım 2 yaşında çiçek açmış.. 5 yılda açma işi bence bakım şartlarındandır. Adamın mum çiçeği sabah güneşi alıyordu sadece... |
İbuprofen, buradaki mesajına, elindeki mum çiçeğinin gelişimini fotoğraflarla ekliyor..Çiçeğin gelişim aşamalarını gösteren güzel bir çalışma oluyor.
|
Memet Bey sizdeki Hoya Kerii 'nin gelişimi ile ilgili bilgi verir misiniz ara ara?
|
Şimdilik gelişme yok, ööyle duruyor tek yaprak ...
|
Bendeki de aynı şekilde duruyor. Ama şu an herhangi bir gelişme beklemiyorum zaten. Bahara doğru gelişmeye başlıyacak herhalde.
|
benimde hoya kerii olduğu gibi duruyor
|
bu sabah sıvı gübre ekledim bakalım nolcak hepsi büyüyo bunda bişi yok sıkıldım ama:)
|
Bende Kipa ya almaya gittim büyümesi ile ilgili kaygılarımdan dolayı almadım .
|
Keşke alsaydın nasılsa büyüyecek....
|
Memet Bey bu arada yeni bir bitkiye merak saldım GÜVEY FENERİ ya da GELİN OTU diye google dan bir araştırmanızı tavsiye ederim.
|
Güzel bir bitki, yabancı sitelerde daha çok meyvesiyle ilgili açıklamalar..
|
arkadaşlar benim hoya kerii nin kökleri üstten dışarı çıkmaya başlamış ne yapsam acaba fikir verirmisiniz :)
|
saksı mı küçük geliyor acaba?
|
Saksıyı bir çıkarıp bakın, köklerin toprağı sarması ne durumda.
|
Çok güzel bir mum çiçeği resmi buldum, onuda sizle paylaşayım. Fakat büyük, sadece linkini veriyorum:
mum çiçeği |
ben olduğu gibi daha büyük saksıya diktim alır almaz..Küçük saksıda kökler çok sıkışıktı..
|
Gerçekten çok güzelmiş todor. Teşekkürler paylaştığın için...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:25. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025