Sevgili dost bu işi bildiğimi iddia edecek kadar bilinçliyim ben bu çiçek çeşitlerinin haricinde ağırlık kaktüs'te şu anda elimde satılabilecek sayıda 25 çeşit, çoğaltmaya çalıştıklarımla birlikte 50 çeşit olmak üzere 40000 kaktüs var.Vergi kaydım,ticaret odası kaydım vs. her şey kurallara uygun çiçek fuarınada katıldım, 2005 yılında panelvan araba aldım kendim direkt pazarlamaya başladım ve her gittiğim şehirde ithal edilerek getirilmiş benim fiatlarımın 6-7 kat fazlasıyla bütün çiçekçilerin elinde kalmış gözleri korkmuş kaktüs diyince otomotik reddeden bir müşteri gurubu çıktı karşıma,bunun yanında birde fırsatçı gurup varki bu daha kotü aman nasıl olsa gelmiş yarı fiat verenimi 1/4 fiat verenimi? Şimdi üretimi iyice azalttık elimizdekilerle bu işi gittiği yere kadar götürmek daha bakımı kolay bitki türlerine yönelmeye karar verdim.Bu arada şunuda belirtmemde fayda var Türkiyede kaktüs tohumu yok biz üretimi yavru yapıyoruz bir çeşidi satılabilir sayıya getirmek 5 yıl bulduğumuz yeni çeşidi çiçek açtığında döllenip tohum tutmasını sağlıyarak tohum alıyor yetiştirmeye çalışıyoruz. Tohumdan satılabilecek boya gelmesi yine 5 yıl. bütün bunları kendimi acındırmak için yazmadım sizinde belirttiğiniz gibi çiçekten hiç anlamayan kataloglara bakıp "ahan bundanda yolla" diyen bir defada vole vurup üreticilerin önünü tıkayanlar bu işin kaymağını yiyorlar ülkemizde üretim yapanlara " nesli tükenmiş enayiler " diyorlar artık. selamlar, sevgiler, hoşçakalın.
|