agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Küçük ve Büyükbaş Hayvanlar
(https)

Beğeni Düzeni444Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-12-2012, 11:20   #1
Ağaçsever

ertu's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2012
Tarım ve ziraat ürünleri üretim ve pazarlama kooperatifçiliği

Arkadaşlar, son günlerde S.S Büyük Anadolu Tarım ve Ziraat Ürünleri Üretim ve Pazarlama Kooperatifi diye bir kuruluşun sürekli reklamlarını izliyorum.

Anlattıklarına göre kendilerine 5 keçi veya 10 koyun ile ortak olduğumuzda üç sene bekledikten sonra yatırımcısına her ay o günün asgari ücretini ve 2 kilo et, 5 kilo süt vereceğini vaad ediyor.
Şimdi ben buna yatırım olarak baktığımda oldukça karlı bir yatırım gibi geliyor,yani ben küçük bir yatırımla kendime emekli maaşı gibi bir maaş bağlatıyorum gibi bir şey, hemde sadece 3 sene sonra ödemeleri başlıyor.

Fakat bu kadar kolay ve karlı yatırımlar şüpheleri de beraberinde getiriyor; bu kooperatif kimlerindir, bu projeye devlet bir destek veriyormu,benim yatırımıma devlet bir güvence veriyormu,bu adamlar batar mı kaçar mı bilmiyorum.

Bu kooperatifle ilgili bilgisi olan arkadaşlar varsa ve bilgilerini paylaşırlarsa çok faydalı olacaktır arkadaşlar,yorumlarınızı ve bilgilerinizi önemle bekliyorum arkadaşlar...

pria ve mrduran beğendi.
ertu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2012, 13:33   #2
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Büyük Anadolu Tarım ve Ziraat Ürünleri Üretim ve Pazarlama Kooperatifi'nin sitesini bulamadım, bazı haberler var...

Elbistan'a 9 milyon TL'lik yatırım

Korkuteli'ne 17 Milyon TL'lik Yatırım

sevim.K beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2012, 22:20   #3
Ağaç Dostu

dermana's Avatar

Giriş Tarihi: 19-12-2010
Galeri: 21
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Büyük Anadolu Tarım ve Ziraat Ürünleri Üretim ve Pazarlama Kooperatifi'nin sitesini bulamadım, bazı haberler var...

Elbistan'a 9 milyon TL'lik yatırım

Korkuteli'ne 17 Milyon TL'lik Yatırım
site http://ssbuyukanadolukoop.com/icerik/1/17/anasayfa

sevim.K beğendi.
dermana Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2013, 16:49   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-03-2013
Anasayfa - S.s Buyuk Anadolu Tarım Kooperatifi sitemizin linkidir.

BÜYÜKANADOLU Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2013, 11:40   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-12-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BÜYÜKANADOLU Mesajı Göster
Sn BÜYÜKANADOLU,

kullandığınız nick ve verdiğiniz link ve cevaplara bakılırsa, ilgili kooperatif ile bir bağınız var. Ama nedir? Belirtmemişsiniz. Kendinizi tanıtmamışsınız. (http://www.agaclar.net/forum/uyeler-...niyor/2595.htm)

İlgili kooperatif ile bağınız nedir? Görev ve sorumluluğunuz nedir?

Eğer bir bağınız var ise, burada bulunmanız hem bizim için, hem de sizin için bir şanstır. Bizler kaygılarımızı giderebiliriz. Sizler de kendinizi iyi bir şekilde kendinizi tanıtabilirsiniz.

drhegeli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2012, 13:41   #6
Moderatör

Giriş Tarihi: 08-05-2012
Buyuk TV kanallarinda bu reklamlara rastladim ben de.

Tohum gubre vb destek verip uretilen urunu de satin alacaklarini belirtiyorlar..

sevim.K beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2012, 14:02   #7
Ağaç Dostu

İsmail Karagülle's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2009
Niye üç sene sonra kar dağıtımı yapılıyor ? Alınan keçi ve koyunlar alındığı gün itibari ile süt vermiyor mu?

sevim.K beğendi.
İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2013, 16:45   #8
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Karagülle Mesajı Göster
Niye üç sene sonra kar dağıtımı yapılıyor ? Alınan keçi ve koyunlar alındığı gün itibari ile süt vermiyor mu?
Keçi ve koyunlarımızın damızlık olarak yetiştiriciliği yapıldığı için sütü öncelikli olarak yavrular için kullanılmaktadır. Bu sebeple 3. yılın sonunda et ve süt dağıtımı yapılmaktadır.

