View Single Post
Eski 04-08-2007, 12:58   #1683
cezzar
Ağaç Dostu

cezzar's Avatar

Giriş Tarihi: 06-05-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uyar11 Mesajı Göster
alti turun bulundugunu ve bu turlerin ise sunlar oldugunu ogrenmis bulunmaktayim;
hoya carnosa compacta
hoya keysii
hoya bilobata
hoya wayetii
hoya carnosa tricolor
hoya bella
Buradan (Hollanda) Turkiye ye posta ucreti 2kg. ye kadar 17,50 euro oldugu icin en az 50 celik bu kiloyu tamamlar diye dusunduk ve bunun icin fiyat sorduk. malesef celikler 5 euro dan asagiya cekemedik.
Bu fiyati cok gormeyen arkadaslar olursa toplu bir sekilde bu celikleri size gonderebilirim.
Açıkçası, eğer amaç sadece farklı hoya türü edinmekse, yani özel bir hoya türünü edinmek değilse (ille bir bilobatam olsun, bir keysiim olsun istiyorum, kesinlikle bu benim için çok önemli ..... gibi düşünmüyorsak), bu fiyat çok ucuz değil bence de. Yani aslında ucuz ama, daha ucuz alternatifler var:

Mesela Hollanda'daki Paul Shirley'in 5'li koleksiyonları var. Beginners Collection (Yeni Başlayanlar için Derleme- sanırım hızlı kolay büyüyen tipler, o yüzden böyle isimlendirmiş), 5 tanesi 7 avro (bella, carnosa, lacunosa,gracilis, shepperdii)., Scented Collection (Kokulu Derleme) ise yine 5 türden oluşuyor ve 8 avro (verticillata, carnosa, lacunosa, sp bogor, australis) imiş. 10 ve 15 avroluk Derlemeleri de var.. Yani bu şekilde, 9-10 avroluk posta masrafını da ekleyince, 25 avroya 10 çelik elde etmek mümkün kişisel bir siparişle..

bilginiz olsun dedim..

Selamlar...

cezzar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön