agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Mum çiçeği (Hoya) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/)
-   -   Mum çiçeği (Hoya carnosa) (https://www.agaclar.net/forum/mum-cicegi-hoya/1209.htm)

memet 06-07-2006 10:53

evet farkındayım ..bugün sevkiyat yapacağım Kayseriye

ibuprofen 06-07-2006 12:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi qitted
Kardeş, yutkunmaktan bademcikler davul oldu be :D
Şimdi ceza olarak bu çiçeklerden en az birisinin fidesini buluyorsun, çoğaltıp bize dağıtıyorsun :D

kusura bakma anlamadım abi, ne demek istedin?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi memet
evet farkındayım ..bugün sevkiyat yapacağım Kayseriye

yaşasın, çiçeğim geliyoor!

bonsaisever 06-07-2006 12:28

ibuprofen bak gayretlerimi görüyorsun :D
Benim de mum çiçeğim yok...anla artık canım :D

qitted 06-07-2006 14:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ibuprofen
kusura bakma anlamadım abi, ne demek istedin?

Daha açığı şu :
Gavur ellerindeki muhteşem mum çiçeklerinin resmini gösterip iştahımızı kabarttın.
Madem aklımıza o çiçekleri düşürdün, ceza olarak onlardan birisini bulup bize dağıtacaksın :)

memet 06-07-2006 16:51

çiçeğini kargoya verdim. sizin oraya cumartesi varmış servis o gün elinde..

Qitted,ben zaten bu farklı türlere kafayı ne zamandır takmıştım. dışardaki siteleri arıyorum.sonunda bi yolunu bulacağımızı sanıyorum..

ibuprofen 06-07-2006 17:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi qitted
Daha açığı şu :
Gavur ellerindeki muhteşem mum çiçeklerinin resmini gösterip iştahımızı kabarttın.
Madem aklımıza o çiçekleri düşürdün, ceza olarak onlardan birisini bulup bize dağıtacaksın :)

hmm tamam abi, emir telakki ederim, zaten yabancı siteleri dolaşıyorum şu sıralar, mum çiçeği uluslararası satış yapan firmalar var mı diye, bulursam hemen sipariş mektubunu yazıcam. memet abiye yollıycam zaten birini, diğeri de sana gelsin.

Alıntı:

çiçeğini kargoya verdim. sizin oraya cumartesi varmış servis o gün elinde..

Qitted,ben zaten bu farklı türlere kafayı ne zamandır takmıştım. dışardaki siteleri arıyorum.sonunda bi yolunu bulacağımızı sanıyorum..

tamam abi teşekkürler, ben de arıyorum yabancı siteleri bu arada...

memet 06-07-2006 17:04

sipariş verme konusunda acele etme ben akşam bir kaç siteye baktım epey tuzlu fiatlar vardı..çiçeği bir bulalım çeşitli çareler ararız.

bonsaisever 06-07-2006 17:23

Bizim mesaj güme gitti bu arada :D
Kargonun yoluna taş koycam :D

memet 06-07-2006 17:40

Benim de mum çiçeğim yok...anla artık canım :D[/QUOTE]
sen istedin ben yollamadım mı
adrese teslim sevkiyatlar hergün yapılabiliyor

bonsaisever 06-07-2006 18:37

Bi kapıya bir tane yeter ben de ibuprofenin kapısında cingane olayım dedim ama anlamamazlıktan geliyor :D

Peki öyleyse İBUPROFEEEENN ÜRETTİKLERİNDEN İSTERİİİİİİM :D

qitted 06-07-2006 21:40

Bu günlerde yurt dışına çıkacak bir tanıdık,akraba, arkadaşı olan filan yokmu?
Rica etsek 1 saatini ayırıp bize bir mum çiçeği fidesi alıp getirmezmi mesela ?
Masrafını karşılarız diye düşünüyorum.

memet 06-07-2006 22:09

valla benimde aklıma geldi. bir arkadaşımda otobüsle tura çıkacak .bir adres bulabilirsem ,ondan git ordan al demeyi düşünüyorum.

bitkilerin yurt içine sokulmasıyla ilgili bazı şartlar oluyor sanki aklımda kaldığı kadarıyla gümrükte.posta yoluyla ne kadar kolay olacağınndan emin değilim

ibuprofen 06-07-2006 22:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bonsaisever
ibuprofen bak gayretlerimi görüyorsun :D
Benim de mum çiçeğim yok...anla artık canım :D

tamam abi seni de görücem hiç merak etme, ne alırsam yarısı senin :D

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bonsaisever
Bi kapıya bir tane yeter ben de ibuprofenin kapısında cingane olayım dedim ama anlamamazlıktan geliyor :D

Peki öyleyse İBUPROFEEEENN ÜRETTİKLERİNDEN İSTERİİİİİİM :D

abi sen böyle iyimser konuş hepsi senin olsun. demek ki türeyecek benim çiçek.. :D

bonsaisever 06-07-2006 22:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ibuprofen
abi sen böyle iyimser konuş hepsi senin olsun. demek ki türeyecek benim çiçek.. :D

Benim "Yok canıııım olmaz okadar da" falan diyeceğimi sanıyorsan aldanırsın, elinde ne var ne yok alırım ona göre :D

memet 06-07-2006 22:55

yurtdışındaki vatandaşlarla bağlantı arıyoruz, bize bulup yollarlarmı diye mum çiçeğinin farklı türlerinden

qitted 07-07-2006 07:38

Alıntı:

valla benimde aklıma geldi. bir arkadaşımda otobüsle tura çıkacak .bir adres bulabilirsem ,ondan git ordan al demeyi düşünüyorum.

bitkilerin yurt içine sokulmasıyla ilgili bazı şartlar oluyor sanki aklımda kaldığı kadarıyla gümrükte.posta yoluyla ne kadar kolay olacağınndan emin değilim

Bence adres filan bulmaya uğraşma, arkadaşının daha çok zamanını alırsın.
İlk bulduğu, gördüğü büyük çiçekçiye girip sorsun.
Daha pratik bir çözüm sanki, ne dersin ;)

Gümrük işine hiç takılmayın.
Koy valizin bir köşesine, devam et.
Zaten "bende bir fide var, beyan edeceğim" filan demeye kalksan gümrükçüler sopayla kovalar :D

kaseriya 07-07-2006 07:58

sevgili kayserili doktor arkadaşım,kayseride yaşıyorsan sana çelik verebilirim bu çiçekten,hatta en son bir deneme yaptım,çiçekli dalları kestim ve onları saksılara aldım ,hepside tuttu çiçek yerlerini bırakmadı,onlar gelecek sene açacakmı onu merak ediyorum.Saygılar

bonsaisever 07-07-2006 09:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kaseriya
sevgili kayserili doktor arkadaşım,kayseride yaşıyorsan sana çelik verebilirim bu çiçekten

Oh oh maşallah, götürdün bütün mum çiçeklerini :))

memet 07-07-2006 11:07

dayanışma

:p mum çiçeği kardeşliğinin Kayseri grubu oluşuyor

arzu26 07-07-2006 12:32

bende mum çiçeği istiyorum hem de şiddetle!!!!!!!!!!!!!!

Selahattin Yılmaz 07-07-2006 13:19

2 Eklenti(ler)
İşyerimde de bir tane var demin yanındaydım çiçeği misler gibi kokuyor...;)

Eklenti 2417

Eklenti 2418

memet 07-07-2006 13:43

Arzu26 aramıza katılmana sevindik.yeni üyeler bölümünde kendini tanıtırsan daha da sevineceğiz.
siteye aktif katılımını bekler,seni mumçiçeği kardeşleri arasında görmeyi çok isteriz.
sözünü ettiğin diğer ağaçları forumlarda sorarsan bilen arkadaşlar yardım edeceklerdir.

bonsaisever 07-07-2006 13:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arzu26
bende mum çiçeği istiyorum hem de şiddetle!!!!!!!!!!!!!!

Memet ile ibuprofen kapıldı :D
Mum çiçeğini köklendirip kardeşliği genişletecek başka arkadaş yok mu :confused:

qitted 07-07-2006 15:24

Ankarada olanlara ben destek olurum.
Ama kesip çeliklememi bekleyeceksiniz maalesef :(

Sevgili kayseri grubu, enişteniz olarak yabancı mum çiçeği bulursanız sıra başıyım haberiniz olsun :cool:

kiiirmiziii 08-07-2006 00:07

selamlar,
arkadaslar bendekl mum çiçeginin yapraklarının üstünde beyaz bişeyler oluştu.onlar için ne yapabilirim?yeni çelik 3 tane daha var.onlara da bulasırmı?

bonsaisever 08-07-2006 01:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kiiirmiziii
yeni çelik 3 tane daha var

Yapışın arkadaşlar :D

memet 08-07-2006 11:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kiiirmiziii
selamlar,
arkadaslar bendekl mum çiçeginin yapraklarının üstünde beyaz bişeyler oluştu.onlar için ne yapabilirim?yeni çelik 3 tane daha var.onlara da bulasırmı?

hemen müdahele etmen gereken bir zararlıyla karşı karşıyasın.ıslak pamuk peçete gibi birşeylerle alabildiğin kadarını çiçeğe zarar vermeden temizle.
sonra zararlılar için evde hazırlanabilen ilaçlar bölümünü oku orada gerekli olan ilaç anlatılıyor.

cemboa 08-07-2006 12:04

Kirmizi hızlı yayılan ve ilaçla başedemiyeceğin bir hastalık.Başıma geldiği için biliyorum.Koca mum çiçeğimi budadım bu yüzden.Yakında bitki bulundurma.Elinle bir süre hergün takip ederek temizlemen lazım.Hızlı yayılır.Üzerindeki pamuksu yapı içindeki böceği herşeyden koruyor.Genelde yaprak arkalarını ve diplerini sever.Bitkinin her tarafını hergün iyice taramalısın.

ibuprofen 10-07-2006 21:59

memet abi'nin yolladığı mum çiçeği çeliği

memet abinin yolladığı mum çiçeği çeliğinin gelişme aşamalarını burada sergileyeceğim. (hem de en başından başlayarak)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

http://img178.imageshack.us/img178/3...icegi13aj5.jpg

bonsaisever 10-07-2006 22:19

Aman aman ne güzel şey bu :)
Benim eve de böyle gelecek mi acaba :D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025