Eski 02-03-2013, 16:59   #9
Ağaç Dostu

Alıntı:
Keçi ve koyunlarımızın damızlık olarak yetiştiriciliği yapıldığı için sütü öncelikli olarak yavrular için kullanılmaktadır. Bu sebeple 3. yılın sonunda et ve süt dağıtımı yapılmaktadır.
Süt geliri üç yıl boyunca yok sayılması , esnasında , kaç yavru alınacak.

Üç yıl içinde , (üye diyelim 10 keçi ile katıldı )

üyenin keçi varlığı sayısı nereye ulaşacaktır.

Eski 14-03-2013, 11:14   #10
Yeni Üye

Alıntı:
Süt geliri üç yıl boyunca yok sayılması , esnasında , kaç yavru alınacak.

Üç yıl içinde , (üye diyelim 10 keçi ile katıldı )

üyenin keçi varlığı sayısı nereye ulaşacaktır.
10 keçi ile katıldığı takdirde 3 yıl içerisinde alacağımız yavru verimini 100 olarak kabul ediyoruz. Üyenin keçi sayısında artış veya azalma olmamaktadır. Yavrular kooperatif bünyesinde kalmaktadır.
Üyelikten ayrılma durumunda kişi kaç baş hayvanla katıldıysa direk hayvanları alıp çıkabilir veya ayrıldığı zamanın bilanço değerinden parasını alıp çıkabilmektedir.

Eski 19-03-2013, 10:11   #11
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-03-2013
Alıntı:
10 keçi ile katıldığı takdirde 3 yıl içerisinde alacağımız yavru verimini 100 olarak kabul ediyoruz. Üyenin keçi sayısında artış veya azalma olmamaktadır. Yavrular kooperatif bünyesinde kalmaktadır.
Üyelikten ayrılma durumunda kişi kaç baş hayvanla katıldıysa direk hayvanları alıp çıkabilir veya ayrıldığı zamanın bilanço değerinden parasını alıp çıkabilmektedir.
Büyük Anadolu kooperatifi adına yazı yazan vatandaş; kooperatif yönetimi hapise girdiğinde sen de hapise gireceksin. Çünkü insanlara gerçek dışı şeyler yazıyorsun buraya. Kooperatife para yatıranların paraları niye hala sigortalanmadı? Bu paraların Ahmet Balcı ve Hikmet Çetin'in yeğeni Hülya Çetin tarafından ne yapıldığını niye yazmıyorsun buraya.

1 koyunun 3 yılda 100 tane yavru vereceğini hangi bilimsel hesaba göre yaptınız? Dalga mı geçiyorsunuz bu milletle? Halep keçisi yılda 2 kere yavrular. bir doğumda ortalama 2,5 yavru yapar. Yılda toplam 5-6 yavru demektir. 3 yılda en fazla 18 yavru yapar. Keçinin bütün sütünü de yavrular içer. Yem vermeye başlayınca da kendi maliyetinin 2 katı kadar yem yer. Sonuç, bu işi yapan batar.

Halep Keçisi hakkındaki açıklamayı bizzat burada insanları yanıltmaya çalışan kooperatifin kendi veb sitesinden aldım. verdiğim linkte ki halep keçisi hakkındaki bilgileri okuyun. Sonra da bu kooperatif hakkında notunuzu verin.

http://ssbuyukanadolukoop.org/index....eretim-projesi

karadayı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-03-2013, 09:31   #12
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 29-08-2008
İşinize gelen yerlere cevap yazıp kaçacaksanız olmaz. Madem ki internette büyük bir aile içerisinde reklamınızı yapacaksınız, gerçekleri de yazmanız anlatmanız gerek.

6 bin tl verip, 10 tane keçi alan vatandaşa, 3 yılın sonunda 5 keçiye aylık 1 asgari ücret ödenecek her ay mantığı ile 10 keçiye 2 asgari ücret ödeneceğinden yola çıkılarak. 800 tl asgari ücret varsayarsak yıllık 9,600 tl 5 keçi için, 10 keçi için 19,200 tl yıllık ödeyeceksiniz demektir. 1 koyup 3 almak, üçün birini alacaksınız anlamına mı geliyor?

Bu alacağınız keçiler yem yiyip altın mı pisleyecekler, bu altınlardan bir kısmını katılımcılaramı dağıtmış olacaksınız.

Yedireceğiniz yem, bakım vs. giderleri hesapladığınızda, geriye ne kalacak. 3 yıl sonraki et ve süt piyasasının öngörüleri neler, Bu işten kaç para kar sağlayıp nasıl bir bol kepçe dağılımını sağlayacaksınız.

Türkiye de bu işi yapan şahıs ve firmalar var, bu insanların hepsi geri zekalı bu işten para kazanamıyor. Bir uyanık sizmisiniz?

Gıcık olduğum sizin gibi göstere göstere çakacak olanları baş tacı eden bir halkımız var. Palazlanma aşamasında bu halk önce besliyor, sonra besili palazlar daha donanımlı olarak başka yöntemlerle büyük vurgunlarda karşımıza çıkıyorlar.

Benim olacaklarla ilgili öngörüm:

3 yıl para toplayacaksınız, 50 bine mal ettiğiniz tesisleri 500 bin gibi gösterecek sahta fatura felan toplayacaksınız. 3 yıldan sonra bir genel kurul yaparak başa gariban kişileri getirip kendinizi aklayacaksınız. İş mahkemelik olduğunda 2-3 yıl ceza alacak, bu cezayıda paraya çevirtip sütten çıkmış ak kaşık, beyefendi olacaksınız.

Size destek veren geri zekalı uyanık girişimci vatandaş 3 yılın sonunda neresine ne girdiğini anlayabilecek.

BU YÜZDEN 3 YIL. yoksa kuzucuklar sütle beslencekmiş felan, 3 yıldan sonra doğacak kuzular saf su ile mi beslenecekler.

Alıntı:

Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2013, 14:14   #13
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-02-2013
arkadaşlar merhaba

Ben aranıza yeni katıldım ; Eskişehirden yazıyorum tartışma konusu çok ilgimi çekti yazıların neredeyse tamamını okudum ve bahsi gecen yerlede görüştüm,
burada bir çok arkadaşımız buraya Katılmak isteyen arkadaşların zarar görmemeleri için elinden geleni yapmış. Şİmdi bir kaç konuya değineyim ondan sonra karar sizin:

her kez keçilerin koyunların veriminden işte 3 yılda şu kadar oluyo bu kadar oluyo demiş fakat henüz oratda tesis yok yani bu gün verdiğiniz paralarla hemen hayvan alınsa hesaplar tutabilir ancak arsa ve tesis maliyeti 9.000.000 TL civarında olduğu söyleniyor ve her tesisin 1000 ila 5000 hayvan kapasiteli olacağı söyleniyor 1 hayvan için 600 TL istendiğine göre 5000 kapasiteli bir tesis için 3.000.000 TL toplanacak peki 9.000.000 TL lik bir tesis 3.000.000 TL ile nasıl yapılacak her şey yolunda giderse arsa alımı ve inşaaat süresi minimum 1.5 yıl. dolayısıyla ne boşu boşuna hayvan üreme, et, süt hesabı yapın nede asgari ücret,

İLAN ŞÖYLE OLSAYDI;
Tesis yatırımı için 10.000 TL nakit alıyoruz ve 1,5 yıl sonrada hayvan alımı için 3.000. TL toplayacağız ve 3 sene sonrada kar payı dağıtmaya başlayacağız o zaman rakamlar gerçekçi olur ama üye bulmak biraz zorlaşırdı.
Buradan yöneticilere peşinen art niyetli demiyorum ama sonuçta hesap tutmayacak istemeyerekte olsa madurlar olacaktır.
saygılar......

rasim26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2013, 14:50   #14
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-02-2013
yazıya ek olarak

diyelim 9.000.000 tl lik tesisin yapımı çok iyi yönetildi 3.000.000 TL ye maal oldu peki içine konacak keçileri kim alacak hadi onlarıda bir şekilde buldular tüm hesaplar 3 yıl sonrasına ve 5 keçinin 50 keçi olacağı varsayımına göre yapıldıgında tesis kapasitesinin 50.000 olması gerekmiyormu peki tesisi 50.000 kapasiteye çıkarma maliyetini kim vercek;

Böyle büyük bir organizasyon merkezden yönetilebilirmi? her kez bulunduğu ilde temsilciliklerinin bulunup bulunmadığını bir sorgulasın;
Bu oluşumu savunanlar lütfen kooperatifin edindiği araziye ait tek bir tapu
sureti koysunlar.

rasim26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2013, 17:06   #15
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mutlu Kutlu Mesajı Göster
6 bin tl verip, 10 tane keçi alan vatandaşa, 3 yılın sonunda 5 keçiye aylık 1 asgari ücret ödenecek her ay mantığı ile 10 keçiye 2 asgari ücret ödeneceğinden yola çıkılarak. 800 tl asgari ücret varsayarsak yıllık 9,600 tl 5 keçi için, 10 keçi için 19,200 tl yıllık ödeyeceksiniz demektir. 1 koyup 3 almak, üçün birini alacaksınız anlamına mı geliyor?
.
Sözleşmede şöyle bir ifade var:

''...3. (üçüncü) yıl sonunda kooperatif ortaklığımıza giren üyemiz o günkü asgari ücret oranında kar payı oranında , 5 pay karşılığı 2 kilogram et ile 5 litre süt verilecektir..''

http://ssbuyukanadolukoop.org/sozlesme.pdf

Bu ifadeler çok bozuk ve anlatılmaz şekilde kaleme alınmış..Ne denilmek istediği tam olarak net değil..
3. yıl sonunda her ay asgari ücret ödemesi yapılacak diye bir ifade yok burada..
2 kilo et ve 5 litre sütün bile her ay verileceği belirtilmemiş..

Bozuk Türkçeden kaynaklandığını sanmıyorum ben bu cümlelerin..Sanki sözleşmeye bilerek, lastik gibi laflar yazılmış gibime geldi..

Kısacası, 3 yılın sonunda kimin ne alacağı açık ve net değil..Muammalı laflar bunlar..
Böyle sözleşmeye ben olsam imza koymazdım.

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2013, 22:56   #16
Ağaç Dostu.

Haklısınız hocam,

Elle tutulur, gözle görülür mantıklı bir açıklamaları yok bu vatandaşların. Ama olurda mahkemelik oluruz ihtimaline karşı her şeyi lehlerine yazmışlar.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Sözleşmede şöyle bir ifade var:

''...3. (üçüncü) yıl sonunda kooperatif ortaklığımıza giren üyemiz o günkü asgari ücret oranında kar payı oranında , 5 pay karşılığı 2 kilogram et ile 5 litre süt verilecektir..''

http://ssbuyukanadolukoop.org/sozlesme.pdf

Bu ifadeler çok bozuk ve anlatılmaz şekilde kaleme alınmış..Ne denilmek istediği tam olarak net değil..
3. yıl sonunda her ay asgari ücret ödemesi yapılacak diye bir ifade yok burada..
2 kilo et ve 5 litre sütün bile her ay verileceği belirtilmemiş..

Bozuk Türkçeden kaynaklandığını sanmıyorum ben bu cümlelerin..Sanki sözleşmeye bilerek, lastik gibi laflar yazılmış gibime geldi..

Kısacası, 3 yılın sonunda kimin ne alacağı açık ve net değil..Muammalı laflar bunlar..
Böyle sözleşmeye ben olsam imza koymazdım.
Allah'tan böyle mantıklı düşünen arkadaşlarımız, kardeşlerimizde varmış.

Teşekkür ederim sn. Rasim26, çok isabetli tespitleriniz olmuş.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rasim26 Mesajı Göster
diyelim 9.000.000 tl lik tesisin yapımı çok iyi yönetildi 3.000.000 TL ye maal oldu peki içine konacak keçileri kim alacak hadi onlarıda bir şekilde buldular tüm hesaplar 3 yıl sonrasına ve 5 keçinin 50 keçi olacağı varsayımına göre yapıldıgında tesis kapasitesinin 50.000 olması gerekmiyormu peki tesisi 50.000 kapasiteye çıkarma maliyetini kim vercek;

Böyle büyük bir organizasyon merkezden yönetilebilirmi? her kez bulunduğu ilde temsilciliklerinin bulunup bulunmadığını bir sorgulasın;
Bu oluşumu savunanlar lütfen kooperatifin edindiği araziye ait tek bir tapu
sureti koysunlar.

Eski 17-12-2012, 14:45   #17
Ağaç Dostu

İlçelerde kurulu tarım kredi koop.lerinde, çifçi kayıt sistemine kayıtlı koop üyesi çifçiye mazot
kdv siz ve kredili olarak veriliyor. Aynı zamanda tohumluk ve yemlik hububat da veriliyor. O yazıda bahs edilen mazot desteği bu olsa gerek. Çifçi kayıt sistemine dahil olan çifçi yem bitkisi ekerse zaten mazot , tohum gibi destekler ve dekar başına ektiği bitkiye göre değişen destekler alıyor. Ben sisteme yeni kayıt oldum. 2013 desteğinden faydalanacağım. Bu proje uygulayıcısı için oldukça karlı görünüyor. Ama katılımcı için teorik olarak karlı gibi gözüküyor. Ama sonu pek de açık net görünmüyor.

40-60 Dönüm araziden bahs ediliyor. Bu çok büyük bir arazi değil. ( ben şu anda 66 dönüm araziyi korunga yem bitkisi ekimi hazırlığındayım. Tarlayı sürdüm. Baharda ekim yapacağım.)
Ve projede 60 dönüm arazide yapacakları işleri anlatmışlar. Bu tür bir organizasyon için küçük bir arazi. Sabit tesisler için arazi büyük. Ama yem üretimi için ise küçük kalır.
Hayvancılık için en önemli iş yem bitkisini kendin üretmektir.

60 dönüm arazi bir kişi için yeterli olabilir . Ama çok ortaklı bir teşebbüs için küçük kalır.
Konu güzel . Ama proje acemice.
Bir yıl sonrası için benim kafamda da buna benzer bir proje var. Aile ve yakın dostlar arası bir proje olacak. Eleman bulma konusunda biraz sıkıntım var. Alt yapı çalışmaları neredeyse tamamlanmış durumda. Yani konu hakkında oldukça detaylı araştırmalarım var.
Bu bilgiler ışığında projeyi hazırlığı doğru yapılmamış eksikleri çok bir çalışma olarak görüyorum.

sevim.K beğendi.
Eski 17-12-2012, 17:49   #18
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Konu adını değiştirip, bu tür çalışmalara uygun bir ad koyalım diyeceğim ama ne yazacağıma karar veremedim

Konu önemli, bir firmanın adının konu adı olması doğru olmaz.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2012, 17:53   #19
Ağaç Dostu

Yapmak istedikleri işin adı hayvan yetiştiriciliği için kooperatifleşme . Ama liberalizm içinde yozlaştırılmış bir kooperatif şekli.

Hayvancılık kooperatiflçiliği

Daha önce danabank adı ile bir yapılaşma olmuştu.

''Büyük Anadolu Tarım ve Ziraat Ürünleri Üretim ve Pazarlama Kooperatifi ''
Cümlesinden Büyük Anadoluyu Çıkarırsak, artık özel bir kuruluşun adı olmaktan çıkar.

''Tarım ve ziraat ürünleri üretim ve pazarlama kooperatifçiliği'' Genel bir tanım olarak kullanılabilir.

