View Single Post
Eski 04-03-2013, 22:56   #16
Mutlu Kutlu
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 29-08-2008
Haklısınız hocam,

Elle tutulur, gözle görülür mantıklı bir açıklamaları yok bu vatandaşların. Ama olurda mahkemelik oluruz ihtimaline karşı her şeyi lehlerine yazmışlar.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Sözleşmede şöyle bir ifade var:

''...3. (üçüncü) yıl sonunda kooperatif ortaklığımıza giren üyemiz o günkü asgari ücret oranında kar payı oranında , 5 pay karşılığı 2 kilogram et ile 5 litre süt verilecektir..''

http://ssbuyukanadolukoop.org/sozlesme.pdf

Bu ifadeler çok bozuk ve anlatılmaz şekilde kaleme alınmış..Ne denilmek istediği tam olarak net değil..
3. yıl sonunda her ay asgari ücret ödemesi yapılacak diye bir ifade yok burada..
2 kilo et ve 5 litre sütün bile her ay verileceği belirtilmemiş..

Bozuk Türkçeden kaynaklandığını sanmıyorum ben bu cümlelerin..Sanki sözleşmeye bilerek, lastik gibi laflar yazılmış gibime geldi..

Kısacası, 3 yılın sonunda kimin ne alacağı açık ve net değil..Muammalı laflar bunlar..
Böyle sözleşmeye ben olsam imza koymazdım.
Allah'tan böyle mantıklı düşünen arkadaşlarımız, kardeşlerimizde varmış.

Teşekkür ederim sn. Rasim26, çok isabetli tespitleriniz olmuş.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rasim26 Mesajı Göster
diyelim 9.000.000 tl lik tesisin yapımı çok iyi yönetildi 3.000.000 TL ye maal oldu peki içine konacak keçileri kim alacak hadi onlarıda bir şekilde buldular tüm hesaplar 3 yıl sonrasına ve 5 keçinin 50 keçi olacağı varsayımına göre yapıldıgında tesis kapasitesinin 50.000 olması gerekmiyormu peki tesisi 50.000 kapasiteye çıkarma maliyetini kim vercek;

Böyle büyük bir organizasyon merkezden yönetilebilirmi? her kez bulunduğu ilde temsilciliklerinin bulunup bulunmadığını bir sorgulasın;
Bu oluşumu savunanlar lütfen kooperatifin edindiği araziye ait tek bir tapu
sureti koysunlar.

Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön