agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Küçük ve Büyükbaş Hayvanlar
(https)

Beğeni Düzeni444Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-12-2012, 09:30   #121
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Giriş Tarihi: 21-08-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ikiso Mesajı Göster
Benim kaçtığım falan yok.Ben bu sisteme üye oldum ve sigorta poliçemi,ve imzalı taahütnamemi aldım.O kadar ulusal kanallarda reklam dönüyor madem yanlış bir sistem basında bunun üzerine gitmez mi?
Sayın ikiso kardeş merhaba.
Sigorta poliçenizin neleri kapsadığını bize açıklayabilirmisiniz. benim bildiğim sigorta poliçesi bırakın şirketin batmasını salgın hastalık sonucu hayvanlar ölse bunu bile karşılamaz. ayrıca ulusal kanallarda reklam sistemin doğruluğunu ispatlamaz. (bizim hayvancılık işiyle ilgili şirketimiz var. ulusal kanallardan biri belli bir ücret karşılığında haber program yapıp şirketimizi tanıtıp reklamımızı yapmak istedi ama biz gerek görmedik- yani parayı verdiğinizde her şey olabiliyor)
Sevgili dostlar. bir ara kuzubank (google dan arayabilirsiniz)diye bir sistem vardı. sonra süt bankası çıktı. Koniks.com - St Bankas selamlar... saygılar.

mrduran ve ertu beğendi.
vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-12-2012, 14:28   #122
Ağaç Dostu

İsmail Karagülle's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2009
Keçilerde Damızlıkta Kullanma Yaşı
Oğlaklar 6-8 aylık yaşta erginliğe ulaşır ve genellikler 7-10 aylık yaşta damızlıkta kullanılır. Damızlıkta kullanma yaşında ergin ağırlığının % 60'ına (35-40) gelmiş olması yeterlidir. Eğer oğlaklar damızlıkta kullanma yaşında uygun canlı ağırlıkta değilse, damızlıkta kullanım için esas kriter yaştan ziyada vücut ağırlığıdır. Yine de, 10 aylık yaştan sonra damızlıkta kullanılırsa üreme performansı düşebilir. Hayvanlarda gelişme hızı iyi bir beleme programı ile ayarlanabilir.
Üreme mevsiminden 2-3 hafta önce keçilere canlı ağırlık kazandırılmalıdır. Bu, yemlerdeki enerjinin artırılmasıyla sağlanabilir. Bu biçimde idare edilen keçilerde yumurtlama sayısı artacaktır.
kaynak;KE YETTRCL

İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-12-2012, 14:30   #123
Ağaç Dostu

Gebelik süresi
Gebelik süresi gebe kalmadan oğlaklamaya kadar geçen süredir. Keçilerde gebelik süresi, ırka, yaşa, doğacak yavrunun doğum tipi, cinsiyetine ve mevsime göre değişir. Ortalama 144-157 gündür, ortalama 5 aydır. Keçiler doğumu takiben süt üretirler ve süt verimleri en yüksek noktaya çıkar. Keçileri laktasyonun 45-60 günlerinde tekrar kızgınlık gösterirler ve süt verimleri genellikle 305 gün devam eder. Oğlaklama aralığı 12 ay olmalıdır.

kaynak aynı;KE YETTRCL

mrduran beğendi.
Eski 31-12-2012, 14:47   #124
Ağaç Dostu

Eskiden koyun keçi yetiştiren köylü Hayvanlarını sağar ve kendi haline bırakır . Yavru ve süt arasında kesin bir ayırım yapmazdı. Şimdi hedefini farklı tespit ediyor. Ve tercihini ilk yıllarda sürüsünü büyütmek için kullanıp . Sütü pek sağma eğiliminde olmuyor. Bırakıyor yavrular emsin ve güzel gelişsin diyor.

Yeterli sürü sayısına erişince , O zaman süt sağmak ve o şekilde para kazanmayı düşünüyor. Ama ikinci yolu pek tercih eden yok. Yavru almak ve onu yetiştirip oğlak -kuzu satmak daha zahmetsiz ve karlı geliyor.

Süt için beslemek hem zahmetli hem de ek yatırımlar gerektirir. Sütü sağacaksın , ya soğuk zincir ile tüketiciye ulaştıracaksın veya peynir yoğurt yapacaksın . Bir soğuk oda -buz hane yapacaksın .

