![]() |
|
![]() |
#1742 | |
Ağaç Dostu
|
Bir düşünelim bakalım... Alıntı:
Buldum, buldum sanırım, Diğer hoya türleri, ![]() Düzenleyen hoyadag : 08-08-2007 saat 15:28 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1743 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-07-2007
|
Sayın elfogi üzgünüm ben resim özürlüyüm bağışlayın. Yalnız isteyen yalovada misafirim olur hem gözleriyle görür hemde resim çeker tercih sizin selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1744 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1746 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar mum çiçeğini bende çok seviyorum.Ankara' da nerede bulabilirim? Seralarda hiç gözüme çarpmadı. bana da bir iki yaprak verebilecek birisi var mıdır?Evlendiğimiz yıllarda kocaman bir mum çiçeğimiz vardı .Kalabalık bir ailede o benim odamda dururdu.daha sonraları yeni eve taşımamızda çok zedelendi ve yok olup gitti .o çiçeğin bendeki yeri çok başkadır.hep eski bir dostumu kaybetmiş gibi ona özlem duyarım nedense.Konuları okudukça siteyi keşfetmekte çok geç kaldığımı anlıyorum.O kadar güzel bilgiler varki. Forum bütün gün açık ve ben gün boyu okumaktan geçen sene ameliyat olduğum gözlerimi yeniden kaybedeceğim bu gidişle..Emeği geçen herkesin eline diline sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1748 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=şükran ünal;139975]Arkadaşlar mum çiçeğini bende çok seviyorum.Ankara' da nerede bulabilirim? QUOTE] Bugün özel hoya çelikleri geçti elime. Gönderen kişiye minettarım ama açıklamayacağım. Eğer tutarsa birini size vermem konusunda, kendisinden talimat aldım ![]() Gerçi bu konuda bana pek güvenmeseniz iyi olur. Beceriksizliğim tescillenmiştir. Ama yine de bir bekleyin bakalım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1749 |
Ağaç Dostu
|
Şükran Hanım, Maalesef Ankarada eş dost yoksa bulmanız çok zor.Ben seralada sordum hatta bir çok kişiye de haber verdim bulabilirmisiniz diye de hiç haber çıkmadı.İyi ki buradayım öyle güzel dostlar var ki burada aradığınız tüm çiçekleri paylaşmaktan hoşnutlar, her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bende köklenecek çeliklerimi bekliyorum bakalım ![]() ![]() Saygılar, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1750 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Nevsune, inşallah tutturmayı başarırsınız. Özel çelikten kastınız farklı bir tür mü? Yoksa hepimizde bulunan Hoya Carnosa mı? Eğer farklı bir tür ise bu çok sevindirici, türlerimiz çoğalıyor demektir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1751 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Hfz, bu konuda hiç bir bilgim yok. Ne olursa kabulum. Yeterki bir hoyam olsun. Büyüdüğünde görüntülerim, siz ustalar anlarsınız. (Bir tutsa da, iş çelik almaya gelse) Özel terimi işin esprisiydi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1754 |
Ağaç Dostu
|
-----------Yarışma------------
Arkadaşlar malum pek sevdiğim kurumum, çalışanları da dahil Türkiye'deki hiç kimse temenni etmese de adım adım greve gidiyor. Grev oylaması sandığından "hayır" çıkmamış olsa da umarım sonumuz "hayıra" çıkar. Gelelim asıl mevzuya, ister grev zavallının başına vurdu deyin, ister yine acayipliği tuttu deyin, hem kendi kafamı rahatlatmak hem de foruma renk getirmek adına; Bir Yarışma düzenliyoruuuum. Konu : Bugün kargoyla bana gelen, aşağıda verilen fotoğraftaki kutudan ne çıkmış olabilir? Cevaplama süresi : Hergün foruma giremeyen arkadaşlar olduğundan 48 saat olabilir. Arzu eden olursa süreyi uzatabiliriz. Jüri : Saygıdeğer Hafize hanımı (kendisi de kabul buyurursa eğer) jüri olarak düşündüm. Kurallar : -Cevaplar yarışmacıların tahminlerinden oluşacaktır. -Birbirinin aynı cevaplar oluşmaması için cevaplar açık ve ayrıntılı olmalıdır, -Bir iki kelimelik kaçamak cevaplar kabul görmeyebilir, -Yarışma mesajın yayınlanmasından itibaren 48 saat içinde tamamlanacaktır. -Yarışma süresinin bitiminden sonra yanıtlar jüri tarafından incelenecek ve doğruya en yakın cevabı veren arkadaşımız birinci olacaktır. -Yarışma bitiminde sorunun esasını teşkil eden nesnenin fotoğrafı burada yayınlanacaktır. -Yarışma süresince, jüri ve düzenleyici hiçbir ipucu yayınlayamaz. -Kurallara aykırı bir durum oluştuğunda yarışma o anda sona erdirilir ve o ana kadar olan cevaplar içinden birinci seçilir. -Birbirinin aynı cevapların oluşması durumunda jürinin uygun göreceği bir yöntemle kura çekilişi yapılır. Sanırım bu kadar kural yeter ![]() Malum her yarışmanın bir ödülü olduğu gibi bu küçük yarışmamızın da (Kabul buyurursanız) minik bir ödülü var. Karışıklığa yol açmamak için ödülü bir sonraki mesajda belirteceğim. Not:Arkadaşlar, yarışmamızın temel amacı eğlenmektir, darılmaca, kırılmaca yok ona göre. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1755 |
Ağaç Dostu
|
Ödül
Yarışmamızın minik ödülü aşağıdaki fotoğrafta görünen Hoya Silverpink yaprak çeliğidir. Yarışmanın kazananı jüri tarafından açıklandıktan sonra düzenleyici tarafından kazananın adresine ödemesiz olarak postalanacaktır. Umarım beğenirsiniz. Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1761 |
Ağaç Dostu
|
Bence bu grev oylaması sandığı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1763 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili dostlar önce çiçek konusunda bazı özel detaylarla sizlere yardımcı olmaya çalışacağım doğa, çiçek ve devamı olarak tohumu, bitkinin en kötü sartlarda olduğunda, soyunun veya türünün devamı için şart koşmuştur. Çiçek endişelenmeyi,tohum ise ölüm korkusunu ve soyunun devam etmesini, kendini yetiştiren tohumun hafızasından zaten devir almıştır ve öyle yapar. Çiçek bizler için çok özel bir hediyedir.İyi şartlarda baktığımız bitkiler bizleri ödüllendirir ancak kötü sartlarda soyunu devam ettirmek için ölümüne çiçek açar ve tohum yapar. Dikkat edin bitki tohumlarına hepsinin doğada bir yerlere taşınması için şekil olarak özel bir aparatı veya özelliği vardır,kimi rüzgarla taşınsın diye bir kanatçık,kimi uçacak şekilde tüy,veya suyla yağmurla uygun yere götürecek bir geometrik şekildedir. Gelelim mum çiçeğine: 1.Çelik köklendiriken iki göz kullanın alt gözün 2-3 mm altından üst gözün ise 5 mm üstünden gözlere ters meyilli kesin 2. üstte mutlaka tek yaprak bırakın. 3.Eğer torf veya perlit kullanıyorsanız suda köklendirmeyin doğrudan bu karışıma dikin. 4.kesinlikle gübre vermeyin. 5.Rüzgar ve direk güneş almayan gölge bir yere alın. 5. Düzenli sulayın. 6.Köklendikten sonra çabuk büyumesini istiyorsanız direkt güneş almayan yerde tutmaya devam edin yapraklarda tam yeşil olacaktır.6. Yalnız torf veya perlitte büyütmeye çalışmayın bu karışıma yarı yarıya bahçe toprağı karıştırın. 7. Gübre olarak bulabilirseniz 1/5 oranında yanmış koyun gübresi veya evinizdeki ilaç pompasıyla vaya bir fıs fısla üçlü karışım yaprak gübresi verin. 8. ÖZELLİKLE HOYANIN SÜRGÜN UÇLARINA ELİNİZLE DOKUNMAYIN çünkü hemen o uç kurur başka bir yerden sürmesini beklemeniz gerekir. 9. Çoğaltmak isteyenler daldırma yaparlarsa çok başarılı ve garantili çoğaltma yapmış olurlar. Bildiklerimi aklıma gelenleri sizlerle paylaşmaya çalıştım hepiniz sevgiyle,hoşçakalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1769 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2007
|
Bence de yurt dışından gelen ve bir kaç cinsi içeren birden fazla 4 **** sekiz saksı olabilir ama saksıda değişik ve hatta kokulu cinslerin olduğu bir hoya derlemesi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1770 |
Ağaç Dostu
|
Bu kutuda kesinlikle birden fazla hoya var ![]() http://www.myhoyas.com/index%20ENG.htm fanatikler sınır tanımaz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
hoya, mum çiçeği |
|
|