![]() |
yaprakları aldığım zaman üzerindeki çiçekler ölmek üzereydi. tam olarak doğru mu bilmiyorum ama üzerinde çiçek varken çelik alındığında daha çabuk çiçek verirmiş. neyse şimdilik benimki biraz büyüsün, şu aşamada çiçek gibi bir beklentim yok:)
|
1 Eklenti(ler)
|
arsunal
Geçen yıl arkaşımdan küçük bir mum çiçeği dalı aldım salon penceresinin köşesine yerleştirdim.Buradaki yıllardır açmayan mum çiçeği hikayelerini duyunca açmayacak hissine kapıldım (zaten çiçeğinide hiç görmemiştim)ve baharda balkona attım çiçeği. Birkaç gün sonra internette nasıl bir çiçeği olduğunu gördüm.Çok pişman oldum ve hemen yerine koydum.Geçen hafta ne göreyim çiçek tomurcukları sallanıyor ve bu haftada tam boyutlarına ulaşmadılar ama pembemsi yıldız şeklinde güzeller güzeli 12 tane çiçeğim var.henüz tek bir top açtı ama olsun çok sevindim.Darısı sizlerin başına.
|
1 Eklenti(ler)
Sevilay Hanım; nihayet mum çiçekleri kardeşlerine sağsalim kavuştu...
Çeliklerin sarılı olduğu pamuklar kurumamıştı bile. İşte son durum... (tekrar teşekkür ederiz) Rize'den sevgiler |
Çok sevindim Arsunal;
Maşallah. Benim de küçük bir çeliğim vardı yaz başı şimdi biraz boylandı henüz çiçeği yok ama benim için çok özel. Rahmetli dedemin çiçeğinden alındı çünkü o küçük çelik Sevgili teyzem tam bir çiçek düşmanı olduğu için çiçeği dedemin sağlığında çöpe atmıştı. Bir komşumuz görüp almış düşünsenize aradan 24 kocayıl geçiyor ve karşılaşıyorsunuz tesadüf evine gittik annemle mum çiçeğini görünce hayran kaldım. Kemal abinin çiçeği dedi o kadar üzüldüm ki o zaman. Dedemden bir parça karşımdaydı o kadar çok severdi ki bu çiçeği . sağolsun Firdevs Hanım teyze biz istemeden verdi çelikleri. Şimdi her sabah yapraklarını silerken dedemin gülümsediğini hissediyorum |
Biliyormusunuz...İnsan böyle hikayeleri ancak yüreği gerçekten güzel insanlardan dinleyebilir...Ve bu forumun da gerçekten yüreği güzel insanlarla, sevgi dolu insanlarla dolu olduğuna inanıyorum...Ne mutlu bana ki ben de bunun bir parçasıyım...
|
sevgili mermaid gerçekten çok duygulandım lütfen o çiçeğe iyi bak ama şımartma çünkü çok rahat ettirirsen açmıyormuş
|
Sevgili Arsunal;
Aslında açmasını çok istiyorum Ama yaşaması daha önemli benim için ben onun o yeşil yapraklarınıda seviyorum. Hiç açmasa da olur Çok iyi bakacağımdan emin olabilirsiniz.;) |
Hüzünlü ama çok güzel bir hikaye.. Umarım mum çiçeğiniz çiçek açar ve uzun yıllar yaşar :) Çiçeğinizin büyüyüp sizinde torunlarınızın evini süslemesi dileğiyle..:D
|
Alıntı:
Burada olmaktan herkes gibi bende çok mutluyum:D |
sevgili mermaid haddim olmayarak sana bir tavsiyede bulunmak istiyorum;
çiçeğinden bir çok çelik köklendir kuruma ihtimaline karşı |
Olurmu öyle şey ne demek fikirleriniz benim için çok önemli.
Sizlerden pek çok şey öğreniyorum. Biraz daha büyüsün çelikler alıp yedeklerini yapacağım benimde en büyük korkum ona bişey olması Teşekkürederim |
:)
Güle güle büyütün miniklerinizi. Unutmayın; Toprağı kuruyana kadar su yok. Ancak sabah ve akşam olmak üzere, günde iki kez, toprak ve yaprakları spreyleyin.:) Baktınız toprak kurumuş, yarım su bardağı su verin. |
siteye yeni üye oldum ve ben de mum çiçeği sevenlerdenim. Mum çiçeği toğumu buldum ve 2 günde çimlendi. şu an çok küçükler ve tanımakta zorluk çekiyorum. mum çiçeği sizce tohumdan yetişir mi ya da tohumu varmıdır?
|
Çok güzel Memet Bey, gözünüz aydın, ayrıca darısı başıma;) Bana da sevgili İklimsiz çelik göndermişti, onları tutturdum yeni yapraklar verdiler ama o kadar küçükler ki bakıp bakıp "Bir de çiçek açtıklarınızı görseydim" diyorum.;)
|
Mum çiçeklerinin 7 yılda bir çiçek açtığı efsanesi doğru galiba??
|
Sevgili nariel bu beyaz oluşumlar uzayıp kök olacak çiçeğinizi güle güle büyütün *****.
|
Nariel, kaç gündür suda duruyor acaba?
|
1,5 haftadır suda..
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sayın bitkiseli, evet köklendi, kökler 1,5 cm kadar olmuştu ve toprağa diktim. Çeliğimi iki parçaya ayırmıştım, ikisi de köklendi.
İlk baştaki, saygıdeğer bir arkadaşımızın gönderdiği ve bugün elime geçen Hoya Silver Pink, diğerleri ise benim iki parçaya bölünen carnosa'larım. Eklenti 45923 |
Sevgili Nariel, sağda görünen kahverengi saksı içersindeki carnosayı, ben olsam boylu boyunca dalı toprağa, yapraklar dışarıda kalacak şekilde yatırırdım.
Bu şekilde her gözden kökleneceği için tek parça carnosadan üç çelik etmek mümkün. |
Aslında onun yanındaki carnosa'dan da ikinci çeliği elde etmek mümkün sanırım ama kıyamadım parçalamaya, hani belki bir gözden sürgün çıkarmazsa diğer gözden çıkarır diye.. Acaba şimdi kesip suya mı koysam?
Sanki böyle büyük dikince daha çabuk büyüyecekmiş gibi hissettim ;) |
Orada iki saksı carnosa var zaten. Bırak böyle büyüsünler. İlerde çelik almak gerektiğinde yetişkin bitkilerinden alırsın.
Ayrıca E-Dergi Mum özel sayısını okursan orada Paul bey, çelikleri suda köklendirmeyi pek tavsiye etmiyor. Ha köklenmez mi, köklenir elbette. Ancak bu şekilde suda büyümeye elverişli kökler oluşacak. Köklenen bitkiyi toprağa aldığımızda bu sefer de toprakta büyümek ve gelişebilmek için kökler üretmeye başlayacak. Suda büyümek için üretilen kökler ölecektir diyor Paul bey. |
benim çiçeğimde yeni evine alıştı ve yeni yaprak vermeye başladı.
|
Sayın İklimsiz, iki carnosa'yı da bölmek geldi içimden :) Neyse bunlar böyle dursun, büyürlerse çoğaltım yaparım. Yardımlarınız için teşekkürler..
|
yaşasın mum çiçeği buldum
en sonunda tohumdan yetiştirciğim mum çiçekleri 1,5 cm oldular, eminönünden bulduğum çürük kökler toparlanmaya başladı ama malesef kokusuz cınsi imiş mum çiçeğinin. neyse haftasonu bandırmaya gittim baktım bir sera hemen içeri girdim sordum. tam 9 adet mum çiçeği hemde 2 tanesi çiçekli. tabi hemen 6 adetini aldım tanesi 5 YTL DEN:) istanbulda kokusuzu 17 ytl ve tohumadan para verdiğim düşünülürse bu kadar ucuza ve orada bulacağımı berden bilirdim. Derken İDO seferleri iptal oldu 2 tanesi benle 7 saatte otobusle istanbula geldi, 1 adeti hediye verildi 3 adeti geçiçi olarak çiçeği bakabilecek tatlı bir bayana teslim edildi(erkek arkadaşımın annesi). içim rahat tek eksiğim sıvı vitaminler...bu arada mum çiçekleri yola dayandı ve şu anda hiç birşey olmamış gibi 5 metre boyları ile 3 yaşında ve çiçekli bir şekilde bana bakıyorlar. inanın çok mutluyum. bu arada kırık dalları sera sahipi işe yaramaz diye verdi. kırık yapraklara kadar aldım...hepsini dal yaprak ne varsa ziyan etmeden suya koydum köklendikleri an sizlere vereceğim....çünkü bu arama işinde bir çiçeğin bu kadar bulunamaz ama aynı anda bu kadar bulunabilir olmasını anladım bu garip bir duygu : )
:p:D:cool: |
Alıntı:
Bandırma da bahsettiğiniz sera nerededir acaba? Erdek yolu üzerinde olan değil değil mi :) Bu arada şu bahsettiğiniz mum çiçeklerinin resmini (kokulu, kokusuz...) ne zaman görüyoruz... |
4 Eklenti(ler)
Bu çeliği dün edindim, acaba nereden kesip suya koymam gerekiyor, yardımcı olabilir misiniz?
|
Yukarıda resmini koyduğum çelik hakkında yardım istiyorum, acaba kesip 2 **** 3 tane köklendirebilir miyim? şu an böylece suda duruyor.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:07. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025