Yani her ikisini birden yapan çok az. Ya hayvancılık veya mandıracılık yapılır.
Mandıracılık zor ve masraflı olduğu için hayvancılık tercih ediliyor.

Bazı kulaktan dolma, tv seyrederek yapılan yorumlar , konunun yanlış anlaşılmasına sebep oluyor.

Anadolu da bir söz vardır.
Arı 1 den
koyun 10 dan

Yani küçük çapta başlamak gerikiyor. Severek, hayvanın dışkısına basmaktan erinmeden , önce hobi olarak başlamak en doğrusu. Büyürken sürünün eksikliklerini bölge uyumunu da sağlamak mümkün olur. Ve macera aramadan para kaybetmeden yavaş yavaş doğru yoldan giderek büyümek en doğru yoldur diye düşünüyorum .

mrduran beğendi.
Eski 01-01-2013, 14:54   #125
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-07-2012
Hakanbir,
Bir mesajda birinin, yazdıklarımı yorumlayışına "okuduğunu anlıyorsan" demiştim. Ama galiba okuduğunu anlamamak, bu yarım saatlik kooperatifçi üyelerin ortak özellikleri. Hakanbir keçileri altı ayda yavrulattığımı nerden çıkardın. 23 no.lu mesajda 5 keçi ile yola çıkmış ve heryıl sonunda, her keçiden birer oğlak almışım. Yani 12 ayda bir doğurtmuşum.
Kaldı ki keçilerden, bazı programlar ve besleme rejimi takviyesi ile daha kısa zamanda yavru da alınabilir.
3 yıl sonra 50 baş sağıp 40 yavru da satarken, sizin hesabınızla kaç ayda bir yavru oluyor, halep keçisinden. Üstelik ben bir sonradaki cümlede saanenden yılda 2,3 yavru ortalamasınıda vermişim. O laf atmaya çalıştığın bendeki bilginin zekatı: Seni ve senin gibileri hayvancılık uzmanı yapmaya yeter. Ben aynı mesajda değişik sitelerdeki kooperatif haberlerinin aynı ağızdan çıkıp, aynı kalemle yazıldığını, bülten gibi sitelere dağıtıldığını yazmışım. Sahtekarlığın delili zaten bu haberler. Resmi bir kişilik olan muhtarla, çok uzak bir vilaetteki bir STK başkanının aynı cümleleri kurmasına niye değinmedin. Tesis iddialarının yalan olduğunu, hiç tesisleri olmdığını, yapılacağı uydurulan tesislerin de sayı ve sermayalerinin hayal olduğunu. Hatta bu hayalinde; hayal ötesi, afaki olduğunu yazdım.
Devamı var.

Düzenleyen Halil Balaban : 01-01-2013 saat 15:42
Halil Balaban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-01-2013, 15:12   #126
Ağaç Dostu

mrduran's Avatar

Giriş Tarihi: 20-08-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hakanbir Mesajı Göster
....mrduran, savcılar gelip forumdan suç duyurusu olmaz.....
....şov yapma.
Teşekkürler, bilimselliğiniz ve nezâketiniz için.

Savcı gerekirse ihbar olmadan, ''ihbar kabul etme'' yetkisi ile donanmışlardır.

Tartışın ama hakaretten uzak olsun lütfen.

gece beğendi.
mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-01-2013, 15:33   #127
Ağaç Dostu

Mesajın Devamı.
Bir başka mesajımda benzeri dolandırıcılıklardan örnekler vererek, yapanların devlet katına yükseldiklerini yazdım.
Niye? Çünkü insanlar piyasaki çömez sahtekarların; cahil cesaretiyle neler yapabileceğini görsün diye.
Hoş sende istemeden yardımcı olmuşsun. Göstereyimde uyan.
"Ben olsam üç beş tesis kurardım..." Lafın, kooperatifçilerin üç yıl sonra ki hesap ve planlarına projektör tutuyor. Her kes anlaması gerekeni anlamıştır.
Ben asalak mantari üyelerden birine: Pişekar yetmez, kavuklu gelsin demiştim. Kavuklu olarak seni mi gönderdiler. Öyleyse bizi hafife mi aldılar? Diye üzülürüm doğrusu. Senden kavuklu değil, boş kavuğa taştan manken kafası belki olur. Sen git gerçek kavuklu gelsin.
Sana başka şey yazıp, başka cevap vermem. Çünkü sikletine fazla gelir. Bundan sonra istersen kendi başına monolog yaparsın.
Halil Balaban

Eski 01-01-2013, 17:07   #128
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-12-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Karagülle Mesajı Göster
150 kuzu hesabına bir daha bakmak lazım. Süt gelirine de bakmak lazım.Her altı ayda doğacak yavru erkek satışını da ekleyin.
Halil Balaban kusura bakmayın altı ayda yavrulatan siz değilmişsiniz İsmail Karagülle imiş. İkinizin mesajları yoğun olunca karışmış.

