agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Küçük ve Büyükbaş Hayvanlar
(https)




Beğeni Düzeni444Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-12-2012, 23:19   #1
Ağaç Dostu
 
akgul1a's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2010
Şehir: konya
Mesajlar: 304
[QUOTE=Mutlu Kutlu;1070393]2 ci Jet pa geliyor, hedef kesimin duymak istediklerini söylüyorlar. 3 yıl veya 5 yıl sonra ortada bir sürü mağdur.

Sonra bu mağdur edip köşe olanlar başka konularla yeniden karşımıza çıkarlar. Öyle parayla koyun almasına gerek yok bu adamların, gönüllü koyunluk yapacak çok kişi var.
Geçmiş yıllarda konya'dada bir çok olumsuz örnekler oldu.

akgul1a Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2012, 12:17   #2
Ağaçsever
 
ertu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 69
Çeşitli reklam amaçlı haberlerine bakıyorum da bazılarında tam 1117 tesislerinin olduğunu, bazı haberlerinde ise 1117 tesis yapma hedeflerinin olduğunu söylüyorlar..

ben reklamlardaki telefon no yu aradım, karşıma bir bayan çıktı, arkadan gelen seslere bakılırsa kalabalık bir çağrı merkezi gibi yoğun görünüyordu , bayana konuyla ilgili bilgi almak istediğimi söyleyince benim telefonumu istedi ve bir hafta içinde döneceklerini söylediler, 3 gün oldu bekliyorum bakalım ne anlatacaklar...

Bu arada ben bu konuyla ilgili tarım bakanlığına da mail attım ; bu kooperatifin projesinden haberiniz varmı,kurucular hakkında bilginiz varmı,projeye devlet desteği ve yatırımcıya devlet garantisi veriliyormu gibi sorular sordum,inşallah bakanlıktan bir yanıt gelirde sizlerle paylaşırım..

Yanlız birşey de yanlış anlaşılmasın kesinlikle bu kuruluşu karalamak gibi bir niyetim yok,sadece gerçekten küçük yatırımcı için çok karlı ve ziraat ve hayvancılığın gelişmesi içinde çok güzel olacağını düşündüğüm bir proje, tabi işin içinde iyi niyet ve verilecek sağlam bir güven varsa...

sevim.K ve mrduran beğendi.
ertu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2012, 20:49   #3
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-12-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 4
ertu bey,1117 tesisleri yok bence bu tesisleri ortaklardan gelecek parayla yapmayı planlıyorlar.
bende aradım ve konuştum..bana söyledikleri hayvanlar ve paranızı sigortalıyoruz herhangi bir batma durumunda sigorta paranızı ödüyor dediler..ayrıca et ve süt şirketleriyle anlaştık fln dediler,ben sözleşme istedim ama bana sitelerinde bulunan ortaklık formunu yollamışlar onda da herhangi bir sigortadan fln bahsetmiyor..
bizim gibi küçük yatırımcılar için iyi bir yatırım gibi gözüküyor tabii dolandırılmazsak..bu yüzden bu konuda bilgi sahibi olanlar burda paylaşırsa bizimde bir fikrimiz olur..

sevim.K beğendi.
aydnclh Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2012, 22:14   #4
Ağaç Dostu
 
smnvrl's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-12-2011
Şehir: manisa
Mesajlar: 520
Sn İsmail Karagülle,

Düşünceniz çok güzel birlik olup yapmak daha mantıklı, bu nöbetleşe fikrini çok beğendim.İnşallah muaffak olursunuz.Bize de örnek teşkil eder.

smnvrl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2012, 23:10   #5
Ağaç Dostu
 
İsmail Karagülle's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2009
Şehir: istanbul-Bolu
Mesajlar: 1,154
birlik ve düzen sağlanırsa neden olmasın

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi smnvrl Mesajı Göster
Sn İsmail Karagülle,

Düşünceniz çok güzel birlik olup yapmak daha mantıklı, bu nöbetleşe fikrini çok beğendim.İnşallah muaffak olursunuz.Bize de örnek teşkil eder.
İyi dileklerinize , teşekkür ederim.

Bu işin kentli meraklılarının en önemli engeli , güvenilir ve bu işten biraz anlayacak eleman bulma zorluğudur.

Diğer konularda zorluklar kolay aşılıyor.

Ve çok sermaye de gerekmiyor. Ama ben prensip olarak öz sermaye darlığı içinde bir işe girmemeyi tercih ederim.

Örnek vereyim. Ben 50 keçi alacağım. ortalama 500 diyorlar.Ben bunu 700 olarak hesap ederim. Ve 50*700= 35000 tl

Her keçi günde 1,200 kg yem yese ; 1,200*( 60krş ile 1,20 krş arasında )=ortalama bir liradan 1.20 tl masrafı olur.

1.20* 50 = 60 tl günlük yem masrafı.

60 tl hiç bir gelir olmaksızın ilk oğlakların doğumuna kadar 60* 180 gün = 10800tl

6 ay işçi gideri 1500 tl den = 9000 tl .

Yani hiç gelir olmasa yaklaşık ; 35000+10800+9000= 54800 yani yaklaşık 60 000 tl bankada olacak.

Orada hesaplıyamadığım öngörülemez karşılaşılacak durumlarda güvence olarak . İstersek altın veya başka bir değerle bankada duracak.

Ve artık kredi ve desteklerden yararlandığımda ne geri ödeme sıkıntısı ne de sıkıştığımda yeni kredi peşinde olmayacağım.

Oğlak satışlarından elde edeceğim gelir sürüyü büyütmekte kullanılmayacak. Bankaya yatırılacak. İşçi ve yem giderleri belli seviyeden sonra kendi kendini çevirecek ve hatta artacak.

Bu hesap en olumsuz şartlara da hazır.

Bu arada iki yıllık ödemesiz dönem sonunda , çok büyük bir sürümüz olacak. Pekiyi bankadaki para niye orada duruyor? Belli büyüklüğe gelince tarım arazisi almakta kullanılacak . Bu konuda da krediler var. Yani sürü büyürken tarım arazisi de büyümek zorunda o dengeyi sağlıyacağız.

Bunun için 7-12 kişilik birbirine yakın akraba arkadaş grubu oluşturacağım. Ben ve kardeşlerim ve onların ve benim çocuklarım . Ve bir kaç kafa dengi arkadaş yeter de artar bile . Birlikte bulunmaktan hoşlanan arkadaş ve yakın grubu çifliği ziyaret, için ayda bir gelip Keçi -kuzu çevirme ve doğal üretilmiş sebze ve köy ürünleri yiyecekler . Sabahları bülbül sesi dinleyerek uyanacaklar. kentten kaçıp güzel bir hafta sonu geçirecekler. Beş yıl önce hayaldi, artık hayal değil çok yakın.

Toplam ihtiyaç olan sermayeyi kişi başına böldüğünüzde , toplam iş gücünü kişi başına böldüğünüzde bakın kimseye ihtiyaç var mı ? Adı büyük kendi hayal kişilere- sözde kuruluşlara para kaptırmaya hiç gerek yok.

İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2012, 07:42   #6
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 29-08-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 3,436
Adı büyük kendi küçük insanlar, kolay para kazanma peşinde olanları avlar.
Hiç bir işe el sürmeden paranı verip çok kazanmak, çok güzel.

Bir ara banka faizi ile geçinen, hatta servet yapanlar vardı. Ege bank, hisar bank gibi batan bankaların of shore hesaplarında bir dünya para kaptırmışlardı.

Bedava peynir fare kapanında, Türkiye'de çalışmadan para kazanmayı düşünenler varsa. Demek ki dolandırılacak hala çok kişi var.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Karagülle Mesajı Göster
Adı büyük kendi hayal kişilere- sözde kuruluşlara para kaptırmaya hiç gerek yok.

Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2012, 14:18   #7
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-12-2012
Şehir: ESKİŞEHİR
Mesajlar: 1
Ismail bey ,yazılarınızı dikkatle okudum ve hiç ütopik bişey olmadığının kanaatindeyim gayet güzel ve gerçekçi tebrikler,inşaallah herkes böyle düşünür,dolayısıyla ülkemiz kalkınır.....

mckonya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2012, 22:28   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 553
********** DİKKAT ***********
A-) Beş keçimiz var, hepsi her yıl yavruluyor.
1. Yıl sonunda 10 keçi olur,
2. Yıl sonunda 20 keçi olur,
3. Yıl sonunda 40 keçi olur. Bunlar sağılacak olanlar bile olsa sağıma 50 keçi lazımdı. Satılan oğlaklar nerde. Oğlaktan 40.000 tl. Gelir nerde. Saanen olsa yıllık 2,3 adet yavrular. Ancak saanen de olamaz çünkü onada süt verimi uymuyor.
B- ) Niye kimse, şimdiye kadar,
10 keçiden 3 yılda hem 50 sağmal hem de 40.000 tl. Lik yavru alamamış.
C- ) Sayın Malina'nın verdiği linklerdeki her iki yetkilinin cümlelerine ve kooperatifçinin iki linkteki sözlerine bakın. Aynı kalemden, ağızdan çıkmış sözler. Sadece yer ve insan isimleri değişmiş. Bülten gibi sitelere verilmiş.
Devamı var

sevim.K ve milaca2010 beğendi.
Halil Balaban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-12-2012, 22:30   #9
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 553
MESAJIN DEVAMI
D- ) Eskikehir'de çalışmakta olduğu söylenen bu büyüklükteki tesisten niye kimsenin haberi yok.
E- ) Bu ilçelerin, ya da Antalyanın günlük et ihtiyacı ne kadar ki 40.000 büyükbaş, 15.000 küçükbaş hayvan kapasiteli kesimhane yapılacak.
F-) Her iki ilçedede hemen yol kenarı su ve elektriği hem de ahır olan tarla nasıl bulundu.
G-) Kaç ortakları, ne kadar varlıkları var. Çok ortak yoksa nasıl
1117 tesisin projesini neye göre nasıl yapabiliyorlar.
H-) Her biri 4 milyon-10 milyon arası 1117 tesisin finansmanı nerden? Yoksa devlet desteği diye merkez bankasınımı alacaklar?
I-) Yeni bir Jetpa, Yimpaş, Denizfenerimi geliyor.
J-) Biz neyi ciddiye alıp kafa yoruyoruz.
Halil Balaban

Halil Balaban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2012, 09:07   #10
Ağaçsever
 
ertu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 69
Arkadaşlar bu iş ilanını yenibiriş.com dan aldım, mazot ve gübre için işletmeci ortak arıyorlarmış...


Şehir / Bölge

Tüm Türkiye, İstanbul, Ankara, Ege, Akdeniz, Bursa, Çukurova



Yayın Tarihi

10.12.2012



Kategori

Ortak Arayanlar



İlan Detayı

s.s büyük anadolu tarım ve ziraat ürünleri üretim pazarlama kooperatifi. yurt genelindeki 1117 adet tesisimizde yer alan mazot, benzin istasyonları ve gübre bayiliği için işletmeci ortaklar aranmaktadır. 0.312.418 09 13

Bu arada bakanlığa attığım mail e hala cevap gelmedi... bekliyoruz...

mrduran ve patipatya beğendi.
ertu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2012, 02:05   #11
Ağaç Dostu
 
İsmail Karagülle's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2009
Şehir: istanbul-Bolu
Mesajlar: 1,154
Herhangi bir koop e üye olur ve bir para verirseniz. Paranızı kolay kolay geri alamazsınız. Ancak başka bir üye bulup üyeliği ona devrederek paranızı kurtarabilirsiniz. koop genel kurullarında alınan karalar neredeyse kanun gibidir.
Bilmediğiniz koop yerine böyle bir oluşumda basit bir şirket ortağı olmak , en azından paranızı geri almak istediğinizde mahkemenin sizi haklı bulma olasılığı daha fazladır.

Birbirini çok iyi tanımayan insanların bir araya gelip koop kurması halinde kurucu ortaklar (en az 7 kişi ) başlangıçta iyi niyetli olsalar bile üye kaydını en fazla sağlıyan kişi istediği kararı genel kuruldan çıkarır. Ve istediği gibi bu işlerden istifade edebilir. Kurallarına uyan profesyonel birileri bu işlerden büyük paralar kazanır. (buna ne kadar para kazanmak denir tartışılır) Ve kanunlar karşısında da sütten çıkmış ak kaşık misali tertemiz kalabilir.

Koop çilik aslında çok güzel bir güçbirliği formüludür. Ama çok yozlaştırılmıştır. Bu gücü bir araya getiren kişiler, bu gücü kendi menfaatleri doğrultusunda kullanmaya açık hale getirilmiştir. Hele ne yaparsan yap köşeyi dön zihniyeti bu kadar yaygın ise , çok iyi tanımadığınız kişilerden kurulu oluşumlardan uzak durmak gerekir. Ben tanıdığım kişilerden de olsa uzak dururum.

Niye uzak dururum; ''Tecrübe nedir ? Yenen kazıkların bileşkesidir.''

YeniBON ve ertu beğendi.
İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2012, 21:38   #12
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 20-12-2012
Şehir: adıyaman
Mesajlar: 1
büyük anadolu tarım koop.

Arkadaşlar ben kooperatifcilik mezunuyum. Büyük anadolu kooperatifine üye oldum. Söyledikleri gibi sigorta yapıyorlar. Ayrıca kooperatifin başında SS yani sınırlı sorumlu ibaresi geçiyor. Bunun anlamı kooperatifin iflası vs durumlarda üye katıldığı pay oranında sorumludur. Yani çekinecek bir durum yok. Proje çok hoşuma gitti. Çok büyük bir proje. Verilen vaadlerin hepsi noter onaylı sözleşme ile karşılıklı imzalanıyor. Ayrıca herhangi bir dolandırıcılık vs durumda yönetim direk ağır cezada yargılanır. Sizce böyle birşeyi göze alırlar mı? Tüm ülkeyi kalkındıracak bir projede adından da anlaşılacağı üzere kooperatif yani el birliği, hep birlikte neden birlik olacağımıza bu karalama kampanyası yapılıyor? Eminim bize düşen görevler de vardır. Projede emeği geçenlere başarılar diliyorum. Bana da görev verirlerse seve seve bu projede yer almak isterim.

mustafa hk. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2012, 22:59   #13
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 29-08-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 3,436
Güzel gaz almışsın arkadaşım, girdiğin yolda başarılar dilerim.

Türkiye'de bunca yıldır kimse böyle bir projeyi akıl edememiş. Bu adamlar çok zeki, çözmüşler olayı.

Jet-pa vardı, siirtde yerli otomobil fabrikası kuracaktı. Tele mitingle milletvekili bile seçilmişti foyaları meydana çıkmış olsa bile. En son cübbeli ahmet hocayı cezaevi çıkışında üstü açılan arabasıyla aldı evine götürdü fadıl akgündüz. İstanbul'da milyar dolarlara ahmet hoca ve jet fadıl ortak devremülk otel yapıyorlar, dairesi 300-500 bin tl den satılıyor.

Konya'da kaldera holding oluşumu vardı, bir dünya tesis yaptı. Gurbetçi paralarını hiç ettiler ve o tesisler çürümeye terk edildi.

İhlas holding yan kuruluşu vardı ihlas pazarlama. 5-10 tl den yaptırdıkları su ısıtıcı elektrikli ısıtıcıları 10 katı, hatta 50 katı karla sattılar. Kristal kola çıkardı, bütün müslümanlar bu kolayı içmeli gibi imalar falan. Kısaca müslümanı kazıklayan saygıdeğer bir müslümansa sorun yok. Sonra bu ihlas da battı, mutlaka ki bir sürü mağduru bırakmıştır arkasında.

Bu durumda ne oluyormuş: dolandıranlar Türkiye'de çok bir ceza almadıkları gibi, çok daha büyük dolandırıcıkları kılıf uydurup yapabilme yeteneği kazanıyorlar.

Daha bir çok örnek yazılır bu yazının devamına.

1975 yıllarında babam sanayi sitesinde dükkan sahibi olmak için kooparatife üye olmuştu. 3 yıl boyunca aidat ödedi, en sonunda ödenecek aidat o kadar arttı ki. Babam abim ve ben tüm çalışıp kazandığımızı topladığımızda aidatı ödemeye güçümüz yetmiyordu. Yıllarca boğazımızdan kestik, hergün tarhana çorbası içmekten dolayı tarhana çorbasına hala bıkkınlık var o günlerden kalma. 2 yıl boyunca hissesini devredecek birini aradı, ve 2 yıllık aidat ödenmedi. Tam üyelikten adacaklar, parasınıda 5 yıl sonra taksitle geri ödeyecekler. Biri denk geldi hissesini devretti. Bizede çektiğimiz sıkıntılar kar kaldı.

Bu laf bana küfür gibi geliyor artık '' böyle iyi bir işe neden baltalıyorsunuz''

Arkadaşım özellikle Türkiye'de kimse babasının hayrına iyi bir şey yapmaz. Arkasına sağlam kalın ve sivri bir kazık saklamışsa, gel bişey yapmıcam söz canın hiç yanmayacak diyecektir tabii)

5 keçinin maliyeti olarak 5 bin tl ödenecek, ortaklık masrafları ödenecek ve yıllık 100 tl. 3 yıl sonra aylık kar payı olarak et ve süt ödemesi yapılacak. Ben ayrılmak istiyorum dediğinizde geri alacağınız para 5 bin tl. Epeyce karlı bir iş)

Et pahalandı, süt ürünleride öyle. Eh tabi ki böylesi tipler ellerini avuştura avuştura kek avına çıkmaları çok normal.

Bu millet nicelerini gördü, nice kazık yedi. Hala doymadıysa yemeye devam etsin napam, demek kalır bizede.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mustafa hk. Mesajı Göster
Yani çekinecek bir durum yok. Proje çok hoşuma gitti. Çok büyük bir proje. Verilen vaadlerin hepsi noter onaylı sözleşme ile karşılıklı imzalanıyor. Ayrıca herhangi bir dolandırıcılık vs durumda yönetim direk ağır cezada yargılanır. Sizce böyle birşeyi göze alırlar mı? Tüm ülkeyi kalkındıracak bir projede adından da anlaşılacağı üzere kooperatif yani el birliği, hep birlikte neden birlik olacağımıza bu karalama kampanyası yapılıyor? Eminim bize düşen görevler de vardır. Projede emeği geçenlere başarılar diliyorum. Bana da görev verirlerse seve seve bu projede yer almak isterim.

Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2012, 23:12   #14
Ağaç Dostu
 
İsmail Karagülle's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2009
Şehir: istanbul-Bolu
Mesajlar: 1,154
arkadaşın siteye giriş tarihine ve mesaj adedine de bakıverin

drhegeli ve mk222 beğendi.
İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2012, 01:40   #15
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-11-2012
Şehir: Kocaeli, Avşa Adası
Mesajlar: 1,142
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mustafa hk. Mesajı Göster
Arkadaşlar ben kooperatifcilik mezunuyum. Büyük anadolu kooperatifine üye oldum. Söyledikleri gibi sigorta yapıyorlar. Ayrıca kooperatifin başında SS yani sınırlı sorumlu ibaresi geçiyor. Bunun anlamı kooperatifin iflası vs durumlarda üye katıldığı pay oranında sorumludur. Yani çekinecek bir durum yok. Proje çok hoşuma gitti. Çok büyük bir proje. Verilen vaadlerin hepsi noter onaylı sözleşme ile karşılıklı imzalanıyor. Ayrıca herhangi bir dolandırıcılık vs durumda yönetim direk ağır cezada yargılanır. Sizce böyle birşeyi göze alırlar mı? Tüm ülkeyi kalkındıracak bir projede adından da anlaşılacağı üzere kooperatif yani el birliği, hep birlikte neden birlik olacağımıza bu karalama kampanyası yapılıyor? Eminim bize düşen görevler de vardır. Projede emeği geçenlere başarılar diliyorum. Bana da görev verirlerse seve seve bu projede yer almak isterim.

Kooperatif okuyan birinin "SS" in ne demek olduğunu ve hangi tür koop.lrda kullanıldığını bilir. Bunun dışındaki durmlarda ortakların sorumluluğunu da bilir.

Kanunu aç, bir daha oku!

Ben fakir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2012, 12:49   #16
Ağaç Dostu
 
ayazkentli's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,641
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mustafa hk. Mesajı Göster
Ayrıca kooperatifin başında SS yani sınırlı sorumlu ibaresi geçiyor. Bunun anlamı kooperatifin iflası vs durumlarda üye katıldığı pay oranında sorumludur. Yani çekinecek bir durum yok.


Nasıl yani?


14000 tl ile katılan üye iflas durumunda 14000 tl. kaybediyor mu kaybetmiyor mu?.

Katıldığı pay oranında sorumludur ne demek?

14000 tl. kaybı oluyorsa, bu durumda çekinecek bir şey olmaması mümkün mü?

mrduran ve Ben fakir beğendi.
ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2012, 13:04   #17
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 07-11-2012
Şehir: Kocaeli, Avşa Adası
Mesajlar: 1,142
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli Mesajı Göster
Nasıl yani?


14000 tl ile katılan üye iflas durumunda 14000 tl. kaybediyor mu kaybetmiyor mu?.

Katıldığı pay oranında sorumludur ne demek?

14000 tl. kaybı oluyorsa, bu durumda çekinecek bir şey olmaması mümkün mü?
Sevgili Ayazkentli,

Arkadaş, ya gerçekten bilmiyor, ya da doğru söylemiyor.

İflas durumunda, "ss" yazsa da, yazmasa da sermayeniz gider, hatta tamamını ödememişseniz ve sermaye taahhüdünüz varsa, onu da alırlar sizden.

"SS" ile anlatılan sınırlı sorumluluk, kimi özel kooperatiflerde, genellikle kamyoncular, minibüsçüler gibi kooperatiflerde kullanılan bir usuldür. Üye ile koop. arasında sınırlı bir bağ vardır. Alınan ücret (navlun veya bilet) ve verilen komisyon ile sıınıeldır bu ilişki. Söz gelimi araç tamiri ile koopun ilgi ve sorumluluğu yoktur, araç sahibini ilgilendirir.

Gerçekleri saklamakla olacak iş değil bu beyler, daha fazla ısrar, daha fazla şüpheyi getirir.

ayazkentli ve Cymbelina beğendi.
Ben fakir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2012, 18:58   #18
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-12-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 4
Arkadaşlar siteyi yeni inceledim
Eskiden varmıydı böyle bir belge, yenimi eklediler bilmiyorum fakat kooperatif birde taahhüt vermiş bu hizmetlere.



TAAHHÜTNAME
· Belirtilen kar payı tutarı üyeliğin başladığı tarihten itibaren 3.yıl sonunda başlayarak her ay ödeneceğini,
· Her 5 baş hayvanda bir kar payının ve et süt oranının artacağını
· Et ve süt almak istemeyen üyelere , etin ve sütün o günkü piyasa değerindeki ücretin ödeneceğini,
· Üyelikten ayrılma durumunda üye kaç baş hayvanla katıldıysa, katılım sayısı kadar hayvanlarını alabileceğini ya da o günkü değerindeki ücretini alabileceğini,
· Üyelerin ortaklık katılım paylarının sigortalı olduğu ve risk taşımadığını ( Sigorta poliçeleri üyelik başladığı anda üyelere verilecektir )
· “Keçi ve Koyun ücretleri’’ortaklık katılım payı ve yılda bir kez ödenecek 100 TL’lık aidat dışında hiçbir ücret talep edilmeyeceğini taahhüt ederiz.

S.S BÜYÜK ANADOLU TARIM VE ZİRAAT ÜRÜNLERİ ÜRETİM VE PAZARLAMA KOOPERATİFİ

Başkan II.Başkan Muh. Üye



bu konularda bilgili biri veya avukat varsa bizlerle yardımcı olursa seviniriz

aydnclh Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2012, 13:56   #19
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-12-2012
Şehir: ankara
Mesajlar: 1
selam

benim anlamadığım bende bu koop araştıyorum. ama anlamadığım aleyhte konuşanlar, sırf muhalif olmak için KURU KURUYA elinde gerçek bir bilgi olmadan habire bir saldırı halindeler. ve sadece bu konuda değil her konuda kendisini herşeyi ben bilirim nidaları atar birtürlü anlamamışımdır.

Gördüğüm kadarıyla size sistemin nasıl işlediğini soran birkişi bile yokken ve sizinde hiçbir bilginiz yokken, neden gereksiz muhalefet oluyorsunuz anlamış değilim. bildiğiniz bir gerçek varsa bizlerle paylaşın yoksa kuru kuruya yok jetpa holding, yok konyada şunlar var, genel muhalif psikolojisinden başka bişey değilsiniz.

Bende yatırım için araştırmalarda bulunuyorum ve bu koop. ile ilgili GERÇEK (uydurma, tahmini görüşler hariç) BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR PAYLAŞIMDA BULUNURSA FAYDALI OLURLAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM. SAYGILAR

yigitbarer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2012, 19:25   #20
Ağaç Dostu
 
İsmail Karagülle's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2009
Şehir: istanbul-Bolu
Mesajlar: 1,154
Bu taahütnamenin hiç bir kıymeti yoktur. KOOP ler genel kurul kararları ile idare edilir. Bir genel kurulda bunlar tamamen veya kısmen değiştirilebilir. Ayrılan üyenin ayrılmak istediğinde parası nereden ödenecek . Ayrılan üye parasını ancak üyeliğini birine devrederek kurtarabilir. Yani yerine yanacak birini bulması lazım. Üyelik aidatı da her genel kurulda yeniden belirlenebilir. Sigorta poliçesi konusu tamamen ayrı bir inceleme konusu . Hangi sigorta şirketi ve nasıl bir poliçe ? Sorgulamak gerekir.

İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2012, 21:53   #21
Ağaç Dostu
 
İsmail Karagülle's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2009
Şehir: istanbul-Bolu
Mesajlar: 1,154
yeni üyelerimiz oluyor. Bu başlığa cevap vermek için gelen üyelerimiz oluşuyor. Oldukça profesyonel bir tavır. Ve şimdi anladımki oluşumun hedef kitlesi bizim aramızda. Veya internet ortamında. Zira böyle bir projeyi köylü tutmaz. Ve bazılarının cahil dediği köylü bu tür projeye güler geçer. 3 yıl içindeki gelirlerin hesabını çok iyi bilir. O yüzden bu projenin hedefi Köye hasret çeken kentli insanlar. KOOP.ler kanunu ve borçlar kanununu iyi inceleyip daha önceki yargıya düşmüş davaları bilen birileri varsa konuyu daha iyi anlatabilir.Bunları bilen yoksa köylü birine sormak lazım . Köylü bu projeyi iyi anlar .

İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2012, 23:13   #22
Ağaç Dostu.
 
Giriş Tarihi: 29-08-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 3,436
Köylüde paramı kaldı hocam, bankalara tefecilere borclu bir çoğu. Sağolası hükümet politikaları sayesinde hepside ağlamakla geçimlerini sağlıyorlar ve hiç çalışmadan veya az çalışarak geçinmenin yolunu bulmuşlar.

Hedef kitle 5-10-15 bin tl gibi 5 bin tl katları parası olan şehirde yaşayıp köy hayatı hasreti çeken kişiler.

Kooperatif ve sendikalar Türkiye'de kral gibi. En güzel yerlerde büroları, tıkır tıkır yüksek maaş alan çalışanları ve yöneticileri, sürünen ortakları ve üyeleri.
Antalya kemer ilçesinde haber iş sendikasının 5 yıldızlı otelini görünce epey şaşırmıştım. Ankara'ya gidişimde parti genel merkezlerini gördüm dahada şaşırdım.

Demek ki Türkiye de kafası iyi çalışanlar, kafası çalışmayanların sayesinde çok iyi konumlara gelebiliyor. Yeter ki o çalışmayan kafaların üstüne iyi basılabilsin.



Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Karagülle Mesajı Göster
yeni üyelerimiz oluyor. Bu başlığa cevap vermek için gelen üyelerimiz oluşuyor. Oldukça profesyonel bir tavır. Ve şimdi anladımki oluşumun hedef kitlesi bizim aramızda. Veya internet ortamında. Zira böyle bir projeyi köylü tutmaz. Ve bazılarının cahil dediği köylü bu tür projeye güler geçer. 3 yıl içindeki gelirlerin hesabını çok iyi bilir. O yüzden bu projenin hedefi Köye hasret çeken kentli insanlar. KOOP.ler kanunu ve borçlar kanununu iyi inceleyip daha önceki yargıya düşmüş davaları bilen birileri varsa konuyu daha iyi anlatabilir.Bunları bilen yoksa köylü birine sormak lazım . Köylü bu projeyi iyi anlar .

Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2012, 00:09   #23
Ağaç Dostu
 
İsmail Karagülle's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2009
Şehir: istanbul-Bolu
Mesajlar: 1,154
Bütün mesele çalışmadan para kazanma isteğinde. Kimileri bunu başarıp başkalarının sırtından bunu temin ediyor. Kimileri de bu tuzağa düşüp diğerlerini besliyor.

Kentte yaşayıp bu köy ve tarım işlerine özenenlerin yapacağı en iyi şey .Yazlıklarını sahillerden köye taşımak. Bunu sahillere yatırdıkları paraların çok azına yapabilirler. Veya çok daha az para sarf ederek tatillerini oralarda geçirebilirler. Kuracakları dostluklar vasıtasıyla bir müddet sonra oralara yerleşebilirler.
Böylelikle,
Zor kazandıkları paraları tehlikeli işlere kaptırmazlar.

Hangi işi yaparsan yap ama başında bulun. Bunun haricindeki işlerde, birileri çalışıp sana para vermez.

Anadolu tabiridir. Kaptırmak istemiyorsan , eşinin(: ve işinin başında dur.

drhegeli ve YeniBON beğendi.
İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-12-2012, 03:33   #24
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 553
***** HER KESİN DİKKATİNE *****
Sayın İsmail Karagülle ve Mutlu Kutlu elinize kaleminize sağlık. Ne güzel yazmışsınız. Ne zamandır bu gibi tokatçılar ortada yoktu. Arka arkaya piyasaya düşmeye başladılar. Termal devremülkçüler derken, şimdide koopertatifçiler türedi. İşin acı tarafı mutlaka kendilerine av bulacaklardır. Bir laf vardır. "Taze b.ka konan sinek çok olur" derler. Bunlara konan mutlaka bulunacaktır. Siz yeni üye olan beyler kimsiniz. Biriniz evvelki gün, biriniz bu gün üye olmuşsunuz. Bu ne tesadüf üye olduğunuz gün yeni konu açılıyor. Ve hemen savunmaya başlıyorsunuz. Kooperatifin nesisiniz? Bu guruplarla, cemaatlerle ilişkiniz varmı?. Eğer bir ilişkiniz yoksa, bilin bu yazının amcı sizi de korumaktır.Uyanık tokatçılar burayı şehir hayatından bıkan. Kaçış arayan insanların olduğu yer buldular. Ne zaman toplumda sosyal kaos veya ekonomik sarsıntılar olsa bu tip uyanıklar piyasaya çıkar. Bütün arkadaşlar birbirini uyarsın. Her kes dikkatli olsun. Hevesli olanlar mutlaka çıkacaktır. Bir kişi bile avlarlarsa. O delikten araya sızmaları kolay olur.
Her kesin dikkatine.
Halil Balaban

Halil Balaban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2012, 22:34   #25
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 22-12-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2
Temkinli olmak lazım

Bir arkadaş elbistan ve korkuteline yapılan tesislerle ilgili haber linki vermiş. Başka bir yorumcunun da dikkat çektiği gibi haber metni aynı kalemden çıkmış, birinde ziraat odası yetkilisi, diğerinde belediye başkanı nasıl olmuşsa aynı cümleleri kurmuş. Koop. başkanının üç yıllık hesabına baktım nasıl bir pembe tablo rüya gibi.

Sayın Karagülle ve Mutlu Kutlu beyler gerekli uyarıları yapmış ve gerçekçi tabloları vermişler sağolsunlar. TVde reklamını gördüm sitesine baktım açılmıyor. İnternetten araştırdım tatmin edici birşey bulamadım. Anlatılanlar çok cazip 4000 lira ver 3 yıl sonra aylık asgari ücretle maaş kazan. hani inansam tüm birikimimi veririm ama inanamıyorum ve böyle bir riske girecek durumda da değilim. Taahhütnameler sigortalar sadece işe kılıf uydurmak gibi geliyor. İnanan yapsın yatırımını ama o parayı gözden çıkararak yapsın.

YeniBON beğendi.
tekinay66 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2012, 22:15   #26
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-09-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4
Merhaba,

Konu herkes gibi benim de ilgimi çekti. Ancak güvenilirlik boyutu benim de çekindiğim husus.

Risk doğal olarak işin içerisinde olacak. Aksi durum bankaya faize para yatırmaktan farksız olurdu.

Tam olarak bilmediğim için soruyorum. Kooperatifler, kâr amacı gütmeyen kuruluşlardan olmuyor mu? Belli bir zaman sonunda veya amaçlanan hedefe ulaşınca elde kalan kâr -varsa- hissedarlarla paylaşılması esasına dayalı olmuyor mu faaliyeti? Bu durumda bir usulsüzlük olmadığı takdirde paranın kaçırılması sözkonusu olmaması lazım.

Bu kadar büyük reklâm bütçesi benim de aklımı karıştırmadı değil. Ama her zaman yapıldığı gibi daha ortada daha bir şey yokken hemen artniyetli yaftasının vurulmasını doğru bulmuyorum.

İsmail Karagülle'nin belirttiği yatırım modeli mantıklı. Ancak bunun da bu kooperatiften farkı ne? İşin içine para girdiği zaman bir çok yakın dahi güvenilmez oluveriyor.

Ben açıkçası henüz girmedim. Ama incelemeye devam ediyorum. Hukukî olarak kooperatif yöneticilerinin sorumluluğu nedir? Riskler nelerdir? Tahmini kârlılık nedir? Bunları biraz daha araştırmaya devam edeceğim.

YeniBON, ertu ve h0cA beğendi.
alirizak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2012, 22:42   #27
Ağaç Dostu
 
İsmail Karagülle's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2009
Şehir: istanbul-Bolu
Mesajlar: 1,154
Alıntı:alirizak
İsmail Karagülle'nin belirttiği yatırım modeli mantıklı. Ancak bunun da bu kooperatiften farkı ne? İşin içine para girdiği zaman bir çok yakın dahi güvenilmez oluveriyor
çOK YAKIN DAHİ OLSA GÜVENEMEZSEN ( ki bence de doğru)bunlara nasıl güvenirsiniz

İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2012, 23:28   #28
Ağaç Dostu
 
İsmail Karagülle's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2009
Şehir: istanbul-Bolu
Mesajlar: 1,154
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alirizak Mesajı Göster
Merhaba,

Konu herkes gibi benim de ilgimi çekti. Ancak güvenilirlik boyutu benim de çekindiğim husus.

Risk doğal olarak işin içerisinde olacak. Aksi durum bankaya faize para yatırmaktan farksız olurdu.

Tam olarak bilmediğim için soruyorum. Kooperatifler, kâr amacı gütmeyen kuruluşlardan olmuyor mu? Belli bir zaman sonunda veya amaçlanan hedefe ulaşınca elde kalan kâr -varsa- hissedarlarla paylaşılması esasına dayalı olmuyor mu faaliyeti? Bu durumda bir usulsüzlük olmadığı takdirde paranın kaçırılması sözkonusu olmaması lazım.

Bu kadar büyük reklâm bütçesi benim de aklımı karıştırmadı değil. Ama her zaman yapıldığı gibi daha ortada daha bir şey yokken hemen artniyetli yaftasının vurulmasını doğru bulmuyorum.

İsmail Karagülle'nin belirttiği yatırım modeli mantıklı. Ancak bunun da bu kooperatiften farkı ne? İşin içine para girdiği zaman bir çok yakın dahi güvenilmez oluveriyor.

Ben açıkçası henüz girmedim. Ama incelemeye devam ediyorum. Hukukî olarak kooperatif yöneticilerinin sorumluluğu nedir? Riskler nelerdir? Tahmini kârlılık nedir? Bunları biraz daha araştırmaya devam edeceğim.
Araştırmaya devam etmeniz çok doğru bir karar.

Arada fark ne diye soruyorsunuz. Bir kere ben herhangi bir umuma açık organizasyon peşinde değilim. Benim yaptığım aile içi bir oluşum. Ve kimseye 3 sene sonra biraz et vereceğim gibi bir şey söylemiyorum. Zira o keçiler alındığı gün itibari ile süt vermeye başlıyor. 6 sonunda yavruları oluyor. O yavrular 6-7 ay sonra gebe kalıyor. Bahsedilen sistem üç sene üyelerine bir şey vermiyor. Çok farklar var. Ve zaten bir karşılaştırma yapmak sonunda iki sistemden birini seçmek gibi bir şey söz konusu değil. Ben sadece kendi yaptığım planı anlattım. Ve bu herkese açık değil. Sadece aile içi bir oluşum. Belki bir kaç aile dostumuzu kapsıyacak. Bizim yapmak istediğimiz sadece para kazanmak ile sınırlı bir şey değil. Bir arada yaşamak isteyen , şehirden kaçmak isteyen aile toplumumuza bir olanak sağlamak. Bizim oluşumumuzda herkes iş ile ilgilenecek. Parayı verip sonunda kar beklemek söz konusu değil.
herkes çifçi olacak
herkes kredi alacak
herkesin keçisi kendi adına kayıtlı olacak .
herkesin teşviği kendi hesabına yatacak.
Müşterek giderlere herkes katılacak
süt satıldığında herkesin kendi hesabına yatacak
oğlak satışı herkesin hesabına yatacak.

Ve projenin bir de adı var.

Yasamak bir agaç gibi, tek ve hür,
Ve bir orman gibi kardesçesine

Tek başına yapıldığında Bakıcı parası ve onun kalacağı yer , keçilerin barına masrafları ağır gelecektir. Bütün bu masraflar ortak . Ama GERİ KALAN PARA HERKESİN ANINDA HESABINDA OLACAK.

bozon, YeniBON ve oz26 beğendi.
İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2012, 01:31   #29
Ağaç Dostu
 
mrduran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
GÜVEN......

Geçmişimiz ne kadar talancı imiş ki,

Ne kadar kişi, aile kanmış/kandırılmış ki,

Ne kuponlar, faiz garantileri safsataları ile halkımızı ne kadar sömürmüşler ki,

Resmi kurum/banka/banker/medya işbirliği ile neler neler olduğunu,

....vb. tokatlar yaşanan geçmişimiz sonucu
ortaya çıkanlara baktığımızda;

En büyük kaybımız; güven.

Para kaybedilir, yenisi kazanılabilinir 3-5 sene/sezon/mevsim içinde.

Ama ya güven...?.

Kaç nesil sürer, tekrar geri gelerek, üstelik eskisi gibi güçte olarak..., kaç nesil?. Sene değil yani.

''Kabahat bizde.

Alkışladık hep,

Çalacaksan büyük çalacaksın,

Devletin başına bilmem kaç rakımlı tepe,

Ülkenin liderine kitap atmaya fazilet,

Dövize çevrilebilir mevduat lafını/garantisini bir ihtilal lideri ağzından,

Yurdumuzda feşmekan gazete, gazete kağıdı kotasını tespit ve kardeş payı edecek,

Yurt dışında ülkemiz hakkında ispiyonculuk yapan liderler muhteşem,

Zengin de ne demektir, hepsi de hırsız,

Zenginden başka kimse sermaye sahibi olmamalı, yeni şirket ve sermayeler ne demekmiş, otursunlar yerlerinde, sistemin yeni sermayedarlara ihtiyacı yok,

O firma hırsız/kötü..vs. ben değilim, o firma gitsin, ben doğmaktayım yeni fikirlerle/çalma/sömürme teknikleri ve dünya rekorları kıran bilmem kaç çeşit dalavere....ile,



......deyerek''.

Hadi bakayım ayıkla pirincin taşını şimdi. Bu kadar sene ettiniz ey şirketler, şimdi ben ak sütüm demeye nasıl diliniz varacak. Zamanında kendi bindiğim dalı kesmişim ve şimdi aydım, artıkın böyle şeyler yapmayacağım de. De de, karşındaki ne deyecek. Hani eskiden muhatap almadığın kulların ne deyecek şimdi.

Güven kalmamış ki adamda artık.

Düşünmekte şimdi, projelerle birlikte:''jetpa''. yaşanılmış, Almanya merkezli, 1960 lı yılların ''Hastaş'' 'ı yaşanılmış, bilmem ne olayı yaşanılmış, yaşanılmış ta yaşanılmış yani. Saymakla listelemek ne mümkün.

De bakayım şimdi;

Ben hastaş değilim,
Jetpa değilim,
Bal sahtekarlığına bulaşıp, bu işin cılkını çıkardığımdan dolayı daha bakir bir alana sıçramak veya pislik sıçratmak isteyen değilim,

Ûlvi beklentiler ile, ama kâr gayem de olan adam gibi adam bir birliktelik/paylaşımcılık peşindeyim.

Dedin de kim inandı, kaçı inandı, kaçta kaçı inandı.

Ne gerek peki...?;

Arkanda DEVLET garantisi, ADALET ve ADALET KORKUSU şart. Yapanın yanına kâr kalmaması zihniyeti şart, eskisi gibi olmayacağı/sistemin çarklarına artık çomak sokulduğunun garantisi şart, kıvırtma olmaması için samimiyet şart.

O zaman GÜVEN gelir de belki 1-2 nesil ile kurtarırız vaziyeti ahvali.

Paradan önemli ne imiş anladın mı şimdi?.

Saygılarımla lütfen.

Tura, bozon, YeniBON ve 2 kişi beğendi.
mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2012, 05:01   #30
Ağaç Dostu
 
mrduran's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mrduran Mesajı Göster
GÜVEN......

Geçmişimiz ne kadar talancı imiş ki,

Ne kadar kişi, aile kanmış/kandırılmış ki,

Ne kuponlar, faiz garantileri safsataları ile halkımızı ne kadar sömürmüşler ki,

Resmi kurum/banka/banker/medya işbirliği ile neler neler olduğunu,

....vb. tokatlar yaşanan geçmişimiz sonucu
ortaya çıkanlara baktığımızda;

En büyük kaybımız; güven.

Para kaybedilir, yenisi kazanılabilinir 3-5 sene/sezon/mevsim içinde.

Ama ya güven...?.

Kaç nesil sürer, tekrar geri gelerek, üstelik eskisi gibi güçte olarak..., kaç nesil?. Sene değil yani.

''Kabahat bizde.

Alkışladık hep,

Çalacaksan büyük çalacaksın,

Devletin başına bilmem kaç rakımlı tepe,

Ülkenin liderine kitap atmaya fazilet,

Dövize çevrilebilir mevduat lafını/garantisini bir ihtilal lideri ağzından,

Yurdumuzda feşmekan gazete, gazete kağıdı kotasını tespit ve kardeş payı edecek,

Yurt dışında ülkemiz hakkında ispiyonculuk yapan liderler muhteşem,

Zengin de ne demektir, hepsi de hırsız,

Zenginden başka kimse sermaye sahibi olmamalı, yeni şirket ve sermayeler ne demekmiş, otursunlar yerlerinde, sistemin yeni sermayedarlara ihtiyacı yok,

O firma hırsız/kötü..vs. ben değilim, o firma gitsin, ben doğmaktayım yeni fikirlerle/çalma/sömürme teknikleri ve dünya rekorları kıran bilmem kaç çeşit dalavere....ile,



......deyerek''.

Hadi bakayım ayıkla pirincin taşını şimdi. Bu kadar sene ettiniz ey şirketler, şimdi ben ak sütüm demeye nasıl diliniz varacak. Zamanında kendi bindiğim dalı kesmişim ve şimdi aydım, artıkın böyle şeyler yapmayacağım de. De de, karşındaki ne deyecek. Hani eskiden muhatap almadığın kulların ne deyecek şimdi.

Güven kalmamış ki adamda artık.

Düşünmekte şimdi, projelerle birlikte:''jetpa''. yaşanılmış, Almanya merkezli, 1960 lı yılların ''Hastaş'' 'ı yaşanılmış, bilmem ne olayı yaşanılmış, yaşanılmış ta yaşanılmış yani. Saymakla listelemek ne mümkün.

De bakayım şimdi;

Ben hastaş değilim,
Jetpa değilim,
Bal sahtekarlığına bulaşıp, bu işin cılkını çıkardığımdan dolayı daha bakir bir alana sıçramak veya pislik sıçratmak isteyen değilim,

Ûlvi beklentiler ile, ama kâr gayem de olan adam gibi adam bir birliktelik/paylaşımcılık peşindeyim.

Dedin de kim inandı, kaçı inandı, kaçta kaçı inandı.

Ne gerek peki...?;

Arkanda DEVLET garantisi, ADALET ve ADALET KORKUSU şart. Yapanın yanına kâr kalmaması zihniyeti şart, eskisi gibi olmayacağı/sistemin çarklarına artık çomak sokulduğunun garantisi şart, kıvırtma olmaması için samimiyet şart.

O zaman GÜVEN gelir de belki 1-2 nesil ile kurtarırız vaziyeti ahvali.

Paradan önemli ne imiş anladın mı şimdi?.

Saygılarımla lütfen.
Beni yanlış anlayanlar için;

Yukarıda yazdıklarımda biz varız. Her kesimimizden bir nüve.

Şu parti bu parti yok.

Şu adam bu adam yok.

Biz varız.

Ama lider olarak,

ama sermayedar olarak,

ama dışarıdan zengine bakıp züğürt edebiyatı yaparak,

ama züğürde bakıp kanını emmek için fırsat kollayarak,

ama salla başı al maaşı deyerek,

ama vasıflı işe/makama vasıfsızı atayarak,


Hepsi biziz. Çürüğü çarığı ile.

Saygılarımla lütfen.

ertu beğendi.
mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025