agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Mum çiçeği (Hoya)
(https)

Beğeni Düzeni3239Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-07-2007, 11:02   #1
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Galeri: 15
Hayır sorun yok...

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2007, 16:05   #2
hfz
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-02-2006
Galeri: 5
Sevgili Hoyadag,

Öncelikle çeliklerinizin tutup, çiçeklerinizin büyüdüğünü, gelişip serpildiğini görmek isteriz. Bir tohumun veya bir çeliğin yaşayan bir çiçeğe dönüşme çabaları ve aşamaları beni inanılmaz heyecanlandırıyor. Ve ilk yaprağı, ilk sürgün başını görmek de inanılmaz mutlu ediyor. Mucize gibi. Serpens'inizde kök hareketlerini gördüğümde bile heyecanlandım. Sizin heyecanınızı, mutluluğunuzu tahmin bile edemiyorum..

İlk çeliklere tabi ki talibim. Çok da sevinirim. Hatta keşke benim için de arkadaşınızdan ücret mukabili çelik temin edebilseniz. Öyle olsa hem sizin hem benim Mum Çiçeklerimizden bir sürü çelik alma şansımız olur.

hfz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-07-2007, 16:28   #3
Ağaç Dostu

papatyam's Avatar

Giriş Tarihi: 03-11-2006
Galeri: 1
Sevgili Hoyadag, sana çelikleri getiren arkadaşından rica etsek bizlere de getirebilirmi ücret karşılığında.

papatyam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2007, 15:17   #4
Ağaç Dostu

seren's Avatar

Giriş Tarihi: 20-08-2006
Galeri: 11
Selam arkadaslar;

Mum cicegini cok sevdim.
Eger mumkunse 10-12 cm lik bir dali banada gonderebilirmisiniz.
Fazla buyuk olmazsa ptt den mektup zarfinin icinde iki gunde gelir.
Bende hemen cimlendiririm.

seren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2007, 17:41   #5
Ağaç Dostu

ilknur aşık's Avatar

Giriş Tarihi: 14-05-2007
Hafize hanım
Elinize sağlık
Sn Hoyadag'a o kadar güzel yardımcı olomuşsunuz ki bize de ancak teşekkür etmek kalıyor.

ilknur aşık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2007, 17:43   #6
Ağaç Dostu

ilknur aşık's Avatar

Giriş Tarihi: 14-05-2007
Sn Seren
****** size yardımcı olmak isteriz. Ancak bu sıcakta kökler kurur diye düşünüyorum. Zaten çok nazlı, zor büyüyen bir çiçektir kendileri.
Sanıyorum Selahattin beyde yetişmiş fideler vardı. Ayrıca çok ta sağlıklı filizlerdi. İsterseniz önce kendisiyle iletişim kurun.

ilknur aşık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2007, 20:23   #7
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-06-2007
Galeri: 10
Arkadaşlar, cevabım biraz gecikti ancak cevap için arkadaşıma bilgi vermem gerekiyordu. Yardımcı olabileceğini söyledi. Ancak biraz maliyetli bir iş olduğunu söylemeliyim. Bu işin bana maliyeti yaklaşık çelik başına 65-70 rinjit (yaklaşık 25 Ytl) oldu ki kargo ücreti de ödemediğimi ifade etmeliyim(Havacılık sektöründe olmanın güzel tarafı). Eğer yine de çelik almak isteyen arkadaşlar olursa seve seve yardımcı olurum. Malezyadan gelen bu çelikler için yine kargo ödemesi yapmanız gerekmeyecek. Gümrük ve uluslararası kargo işini ben hallederim . Size yurtiçi kargo ücreti kalır. İşin en güzel tarafı da çelikler elimize geçmeden ödeme yapma zorunluluğumuzun olmaması. Bir de biraraya gelip toplu alım yaparsak indirim yaptırabiliriz diye düşünüyorum. Ben de bu sayede kafama takılan türleri getirtirim. Bu bitki için bence değer, ama imkan meselesi tabi. Yine belirteyim ki bu bitkileri üretmeyi başarabilirsem arkadaşlara çelik göndermekten zevk duyacağım. Bu da zaman meselesi.

Bu arada çeliklerim köklenmeye başladı. Hafize hanımın tam da tahmin ettiği üzere diversifolia biraz ağırkanlı gibi. Onun kökcüklerini göremedim henüz, ama ümitliyim.

hoyadag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2007, 20:27   #8
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Giriş Tarihi: 30-04-2007
Galeri: 373
Hoyadag, bu güzel bir haber.
Çok teşekkürler.
Kaç farklı tür getirtebiliriz?
Toplu alım için herkes isteğini biran önce belirtsin.

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2007, 20:33   #9
Ağaç Dostu

Publicalyx coştu :

Eklenen Resimler

Eski 06-07-2007, 20:43   #10
Ağaç Dostu

Tür konusunda sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Bildiğim kadarıyla bu bitkinin anavatanı oralar. Hoya mitrata'nın Malezya ile anıldığını okuduğumu anımsıyorum. Satıcının belirli bir listesi yok anladığım kadarıyla. Biz listemizi göndereceğiz o karşılayabileceklerini belirtecek. Bu arada ben bu kerrie'ye aşık oldum. Bir sipariş olursa kesin alacağım.

Eski 06-07-2007, 20:47   #11
hfz
Ağaç Dostu

Sevgili Hoyadag,

Maşallah pek çabuk büyümüş kökçükler. Daha fazla uzamasına izin vermeden dikseniz iyi olacaktır.. Kökün çok uzun olması dikerken kırılmalarına neden olabilir. O yüzden dikerken kökleri kırmamaya çok dikkat edin.

Fiyatlar biraz yüksek geldi bana ama bakalım arkadaşlar ne diyecekler? İlginiz için çok teşekkür ederiz..

Eski 06-07-2007, 20:50   #12
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Bu çok iyi fakat bu seferde kararsız kalıyor insan.
Off ya karar verememek çok kötü.
Hepsinden istemek isterim.
Ama bu çok zor tabi.
Arb, Selçuk bey nerdesiniz?
Şuna bakın yahu.

Eklenen Resimler

Eski 06-07-2007, 21:00   #13
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Ben cinsleri araştırırken fiatlara da baktım. Ortalama fiatlar 7-12 dolar civarı. beş dolara kadar inen fiatlar var.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2007, 21:17   #14
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
Ben cinsleri araştırırken fiatlara da baktım. Ortalama fiatlar 7-12 dolar civarı. beş dolara kadar inen fiatlar var.
Mehmet Bey, Selamlar. Forumda yeni olmakla birlikte tüm forumu okuduğumdan neredeyse Türkiye'de Hoya cinsini kurtaran birkaç kişiden olduğunuzu biliyorum. O kadar insana çelik yollayarak harika bir işe imza atmışsınız. Bu aralar pek görünmese de qitted'ı da unutmamak lazım. Benim çeliklere gelince elimdeki ilk imkanı kullanarak uzakdoğudan getirttim çelikleri(Özellikle de kargo ödemeyecek olmanın rahatlığıyla). Ancak internette biraz daha araştırma yapınca daha ucuz kaynaklar olduğunu da gördüm. Ancak bilemiyorum almayı düşünmedim.

Eski 06-07-2007, 21:04   #15
Ağaç Dostu

Bu arada İsveç Hoya Topluluğunun sitesinde ilginç bir bilgi vardı. Orjinal ifade 'The biggest reason why hoyas do not flower is too much fertilizer' şeklinde. Benim anladığım kadarıyla Hoyaların çiçek açmamasında en büyük etkenin aşırı gübreleme olduğunu söylüyor. Ne dersiniz, kanaatkar bir bitki değil mi? Ne aşırı suya razı ne de aşırı gübreye. Kararınca istiyor ama belkide dünyanın en güzel çiçeğini hediye ediyor. Hem de mis gibi kokusuyla birlikte.

Eski 06-07-2007, 21:33   #16
hfz
Ağaç Dostu

Sevgili Hamido arkadaşımızın bulduğu siteye tekrar bir bakın derim ben. (1290.mesaj sanıyorum) Fiyatlar öylesine cüzzi ki, herkes 3-5 adet rahatlıkla alabilir.1.50 Eurodan başlıyor, ortalama 3-4 Euro...

Sevgili Hoyadag özellikle siz bakın, çünki bu konuda bizlere en iyi yardımcı olabilecek kişi sizsiniz. Toplu getirtebilir miyiz mesela. Aynen dediğiniz gibi önce size gelir, bizlere kargolama işini de size yardım ederek gerçekleştiririz.

http://www.paulshirleysucculents.nl/shop_hoyas.htm

Eski 06-07-2007, 21:41   #17
Ağaç Dostu

Hafize hanım, adı geçen siteyi inceledim. Hatta Mr. Shirley ile mailleştim. İstediğimiz miktarda gönderi yapabileceğini söyledi. Ancak Hollanda'da bir tanıdığım olmadığından kargo ücreti ödememiz mukadder olacak gibi görünüyor. Yine de bu fiatlar iyi derim ben. Ayrıca indirim yaptırabilir miyiz net sipariş belli olduktan sonra konuşabilirim kendisiyle. Yine siparişler elime ulaştıktan sonra ödeme yapacağımı sanıyorum. Karar sizlerin.

Eski 06-07-2007, 21:45   #18
Ağaç Dostu

Bu arada sakın bu cinsten sipariş vermeyin. Öğrendiğime göre en küçük yaprağı 150mm çapındaymış

Hangi kutuda kargoya vereceğiz?

Eklenen Resimler

Eski 06-07-2007, 21:54   #19
hfz
Ağaç Dostu

Bakın buna çok sevindim... Çok teşekkür ederiz sevgili Hoyadag.. Biliyordum sizin başarabileceğinizi.. Hamido arkadaşımız o tarihlerde kargo fiyatlarını da araştırmış sağolsun. Fikir olması açısından tekrar kopyaladım.. 55 olmaz da daha ağır olursa 110 olur gibi. Zaten alıcılara bölünecek bu fiyat da.

''Nakliye konusundaki araştırmalarımdan da bahsetmeliyim.
Hollanda - Türkiye arasında koli gönderme şekli ve bedeli şöyle (1 Kg koli):
Posta ile - ~20 euro (27 USD) (Yaklaşık 15 günde teslim)
UPS Kargo - ~55 USD (Yaklaşık 2 gün)''

Toplu alım yapacağımızdan toplam fiyatta da indirim yaptırabileceğiniz kanısındayım. Herkes kendi seçtiği çiçeğin ücretini tam öder, toplu indirimden faydalanırsak da bunu kargo fiyatına yansıtırız. Yani kargo fiyatını az ödemiş oluruz.

Herkes yukarıdaki siteden sadece kendine istediği çiçeği yazsın, çiçeğin adının karşısına da sitede verilen fiyatı yazsın.. Hem türleri,hem adetleri, hem de fiyat toplamını çıkarmış oluruz.

Uygun mudur arkadaşlar?

(Açıkçası ben hemen kendi türlerimi tekrar inceliyorum)

Eski 06-07-2007, 22:00   #20
Ağaç Dostu

Evet arkadaşlar, Memleketimizde hoya seferberliğini başlatıyoruz inşaallah. Buna yardımcı olmaktan daha büyük bir mutluluk olamaz benim için.

Eski 06-07-2007, 22:31   #21
Ağaç Dostu

Kokulu Türler

Arkadaşlar, bu hoya hastalığına tutulduğumdan beri hiç de adetim olmadığı halde internettin başından kalkamıyorum. Kah resimlere dalıp gidiyorum, kah yabancı forumlarda kayboluyorum. Böyle bir forumdan tanıştığım Canada Vancouver'dan bir hoya tutkunu arkadaşın verdiği önemli bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Özellikle sipariş verirken rehber olabilir. Hemen belirteyim bu türler Mr. Shirley'in elinde var mı bilmiyorum, araştırmaya vaktim olmadı. Arkadaşın kullandığı kelime tam olarak 'Highly Perfumed' idi. İşte harika koku garantili türler:

Hoya Arnottiana
Hoya Australis 'Silver Valley'
Hoya Calycina (25 mm çiçekli)
Hoya Citrina
Hoya cumingiana
Hoya heuschkeliana
Hoya lacunosa
Hoya litoralis
Hoya loherii
Hoya longifolia
Hoya magnifica
Hoya memoria
Hoya nummularoides
Hoya obovata
Hoya obscura
Hoya odorata
Hoya pachyclada
Hoya pubifera
Hoya pusilla
Hoya shepherdii
Hoya tsangii

Umarım bu diğer türlerin kesinlikle kokmadığı anlamına gelmiyordur.

Düzenleyen hoyadag : 06-07-2007 saat 22:44 Neden: Yanlış bilgilendirmeyi önleme
Eski 06-07-2007, 23:10   #22
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Arkadaşlar size avrupa çiçekçiliğin, bizim için hoya getireceğini hatırlatayım.
Kargo masraflarımız olmayacağı gibi, fiatlar da tl olarak çok daha az olacak.
Acele edip yüksek fiat ödemeyelim.
Yukardaki mesajda da fiatlardan o yüzden sözetmiştim.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2007, 23:13   #23
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Tamam Memet.

Eski 06-07-2007, 23:17   #24
hfz
Ağaç Dostu

Sevgili Memet,

Haklısın.. Birden çok heyecanlanmışım.. Hiç bu kadar yakın olmamıştık yurt dışından Mum Çiçeği getirtmeye.

Ne zaman haber alırız acaba Gönül Hanım'dan?

Sevgili Hoyadag, biz önce burada bir sera sahibine gidip talepte bulunmuştuk. Sanırım onun cevabını beklesek biraz iyi olacak. Acele etmeyelim. Çok ayıp olur Gönül Hanım'a.. En azından bir aksilik olacak olursa sen varsın artık.. Bu da güzel bir gelişme.

Eski 06-07-2007, 23:34   #25
Yeni Üye

Hamido's Avatar

Giriş Tarihi: 03-11-2006
Hollandadaki firma, köklendirilmiş çelik satmıyor. Zaten elinde çelik de yok.
Almak isteyen bizzat gidiyor. Adam hangisinden istiyorsanız 10-15 cm. uzunluğunda bir çeliği anında kesip elinize veriyor ve parasını anında alıyor. Çeliğinizin köklenip köklenmemesi sizin sorununuz yani.

Böyle saçma sapan bir satış hiç duymamıştım. Özellikle Avrupa çiçekçilik bu adamdan çelik alacaksa allah yardım etsin, umarım başarırlar.

Kötü haber oldu sanki ama durum bu.

Hamido Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2007, 23:58   #26
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hamido Mesajı Göster
Hollandadaki firma, köklendirilmiş çelik satmıyor. Zaten elinde çelik de yok.
Almak isteyen bizzat gidiyor. Adam hangisinden istiyorsanız 10-15 cm. uzunluğunda bir çeliği anında kesip elinize veriyor ve parasını anında alıyor. Çeliğinizin köklenip köklenmemesi sizin sorununuz yani.

Böyle saçma sapan bir satış hiç duymamıştım. Özellikle Avrupa çiçekçilik bu adamdan çelik alacaksa allah yardım etsin, umarım başarırlar.

Kötü haber oldu sanki ama durum bu.
Bir konuda sevgili Hamido'ya katılıyorum, çelikleri köklendirmek tamamen bizim sorunumuz olacak. Çeliklerin köklü olması gerektiğinden ise haberim yoktu. Benim çelikler de sadece kesilmiş dallardı, kökleri yoktu. Birde daha önce de belirttiğim gibi Shirley'le görüşmemize göre çelikleri almadan ödeme yapmamız gerekmiyor. Hemen belirteyim bunları Avrupa Çiçekçilikten gelen yanıttan sonrası için söylüyorum.

Eski 06-07-2007, 23:39   #27
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Memet?

Eski 06-07-2007, 23:48   #28
Ağaç Dostu

Mehmet bey kusura bakmayın Avrupa çiçekçiliğe verilecek siparişle ilgili mesajları okumuştum, ancak siparişin verildiğinden haberim yoktu. Bu birliktelikte ben de yeralmak isterdim ama kısmet değilmiş.

Eski 06-07-2007, 23:55   #29
hfz
Ağaç Dostu

Sevgili Hoyadag, sevgili Hamido'nun bahsettiği firma sizin mail ile bilgi aldığınız firma.. Ben zaten köklenmiş çiçek değil, çelik alacağımızı biliyorum. Aynı size gelenler gibi.. Ama Hamido arkadaşımız elinde çelik yok diyor?

''Hafize hanım, adı geçen siteyi inceledim. Hatta Mr. Shirley ile mailleştim. İstediğimiz miktarda gönderi yapabileceğini söyledi.''

Gerçi önce Avrupa çiçekçilikten haber bekleyeceğiz ama, dikkatli olmamızda da fayda var..

Eski 07-07-2007, 00:02   #30
hfz
Ağaç Dostu

Aynı anda yazmışız.. Panik!

Sakin, sakin..... Sonuçta şekil belli oldu. Önce Avrupa Çiçekçilikten haber bekleyeceğiz..

Etiketler
hoya, mum çiçeği

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025