Lakin Halep keçisinin 1,5 yaşından üretmek daha az et, süt ve yavru alınmasına neden olur. Bahsetmek istediğim buydu. Özel yem ve bakım ile bir yıla indirilebilir orası başka fakat tercih edilmeli midir? kısmı tartışılır.

Okuduğunu anlamama kısmında siz de hataya düşmüşsüzünüz. Kooperatifle ilgim yok üye olanla olmayanların tercihleri kendilerini ilgilendirir. Tamamen mesaj yazanların samimiyetsizliğini yazmak için üye oldum fakat siz beni kavuklu zannetme gafletine düşmüşsünüz. Beni kooperatif yandaşı görme hayalinizden vazgeçersiniz umarım. Zaten aynı mesajda reklamlar var diyen bir üyeye imza markalı araba reklamlarından bahsetmişim. Onda da tesis yoktu bunda da tesis yok. Değinmedin dediğiniz konuya öyle bir inceden değinmişim ki siz bile anlayamamışsınız. Kibir şeytanın en sevdiği günahtır.

Yarım saatlik üye dediklerinizden biri kooperatfi savununca aforoz etmeye kalkıyorsunuz fakat bir başka yarım saatlik üye kooperatife doalndırıcı diyince "vaay eski dostum nerelerdeydin" diyorsunuz Bu samimiyetsizliğini ve yandaşı kollamanızı gösteriyor.

mrduran savcıların yetkilerinden bahsetmiyorum. Bir savcının bir hukuk forumu olmayan buraya girip sizin göstermelik mesajınızı okuması mı daha hızlı sonuç verir yoksa sizin yarım saatinizi ayırıp savcılığa elden teslim edeceğiniz bir dilekçe mi? Demek istediğim budur. Samimiyseniz gidin verin dilekçenizi. (Bu arada hiç bir kooperatfi yandaşı ya da üyesi kalkıp da savcılığa şikayet edin demez. Ben dediğime göre zannettiğiniz kişilerden biri olmadığım aşikardır.)

mrduran beğendi.
hakanbir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-01-2013, 17:37   #129
Ağaç Dostu

Hakanbir, Zaten yukarıda cevabını verdiğim bir konuyu daha fazla uzatmamaya çalışacağım. Yukarıda linglerini de verdiğim , sonra köylünün uygulama tercihlerini de yazdığım yazılarda bu konuda yeteri kadar açıklama var.

Konuyu saptırmaya gerek yok. Konumuz kuzunun yavrulama periyodu değil . O mesele bir alt içeriktir.

Hayvancılık ile ilgili ne olduğunu bilmediğimiz , ve görünüşe göre pek itimat vermeyen koop görünümündeki oluşumlara güvenelim mi ? Güvenmeyelim mi?

Ben ve bazı arkadaşlarımız bu konuya şüphe ile yaklaşıyor.

Peki siz ne diyorsunuz. Güvenelim tezini mi savunuyorsunuz ? Konuyu saptırmadan bunun hakkında görüşünüzü açıkça belirtmenizi bekliyoruz.

Konu hakkında görüşleri net olan arkadaşların , yazılarından cımbızla bir şeyleri alıp boşluk aramak , konunun esasını gözlerden kaçırmanın ustaca bir yoludur.

Koop .ler teorik olarak güzel bir kuruluştur. Ama üç kağıtçıların elinde dolandırılıcılık aracı haline getirilmiştir.

Bu durumda, siz hangi saftasınız.?

YeniBON beğendi.
Eski 01-01-2013, 17:53   #130
Ağaç Dostu

Hakanbir, koyun keçilerin yavrulamaları ile ilgili yazıda anlatılıyor. Lingleri de var. Televizyonlardan öğrendiğin bilgilere göre bizleri bilgisiz ahkam kesenler olarak tarif etmişsiniz.

Eleştirdiğiniz yavrulama süresine ait bir daha yazayım .

Kuzu( keçi) anasının ağırlığının ve gösterişinin yarısını geçtiğinde , yukarıdaki yazıda %60 deniliyor.

Koça gelir ve gebe kalır. Bu 6-7 aylık iken de olur . Bir yaşını geçsede bu vasıfta değilse olmaz.

Doğan yavru da aynı hesapla, iyi bakımla gebe kalabilir. Sadece yavru peşinde olanlar bu yüzden koyun -keçiyi sağmazlar ve yavrunun iyi gelişmesi için yavrunun mümkün olduğu kadar anasını emmesine izin verirler. Yavruların erkeklerini belli bir ağırlığa varınca satarlar .

Anadoluda kurbanlık içinde aynı göstergeler vardır. Koçlar analarının gösterişine eriştiğinde kurbanlık olur denilir. Bu da aşağı yukarı cinslere göre değişse de 8 aylık koçlarda bile elde edilebilir. Biraz daha tv seyretmeye devam etmelisiniz.

bu başlıkta esas konu dışına bir daha cevap vermemeye çalışacağım. konuyu saptırmaya çalışanın oyununa bir daha gelmeyeceğim.

mrduran beğendi.
Eski 01-01-2013, 18:19   #131
Ağaç Dostu

Bırakın dolandırıcılık niyeti ile koop kuranları , iyi niyetle koop kurup devletten kredi alıp hayvancılık yapmak isteyenlerin bile hesap kitap yapmadıkları için düştüğü durumu gösterir bir yazıyı bilgilerinize sunuyorum.

http://www.blogger.com/blogger.g?blo...48012440407106

mrduran ve YeniBON beğendi.
Eski 01-01-2013, 22:22   #132
Yeni Üye

Arkadaşlar youtube'daki videoların altında yazan yorumlara göre bir süredir telefonlara ulaşılamıyormuş. Fakat işin garibi halen reklamları trt 1'de gösterilmekte.

Bu arada elbistan manşet haber isimli bir sitede ahmet balcı'nın ağzından yapılan açıklamaya göre
1117 tesisleri VARMIŞ.

dutdut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-01-2013, 22:25   #133
Ağaç Dostu

Hakanbir, cevap yazmıycam demiştim ama farz oldu.
Bana ANLAMAMIŞSIN!!! Demişinya.
Anlatayım o zaman. Ne seni, ne de diğer yarım saatlik üyeleri gerçek kooperatifçi olarak hiç düşünmedim. Size kooperatifçi dememin sebebi. Durduğunuz yer, baktığınız pencere ile ilgili. Ve aslında buna en uymayan sensin. Kooperatifçi olsan mesajında jetpa, imar bankası gibi balon reklamlardan bahsetmezdin. Hani delinin aklına taş getirmemek için. Sizleri kooperatifçilerle özleştirmemin sebebi, bilerek ya da bilmiyerek oynanan oyunu savunduğunuz içindi. Sizin yanlışlarınızdan, açıklarınızdan faydalanıp, kooperatifin foyasını dökmek, cilasını kazıyarak gerçek yüzünü ortaya çıkarmak içindi.
"VELEVKİ" Kooperatifçi olsanız ne yazar?
Okuduğunuzu anlamıyorsunuz derken hiç haksız değilmişim.
KAVUKLU derken. Seni kavuklu sandığımı düşündün mü gerçekten?
Hani bana "KİBİRLİ" diyorsunya. Sen dön bir aynaya bak. Kendini kavuklu mertebesine kendin uygun görüyorsun.
Ben sana kavuklu demedimki. Eğer öyle olsa niye "Sen git gerçek kavuklu gelsin" diyorum. Niye senden ne kavuklu ne kavuk olmaz. Olsa olsa hanımların peruklarını kullanmadıkları zaman taktıkları manken kafası olur diyorum. Eh siklet meselesinide boşa yazmamışım demekki.
Halil Balaban
NOT: Bu arada tarım televizyolarını yakından ve dikkatle seyrettiğim gerçektir. Kurulan aile işletmeleri ve orta üstü tarım işletmelerinden daha büyük olanları bilirim.

YeniBON beğendi.
Eski 01-01-2013, 22:27   #134
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Karagülle Mesajı Göster
Bırakın dolandırıcılık niyeti ile koop kuranları , iyi niyetle koop kurup devletten kredi alıp hayvancılık yapmak isteyenlerin bile hesap kitap yapmadıkları için düştüğü durumu gösterir bir yazıyı bilgilerinize sunuyorum.

http://www.blogger.com/blogger.g?blo...48012440407106
Sayın İsmail Karagülle Bey.
Yukarıda vermiş olduğunuz blogger linkine ulaşamadım. yazı içeriğini özel mesajla veya mail yoluyla gönderebilirmisiniz. hayvancılık ve devlet destekli kooperatif ilgi alanımız içinde merak ettim. selamlar... saygılar...

Eski 01-01-2013, 22:35   #135
Yeni Üye

Arkadaşlar tartışmayı uzatarak konuyu saptırmanın birbirinizle laf yarıştırmaya ve laf sokmaya çalışmanın bir alemi yok.

Bahse konu kooperatifin art niyet içermeyen bir girişim olduğuna dair elinde bir kanıt **** belgsesi olan, tesisleri görmüş, fotoğraflamış olan varsa paylaşsın.

Şu ana kadar benim yaptığım araştırmalarda ben bu kanıtlara ulaşamadım.

dutdut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-01-2013, 23:44   #136
Ağaç Dostu

Sayın Dutdut, bulamazsınız zaten.
Bizim bu konudan bir menfaatimiz yok. Rakip bir kuruluşumuzda yok. Onun için de konuyu uzatıp laf sokuşturma yarışı gibi görünen durum, benimde hoşuma gitmiyor. Ancak cevap vermeyince görüntü "köpeksiz köyde, deyneksiz gezme" şekline dönüşür.
Bizim uğraşımız, kafası net, tehlikeyi gören. Önceden böyle bir tehlike yaşamış ya da şahit olmuş kişiler için de değil.
Kafası netleşmemiş, kazanç sağlayabileceğini düşünürken, kayba uğrayacağının farkında olmayan arkadaşlarımız için.
Bu durumda ki arkadaşlarımız, kooperatifin gerçek bir oluşum olmadığını söyleyenlerin, tartışmadan çekildiğini düşünürse. Demek ki bizimkiler haksızmışlar, adamlar haklıymış diyerek, tuzağa düşebilirler. Bizde buna çok üzülürüz. Saygılarımla
Halil Balaban

ayazkentli ve YeniBON beğendi.
Eski 02-01-2013, 01:17   #137
Yeni Üye

Halil Balaban,

Hani bir daha yazmayacaktınız ve ben monolog yapacaktım? İşte samimi değilsiniz derken ne kadar haklı olduğumun göstergesi benimle diyaloğa girmeniz.

vetman996, İsmail Karagülle o bağlantıyı (habire ling diyip durduğunuz şey aslında linktir) kendi blogunun yönetim panelinden aldığı için görüntüleyemiyorsunuz. Blogun içinden konuyu açarsa doğru adresi alabilir.

Gelelim firmaya 1117 tesis herbiri 10-17 milyon TL (eski parayla trilyon)! Toplam değeri 12,5 milyar TL (eski parayla katrilyon) eder. Kimde varmış bu kadar para da tesisleri kurmuş? Türkiyenin en büyük holdinglerini bırakın devlet bile bu kadar yatırım yapıp tesisleri kuramaz. Süper Lotodan 25 milyon kazanan talihliye bile iş kur yatırım yap diye bakan bizzat yalvarırken 12,5 milyar TLlik bir kuruluşa devlet sessiz kalır mı? Kalmaz. Firmanın başkanı daha doğru düzgün Türkçe konuşmayı bilmiyor. Bu yüzden bu tesisleri varmış gibi söylemesi normaldir.

Bir web sitesini açmak en fazla bir saatlik iştir. Heleki daha önceden açılıp kapanmış bir websitesini açmak daha kolay olmasına rağmen böyle ciddi(!) bir kuruluşun web sitesi neden günlerdir kapalı duruyor? Telefonlarına neden ulaşılamıyor?

Bilmem hiç denk gediniz mi? Termal devremülkçüler var. Daha tesis kurulmamış olmasına rağmen size apart satarlar. Bunlar da telefonla pazarlama yapar. Üniversite öğrencilerini oturturlar ve ellerine iki parça da metin verirler. Birincisi projeyi anlatan metindir, ikincisi de tezgahın farkına varmış kişilerden gelen sorulara verilecek kıvırma cevaplardan oluşur. Telefonla pazarlamanın güzelliği budur kimse yakana yapışamaz. Açın şikayet sitelerini görün yaşananları.

