Hakanbir,
Bir mesajda birinin, yazdıklarımı yorumlayışına "okuduğunu anlıyorsan" demiştim. Ama galiba okuduğunu anlamamak, bu yarım saatlik kooperatifçi üyelerin ortak özellikleri. Hakanbir keçileri altı ayda yavrulattığımı nerden çıkardın. 23 no.lu mesajda 5 keçi ile yola çıkmış ve heryıl sonunda, her keçiden birer oğlak almışım. Yani 12 ayda bir doğurtmuşum.
Kaldı ki keçilerden, bazı programlar ve besleme rejimi takviyesi ile daha kısa zamanda yavru da alınabilir.
3 yıl sonra 50 baş sağıp 40 yavru da satarken, sizin hesabınızla kaç ayda bir yavru oluyor, halep keçisinden. Üstelik ben bir sonradaki cümlede saanenden yılda 2,3 yavru ortalamasınıda vermişim. O laf atmaya çalıştığın bendeki bilginin zekatı: Seni ve senin gibileri hayvancılık uzmanı yapmaya yeter. Ben aynı mesajda değişik sitelerdeki kooperatif haberlerinin aynı ağızdan çıkıp, aynı kalemle yazıldığını, bülten gibi sitelere dağıtıldığını yazmışım. Sahtekarlığın delili zaten bu haberler. Resmi bir kişilik olan muhtarla, çok uzak bir vilaetteki bir STK başkanının aynı cümleleri kurmasına niye değinmedin. Tesis iddialarının yalan olduğunu, hiç tesisleri olmdığını, yapılacağı uydurulan tesislerin de sayı ve sermayalerinin hayal olduğunu. Hatta bu hayalinde; hayal ötesi, afaki olduğunu yazdım.
Devamı var.
Düzenleyen Halil Balaban : 01-01-2013 saat 15:42
|