Asia beğendi.
Eski 17-12-2012, 18:55   #20
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-12-2010
ssanadolu

arkadaşlar bu konuda bana bilgi verebilecek olan var mı televizyonda reklamını gördüm ben de.iş ilk etapta cok güzel görünüyor.3 sene içerisinde bi terslik cıkar mı

GUNDOGDU2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2012, 19:57   #21
Yeni Üye

koparanköyü's Avatar

Giriş Tarihi: 18-12-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi GUNDOGDU2 Mesajı Göster
arkadaşlar bu konuda bana bilgi verebilecek olan var mı televizyonda reklamını gördüm ben de.iş ilk etapta cok güzel görünüyor.3 sene içerisinde bi terslik cıkar mı
karşılıklı güvene dayanıyor,,bunu bir hukukcunun cevaplaması daha uygun olur, kanımca bir avukata sormak gerekir,

sevim.K beğendi.
koparanköyü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2012, 23:18   #22
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-12-2012
arkadaşlar ben bu koop sitesinden üyelik başvuru formunu inceledim ama hiç açıklayıcı bir şey yok..yani batarsa veya aldıgımız hayvanların başına bişey gelirse paramızın bir garantisi olup olmadığını gösteren bir bilgi veya belge yok.. başka bilgisi olan varsa burda paylaşsın çünkü nette bakıyorum da pek bu konuyla ilgili yorum bulamıyorum

sevim.K beğendi.
aydnclh Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-12-2012, 23:48   #23
Ağaç Dostu

Soru şu; Köyde yaşasanız ve bu kooperatife üye olmak isteseniz 10 koyuna kendiniz mi bakarsınız yoksa bu kooperatife verir misiniz?
Bir kere koyun -keçi fiatları normal fiatlarından biraz yüksek.

Sizin koyunlar- keçiler aldığınız gün sağılmaya başlar. Süt geliriniz olur. 3 sene orada malınız olacak ama siz hiç bir şey alamayacaksınız.

10 Koyun senede iki defa kuzu yapsa , her seferinde 1-2 yavru yapsa , ve her kuzu 6 ayda koça gelse , yavrulama süresi 5-6 ay olsa , 3 sene sonunda sizin küçük bir sürünüz olur.

Ama kooperatife verdiğiniz para aynı kalır.

Bu proje bana sanki şehirse oturup köye - hayvancılığa gıpta ile bakan kimilerinin heyacanına hitap edip , kolay finansman peşinde koşuyorlar gibi geliyor.

Bu oluşum hayvancılık için bankalardan kredi alsa , çok kolay alırlar. İki yılı ödemesiz toplamda 7 yıl vadeli kredi alabilirler. Ama iki yıl sonunda krediyi geri ödemek zorundalar. BU YOLLA PARAYI GERİ ÖDEMEK GİBİ BİR DURUM YOK. Üstelik vermeyi taahhüt ettikleri miktar et ve süt, o zamana kadar oluşacak sürünün gübresinin tutarı kadar desek yeridir.

İsterseniz yukarıdaki verilere göre 3 yıl sonunda oluşacak hayvan varlığını hesaplamaya çalışın . Ne demek istediğim daha iyi anlaşılacaktır.

Eski 18-12-2012, 20:03   #24
Yeni Üye

koparanköyü's Avatar

Doğru söylüyorsunuzda, her insan hayvan besleyemez, onun yemini üretemez, köy şartlarında yem üretimi ve hayvan bakımı zordur,örnek benim 3 veya 4 bin tl var, bunu nasıl yapacağım,nasıl arazi bulacağım, nasıl yem yetiştireceğim,nasıl kış şartlarında hayvana bakacağım, onların veteriner kontrolleri vs.vs. bunlar çok iş yükü ve zamanı isteyen işler,kanaatimce GÜVEN verebilirlerse, biz küçük tasarruf sahipleri veya emekli insanlar için çok ideal bir iş derim,

Eski 18-12-2012, 20:09   #25
Yeni Üye

koparanköyü's Avatar

Alıntı:
Soru şu; Köyde yaşasanız ve bu kooperatife üye olmak isteseniz 10 koyuna kendiniz mi bakarsınız yoksa bu kooperatife verir misiniz?
Bir kere koyun -keçi fiatları normal fiatlarından biraz yüksek.

Sizin koyunlar- keçiler aldığınız gün sağılmaya başlar. Süt geliriniz olur. 3 sene orada malınız olacak ama siz hiç bir şey alamayacaksınız.

10 Koyun senede iki defa kuzu yapsa , her seferinde 1-2 yavru yapsa , ve her kuzu 6 ayda koça gelse , yavrulama süresi 5-6 ay olsa , 3 sene sonunda sizin küçük bir sürünüz olur.

Ama kooperatife verdiğiniz para aynı kalır.

Bu proje bana sanki şehirse oturup köye - hayvancılığa gıpta ile bakan kimilerinin heyacanına hitap edip , kolay finansman peşinde koşuyorlar gibi geliyor.

Bu oluşum hayvancılık için bankalardan kredi alsa , çok kolay alırlar. İki yılı ödemesiz toplamda 7 yıl vadeli kredi alabilirler. Ama iki yıl sonunda krediyi geri ödemek zorundalar. BU YOLLA PARAYI GERİ ÖDEMEK GİBİ BİR DURUM YOK. Üstelik vermeyi taahhüt ettikleri miktar et ve süt, o zamana kadar oluşacak sürünün gübresinin tutarı kadar desek yeridir.

İsterseniz yukarıdaki verilere göre 3 yıl sonunda oluşacak hayvan varlığını hesaplamaya çalışın . Ne demek istediğim daha iyi anlaşılacaktır.
Doğru yazmışsınız ama ya köyde yaşamıyorsanız.!!!
Tekrar yazıyorum karşılıklı güven vede hukuken bağlayıcı bir tarafı yokmu,Bir avukat bunu aydınlatabilir,diyorum.

Eski 18-12-2012, 20:36   #26
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi koparanköyü Mesajı Göster
Doğru yazmışsınız ama ya köyde yaşamıyorsanız.!!!
Tekrar yazıyorum karşılıklı güven vede hukuken bağlayıcı bir tarafı yokmu,Bir avukat bunu aydınlatabilir,diyorum.
Hangi işi yaparsanız yapın . İşin başında duramıyorsanız , zarar edersiniz. 40 sene ticaret yaptım . Ekonomistim. Bunları tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Hele Hayvancılık onunla birlikte yaşamıyorsanız mutlaka zarar ettirir. Hayvan bayram, tatil, hatta cenaze bile dinlemez. Başında bulunmak gerekir. Eleman çalıştırmak ise ''el elin eşşeğini ıslık çalarak arar'' misali gibidir. Ama bu işi büyük çapta yapacak olursanız . Bütün eleman gereksiminizi karşılayacak tedbirleri alabilirsiniz. Sigorta veteriner hizmetleri , otomasyon v.b.
Bu bahse konu proje ayakları pek yere basmayan bir şekilde anlatılmış bir çok eksiği var. Ben ben bu konuyu 3-5 senedir inceliyorum. VE BİR KAÇ DENEMEMDE OLDU. Benim önerim 7 kişi bir araya gelin kendi koop. izi kurun . Herbiriniz çifçi kayıt sistemine kayıt olun. Her üye ziraat bankasından iki yılı ödemesiz 7 yıl vadeli kredi alsın. Bir köyden yer kiralansın. Bakıcı elemanlar için barınacak yer ve keçi-koyun için barınak. Ve mümkünse yem bitkisi ekmek için tarla kiralayın.
Dikkat ederseniz , benim anlattığım sistemde kimseye para vermiyorsunuz. Cebinizden fazla bir para çıkmıyor. (kredi iki yol ödemesiz 7 yıl vadeli)
Para sadece eleman ve yer kirası için gerekli . O da 7 kişiye bölününce çekirdek parası .

Mal da sigortalı ( krediyi veren banka mecbur tutuyor) . Yani zarar etmek çok zor. 7 kişi belli bir iş bölümü ile malın başına kontrole gitse yılda kişi başına 360/7= yaklaşık 60 gün malın başında durma nöbeti gelir.

Emekli 7 kişi bu işi güle oynaya halledebilir.

Yakında ben başlıyacağım. Ailem ve bir kaç arkadaş arasında. Yanlış anlaşılmasın müşteri falan aramıyorum. UYGULAYACAĞIM METODU ANLATIYORUM

Eski 18-12-2012, 00:05   #27
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-12-2012
ismail bey ben kamu da çalışıyorum bu proje bana ek gelir olarak mantıklı geldi ama bir çok konuda güvensizlik veriyor bana..

sanki 3 sene sonra ödemeye başlamalarını amacı daha ortada tesis olmaması olabilir..bizden aldıkları paralarla 3 sene içinde tesis kurup ordan kar etme gibi bir düşünceleri var gibime geldi..

sizin dediğiniz gibi kaba bir hesapla 3 sene sonunda 10 koyundan 150 yavru elde ediliyor..tabii daha bunların yavrularını hesaplamadan bu sayıya ulaşılıyor.bana denilen şu ki biz sizin koyunların yavrularından kar edip size kar payı dağıtacagız şeklinde..

asıl sorum şu aslında diyelim ki 1000 kişi 10 koyunla üye oldu bu 10000 koyun yapar bu kadar koyun ve sütü ne yapacaklar bu bir senede ortaya çıkan rakam bir de ..

et,süt firmalarıyla anlaştık deniliyor ama bunlar ne kadar gerçeği yansıtıyor bunları bilemiyorum

sevim.K beğendi.
aydnclh Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2012, 00:26   #28
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aydnclh Mesajı Göster
ismail bey ben kamu da çalışıyorum bu proje bana ek gelir olarak mantıklı geldi ama bir çok konuda güvensizlik veriyor bana..
sanki 3 sene sonra ödemeye başlamalarını amacı daha ortada tesis olmaması olabilir..bizden aldıkları paralarla 3 sene içinde tesis kurup ordan kar etme gibi bir düşünceleri var gibime geldi..
sizin dediğiniz gibi kaba bir hesapla 3 sene sonunda 10 koyundan 150 yavru elde ediliyor..tabii daha bunların yavrularını hesaplamadan bu sayıya ulaşılıyor.bana denilen şu ki biz sizin koyunların yavrularından kar edip size kar payı dağıtacagız şeklinde..
asıl sorum şu aslında diyelim ki 1000 kişi 10 koyunla üye oldu bu 10000 koyun yapar bu kadar koyun ve sütü ne yapacaklar bu bir senede ortaya çıkan rakam bir de ..
et,süt firmalarıyla anlaştık deniliyor ama bunlar ne kadar gerçeği yansıtıyor bunları bilemiyorum
150 kuzu hesabına bir daha bakmak lazım. Süt gelirine de bakmak lazım.

Her altı ayda doğacak yavru erkek satışını da ekleyin.

Üç sene sonunda üyelere dağıtılacak et-süt Oluşan sürünün gübresini satsanız ancak o kadar yapar. Ben yarım kamyon yaklaşık 3 ton gübre aldım . Naz niyaz ile 500 tl verdim.

10 arkadaş bulun daha az da olabilir . Bir yerlerde , bir köyde ev - ağıl kiralayın. Bir de bakıcı aile bulun . Genellikle Türkmenistan'dan gelenler ailecek çalışıyorlar. Ve çifçi kayıt sistemine kayıt olun . Ziraat bankasında iki yılı ödemesiz 7 yıl vadeli kredi alın. Onların bahsettiği bütün teşvikleri de alırsınız.
Ve yedi yıl sonunda kocaman bir sürünüz olur. Ve bu zaman içinde artan bir miktarda hemen para kazanmaya başlarsınız.

Eski 18-12-2012, 08:13   #29
Ağaç Dostu.

2 ci Jet pa geliyor, hedef kesimin duymak istediklerini söylüyorlar. 3 yıl veya 5 yıl sonra ortada bir sürü mağdur.

Sonra bu mağdur edip köşe olanlar başka konularla yeniden karşımıza çıkarlar. Öyle parayla koyun almasına gerek yok bu adamların, gönüllü koyunluk yapacak çok kişi var.

Eski 18-12-2012, 20:05   #30
Yeni Üye

koparanköyü's Avatar

Çok kötümser bakmayın lütfen tekrar tekrar yazıyorum,bir avukat bu işi aydınlatabilir,insanların şevkini kırmayın lütfen.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025