Daha hala TRTde reklamları dönüyor diyenler var. internetten bir tane komik video bul parasını verdikten sonra onu bile istediğin kanalda günlerce yayınlatırsın. Reklamların parasını peşin ödemişlerse reklam kotası dolana kadar bu reklamalr yayınlanmaya devam eder.

Adamların reklamalrı bile yanıltıcı reklamlardaki keçiler bembeyaz Saanen ama projedeki keçiler kahverengi halep keçisi. Daha reklamdan işe uyanmanız lazım.

Eski 02-01-2013, 01:37   #138
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vetman996 Mesajı Göster
Yukarıda vermiş olduğunuz blogger linkine ulaşamadım. yazı içeriğini özel mesajla veya mail yoluyla gönderebilirmisiniz. hayvancılık ve devlet destekli kooperatif ilgi alanımız içinde merak ettim. selamlar... saygılar...
Bu yazı radikalde yayınlanmış. Burada uzun olur düşüncesi ile kendi bloğuma taşıyıp oranın lingini vermiştim. Çapar Kanat alıntı yapmış ben de ondan. Uzun olacak ama galiba mecburen buraya kopyalayacağım.

1 OCAK 2013 SALI

hayvancılık ile ilgili bir yazı
Çapar Kanat alıntılamış ben de ondan

http://i.radikal.com.tr/480x325/2012...mf1267707.Jpeg

Radikal
İdil İlçe Merkezi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hüseyin Bayram, devletin kendilerini tuzağa düşürdüğünü ileri sürdü.

İdil İlçe Merkezi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hüseyin Bayram, 2006 yılında kurdukları ancak 2010 yılında faaliyete geçirdikleri çiflikte, devlet destekli kredi ile aldıkları 300 büyük baş hayvan karşılığında, yaklaşık 1 milyon 500 bin lira ödemeleri gerekirken, 3 milyon lira ödemek zorunda kaldıklarını iddia etti. Devletin kendilerini tuzağa düşürdüğünü ileri süren Bayram, "Faiz oranı yüzde 4 olacaktı. Ama şimdi yüzde 36 faizin altında ezildik, iflas ettik, hacizlik olduk. Devlet bize tefecilik yaptı" dedi.

Şırnak’ın İdil İlçesi’nde yaklaşık 5 yıl önce Tarım İl Müdürlüğü’nden gelen uzmanların verdiği seminer sonrası bir araya gelen 50 çiftçi, S.S. İdil İlçe Merkezi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi adı altında kurdukları çiftlikte hayvancılık yapmaya başladı. Kooperatif başkanlığına getirilen Hüseyin Bayram, uzmanların kooperatif kurmaları halinde devlet desteği alacaklarını söylediğini aktardı. Bunun üzerine çalışmalara başladıklarını belirten

NEYE UĞRADIĞIMIZI ŞAŞIRDIK
Bayram şunları anlattı: "50 arkadaşımızla birlikte el ele vererek 2006 yılında kooperatifi kurduk. Kooperatif bünyesinde 300 büyük baş hayvan kapasiteli bir çiftlik kurduk. Bunları yaparken, devlet bize toplam olarak 1 milyon 400 bin lira destek kredisi verdi. Ancak kurduğumuz çiftlik bize 3 milyon liraya mal oldu. Hayvanların alımını devlet ihale ile yaptığı için işlemler zaman aldı. Ve 2010 yılında ancak hayvanlar çiftliğe gelebildi. Devlet yetkilileri ile yaptığımız sözleşme 2 yıl önceydi. Dolayısıyla aldığımız kredi de 2 yıl sonra ödemeliydi. Hayvanları çiftliğe aldığımız gün, devlet bizden krediyi almaya başladı. Hayvanları daha yeni almıştık ve tek kuruş gelirimiz yoktu. Neye uğradığımızı şaşırdık."

FAİZ ORANI YÜZDE 36
Bu durumu Şırnak ve Ankara ’daki bürokrat ve yetkililerle defalarca görüştüğünü, ancak her seferinde kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini ileri süren Bayram şöyle devam etti: "Ben ve 50 çiftçi arkadaşım devletin duyarsızlığından dolayı icralık duruma düştük. Şırnak Valisi ile görüşmek istedik, fakat vali bey bizi vali yardımcılarına yönlendirdi. Vali yardımcıları da bize, ’Ne haliniz varsa görün’ dedi. Hangi yetkili ile görüşsek bizi başından saldı. Devlet bize kredi verdi fakat, daha çiftlik bitmeden kredi taksitlerini geri istemeye başladı. Sebebini sorunca da, bize ’sözleşme tarihi itibariyle kredi verilmiş gözüküyor’ dediler. Ben başkan olarak bütün mal varlığımı bu çiftliğe harcadım, arazilerimi sattım, arabamı sattım, her şeyimi sattım, fakat devletin faizlerinden kurtulamadım. Faiz oranı yüzde 4 iken, şu anda yüzde 36 gibi rakamlarla faiz isteniyor. Halen icralık durumdayız. Ben ve 50 çiftçi arkadaşım çok zor durumda bırakıldık. Bu mu devletin desteklediği Hayvansal kalkınma projesi? Biz tuzağa düşürüldük, faiz ve borç altında kaldık. Devlet tefecilik yapıyor. Ana parayı ödeyemezken faizleri çok yüksek rakamlara çıkardılar."

Devlet ihalesiyle alınan 300 büyük baş hayvanın bazılarının öldüğünü, sağ kalanları da satarak devletin borcunu ödemeye çalıştıklarını kaydeden Bayram ve 50 arkadaşının kurduğu çiftlikte şu an tek bir hayvan bulunmuyor. (DHA)

YeniBON ve adembaba1 beğendi.
Eski 02-01-2013, 02:05   #139
Ağaç Dostu

Alıntı:
karagülle

şimdi oldu mu acaba ?

YeniBON beğendi.
Eski 02-01-2013, 02:18   #140
Ağaç Dostu

Koop toplantılarında yönetimin kullandığı tipler vardır. Tartışmayı kendi mecraaalarından çıkarıp tartışılmasını önlemekte usta tiplerdir. Bazen gerekirse konuyu çarpıtmak ve dinlenir olmak için kendi kadrosundan kişileri hedefe koymaktan çekinmezler. Ve ne kadar doğru olduklarını bilgili olduklarını genel kurul üyelerine gösterirler. Ve konuyu tartışmaktan çıkarırlar. Ve maksat hasıl olmuştur. Konu esasından çıkarılmıştır. Kafa karışılığı yaratılıp Koop tartışması ikinci plana atılmıştır. Ama dikkat edilirse kişinin koop hakkında söyledikleri toplu olarak gözden geçirilirse nasıl birbirinden farklı istikamette şeyler söylediği ve koop tartışılmasından uzaklaştırılıp kişilere saldırmaya başladığı görülebilir. O yüzden , BU KİŞİLERE DİKKAT ETMEK LAZIM . Fırsat vermemek lazım .

mrduran ve YeniBON beğendi.
Eski 02-01-2013, 05:22   #141
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Alıntı:
Yukarıda vermiş olduğunuz blogger linkine ulaşamadım.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hakanbir Mesajı Göster

vetman996, İsmail Karagülle o bağlantıyı (habire ling diyip durduğunuz şey aslında linktir) kendi blogunun yönetim panelinden aldığı için görüntüleyemiyorsunuz.
Sayın hakanbir. "habire ling ling diyip durduğunuz şey" ifadenizi anlayamadım. ayrıca "diyip" türkçe bir kelimemidir. selamlar...

sarin ve oz26 beğendi.
Eski 02-01-2013, 12:25   #142
Ağaç Dostu

mrduran's Avatar

Giriş Tarihi: 20-08-2011
ZİHNİYET;

30-35 sene öncesine ait bir anı,

Anne tarafımdan bir akrabamız, o devrin devlet teşviki ile uçaklarla gelen Holstein damızlıkları, hiç ahır yüzü göstermeden doğrudan şehir mezbahanesine götürüp kestirdiler.

Devlet sonradan, holstein cinsi inekleri kestirten mezbahane sorumlusunu, şu kadar dönüm arazi karşılığı kredi veren banka şube müdürünü ve inekleri kesime gönderenleri cezalandırdı.

Kuyruklarına basıldıkları için her 3 kesim de ağladılar.

Başka bir anı;

''Gönderdiğimiz 50 adet prototip silahı beğenen TSK ile anlaşma yaptık ve ilk parti silahlarımızı gönderdik. Ama TSK bize bunları iade etti, devlet bizi mağdur etti''.

Cevap(konuyu hiç bilmeyen, anlaşmayı görmemiş, ama aklı çalışan) bir Japon' dan geldi.

''Anlaşma şartlarınıza uysaydınız, her türlü yasal yollar size açık, TSK 'nın da sonradan gönderdiğiniz silahlar üzerinde tekrar bir laboratuvar araştırması sonucu iade kararına bir dayanakları olduğu şüphesiz. Bence siz maliyeti düşürmek için, sonraki üretimlerinizde, protoriplerin kalitesinden aşağı silah ürettiniz''.

Zihniyet bu işte; çalma zihniyeti...

Yasal olarak bir şey yapılamadıysa, işin içinde gayri nizami bir şeyler var demektir. Hele son dönemlerde...

Saygılarımla lütfen.

sarin beğendi.
mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-01-2013, 15:48   #143
Ağaç Dostu

Red face

Alıntı:
Sayın hakanbir. "habire ling ling diyip durduğunuz şey" ifadenizi anlayamadım. ayrıca "diyip" türkçe bir kelimemidir. selamlar...
Link = Atın ekşin yürüyüşü

İngilizce bir kelimenin yanlış yazılması , İngilizce bilmemek veya İngilizceye önem vermemek anlamına gelir.

İngilizce kelimenin yanlış yazılmasını düzeltebilecek yetide kendini gören biri en azından, Türkçe kelimeleri düzgün yazıp , doğru kelimeyi kullanabilmeli. Malumat sahibi olmadan kanaat sahibi olmak diye bir söz vardır. Durum tam da ona uygun.

Eklenen Resimler

YeniBON beğendi.

Düzenleyen İsmail Karagülle : 02-01-2013 saat 19:49
Eski 04-01-2013, 00:18   #144
Yeni Üye

Alıntı:
Türkçe yazarken "T" harfini büyük "kelimemidir" derken "midir"i ayrı yazdıktan sonra bir de soru işareti koymayı öğrenince sorabilrsiniz bu soruyu. Bir de noktadan sonra büyük harfle başlamayı öğrenmeniz gerekiyor.

ling yazmayı bırakarak önceki mesajımda da belirttiğim gibi "bağlantı" kelimesini kullanmayı öğrenmeniz temennisiyle...

Eski 04-01-2013, 00:30   #145
Ağaç Dostu

Konu ne güzel provoke edildi . Başarılmıştır. Artık bu başlık altında , bir koop in güvenirliliği tartışılmaz olmuştur. O koop'i eleştirenlere saldırı haline dönüştürülmüştür.

YeniBON beğendi.
Eski 04-01-2013, 00:34   #146
Ağaç Dostu

Ve yeni bir üyenin , bu sitenin hassasiyetlerini çok iyi bilmesi ve eski bazı üyelerin yeni üyelere yaptığı gibi Türkçenin kullanımıyla ilgili fırçalamalarını aynıyle uygulaması , garip bir tesadüf müdür? Üye yeni ama bu siteyi ve hassasiyetlerini çok iyi biliyor.

Eski 04-01-2013, 06:25   #147
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-12-2012
Anasayfa - S.s Buyuk Anadolu Tarım Kooperatifi sitesi tekrar açılmış arkadaşlar....

ikiso Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2013, 06:28   #148
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-12-2012
Tesislere başlanıldağına dair..... :: GRAND İTİMAT ::

ikiso Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2013, 07:53   #149
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 29-08-2008
Komediye devam

Devam eden projeler yazmışlar, oraya da büyük anadolu koop projeleri Cihanbeyli ve korkuteli yazmışlar. Bu tür yazıları dandik sitelere de yazdırabilirler, hatta başka devam eden projelerden fotoğraf çekip ahanda projelerimiz hızla devam ediyor felan demeleri lazımdı.

İşi gücü bıraktım takipteyim, acaba kaç koyun kapatacaklar ağıllarına.
Alıntı:
Tesislere başlanıldağına dair..... :: GRAND İTİMAT ::

Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2013, 08:07   #150
Ağaçsever

ertu's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2012
Alıntı:
Anasayfa - S.s Buyuk Anadolu Tarım Kooperatifi sitesi tekrar açılmış arkadaşlar....

Sn. ikiso, verdiğiniz link den girince sayfa açılıyor fakat, googleden ss anadolu tarım diye arama yapınca hiç çıkmıyor sayfa..
Sabah gazetesindeki haber umut verici olsa da, aklında şüphe kalmış birisi için yetersiz...

ertu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025