![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2009
|
site
Açılsa ne olur. Ayrıca şimdi tıkladım . Açılmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-05-2012
|
Evet, açılmadı. Sabah açılmıştı fakat sözleşme ve tahattüt ile ilgili sayfa açılmamıştı, sayfanın izlenme oranı da en yoğun günde 100-120 arasıydı, dikkatimi çekmişti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
|
Sitesinin hali bile ne olduğunu anlatmaya yetiyor. Aslı yok, yaylasında koyunlardan söz ediliyor. İnternetten koyunlar ile ilgili yazıları aynı ile kopyalayıp koymuşlar. O yaptıkları sitenin ve içeriğinin ne olduğuna bakılarak haklarında bir kanaat oluşabilir. O kanaat hiç de olumlu olmaz. İsteyen herhangi biri bu sitenin çok daha iyilerini yapabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Ağaç Dostu
|
Evet, açılmadı. Sabah açılmıştı fakat sözleşme ve tahattüt ile ilgili sayfa açılmamıştı,O Sayının en az yarısı ağaçlardan,nedir acaba diye bakanlardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
|
Gazetelerde (ulusal ya da yerel) haberleri çıkmasının hiçbir önemi yok. Ülkemizde ki büyük-ulusal medya'ya hiç bir zaman güvenilmez. Ardından ne tür ilişkiler ve paylaşımlar var bilemezsiniz. Ben ulusal medyaya kesinlikle güvenmiyorum. Yani, ulusal bir gazetede haber çıktı diye, sakın "umut" beslemeyin. Ayrıca bu koop. başkanı kimdir, neyin nesi'dir, özgeçmişi nedir? iyice açığa çıksın. Bakalım kimmiş. Bu koop.un geleceği hakkında bir fikir verebilir. Eğer, malum cemaat ya da hükümet yanlısı bir kişi ise, kesinlikle uzak durun bu koop'tan. Çünkü, ülkemizde ki en büyük hırsızlıkların-yolsuzlukların ve dolandırıcılıkların ardında, hep Dini kullanan benzer kişiler ve oluşumlar çıkıyor. Beni en çok şüphelendiren durum da bu zaten. Böylesine büyük bir girişim olacak ve başkanı bahsettiğim bu gruplara biat eden biri olmayacak. Bu, bu devirde imkansız. Zira, böyle büyük bir oluşuma ne cemaat ne hükümet başka türlü izin vermez, göz yummaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaçsever
|
Eğer, malum cemaat ya da hükümet yanlısı bir kişi ise, kesinlikle uzak durun bu koop'tan. Aramızda siyasi görüşleri birbirinden çok farklı arkadaşlar vardır, ve bu arkadaşların arasında hükümet veya cemaat yanlısı arkadaşlarda vardır ve bu arkadaşlarda bizlerle birçok bilgi deneyimlerini paylaşıyorlarsa, bence aynı saygıyı hakeden aynı değerde arkadaşlardır. Ağaçlar net ailesinin hiç bir üyesinin siyasi veya inanç konularında yapılacak olumlu veya olumsuz yorumlara sıcak bakacağını düşünmüyorum. Ulusal gazete ve kanal konularında size katılıyorum. Ayrıca sizi de beğenerek yazılarınızı takip ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu
|
Aramızda bugün'kü siyasi oluşuma destek veren, kişiler mutlaka vardır. (Her 2 kişiden bir oy verdiğine göre). Bunu çok düşünerek yazdım aslında. Nedeni de şu: Şu anda ülkemizde ki siyasi güç TARİŞ gibi bir kurumu bile gözden çıkarmış ve yok etmeminin eşiğine getirmiştir. Bunu göz önüne alınca, ister istemez Bu siyasi yapı, kooperatifçiliğe sıcak bakmıyor. Öyle ise, bu Büyük Anadolu kooperatifine. niye sıcak baksınlar? mantığından yola çıkarak yazdım. O nedenle, ülkemizde ki şu anda iktidar olan siyasi oluşumu seven, oy veren ve bu koop. ortak olmayı düşünen kendi seçmenlerinin dahi, bu durumu göz önüne almaları gerekir. Burada iki olasılık var: 1). Bu koop. kurucuları kendilerine yakın (ki, bu durumda yeni bir Deniz Feneri yolsuzluğu olmayacağı garanti edilemez). 2). Bu koop. onlara yakın değil (ki, ileride Tariş gibi yok edilmeyeceği garanti edilemez). Bu nedenle, ortak olmak isteyenler çok farklı detayları düşünmek zorundalar. Çünkü ortaya para koyacaklar. İnce eleyip, sık dokumaları gerekiyor ve her ihtimali düşünmek durumundalar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu
|
Bence bu koop arkadaşların dediği kadar önemli birileri tarafından oluşturulmuş olamaz. Çok daha basit ve bilgisiz kişilerce oluşturulmuş olma ihtimali yüksek. İktidar veya tarikat ( cemaat) tarafından oluşturulsa, çok daha donanımlı olurlardı. Zira onların bu tür işlerde artık ustalaştıkları inkar edilemez. Bu çok acemi işi bir oluşum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Evet epeyce acemice bir oluşum bu koop işi, adamlar dandik bir sitenin bile hakkından gelemiyor baksanıza. Dandik bir internet sitesini 2-5 bin tl verseler alasını kurdururlardı. Biraz reklam parası bulmuşlar, 3-5 elemanlı bir ofis ve telefon. Para toplamaya, kek avlamaya çıkmışlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Tarımsal amaçlı kooperatiflerin resmi ana sözleşmelerinde genelde ''Her ortak, kooperatifin işlerinden, taahhüt ve mes’uliyetinden dolayı, kendi taahhüt ettiği sermaye paylarının 50 katı ile sorumludur.'' diye yazılıdır. SS Gzelaml Tarmsal Kalknma Kooperatifi Madde 30 - Anasözleşmeye, kooperatif borçları için her ortağın kendi payından fazla olarak şahsan ve belirli bir miktara kadar kooperatiften sonra sorumlu olacakları hususunda bir hüküm konabilir. Ortakların tek başına sorumlu olacakları miktar kooperatifteki paylarının tutarı ile orantılı olarak da gösterilebilir. Madde 35 - Ortakları şahsen sorumlu, veya ek ödemelerle yükümlü bir kooperatifte, durumunu bilerek yeni giren kimse, girişinden önce doğmuş olan borçlardan diğer ortaklar gibi sorumlu olur. KOOPERATFLER KANUNU Diyelimki kötü niyetle kurulmuş bir kooperatif sizden topladığı paraları, ardniyetli, adına yatırım denilen ama asıl sizi batıracak olan alanlara yatırarak ve üstüne üstlük verdiğiniz yetkiye dayanarak bankalardan, firmalardan borçlandıklarında ve kooperatif iflas nedeniyle tasfiye noktasına geldiğinde istesenizde kooperatifin genel borçlarından kendinizi kurtaramazsınız ve yatırdığınız ortaklık payının 50 misli oranında kooperatif borcunuda ödemek zorunda kalırsınız..( S.S. - Sınırlı Sorumlu tabirinden bu anlaşılmalıdır; bu bile sizin çanınıza ot tıkamaya yetebilir) Yani 12 bin lira yatırarak ortak olduğunuz kooperatif battığında, kooperatif borçlarının 600 bin lirasını ödemek zorunda kalırsınız.. Kısacası sizin etinizden, sütünüzden ve hatta derinizden faydalanabilirler.. Aman dikkat.. Bir hukukçuya danışmadan, kooperatif ana sözleşmesinde nelere imza attığınızı iyice bilip anlamadan böyle uçuk rakamların cazibesine kapılıp imza atılmaz para verilmez.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu.
|
''AMACIMIZ S.S.BÜYÜK ANADOLU TARIM VE ZİRAAT ÜRÜNLERİ ÜRETİM PAZARLAMA KOOPERATİFİ OLARAK; -Maddi ve manevi ihtiyaçları en az gider ve maliyetle ortakların ayağına getirerek üretici ile tüketici arasındaki kademeleri tamamen kaldırmayı...'' diye yazmışlar.. S.S Büyük Anadolu Tarım ve Ziraat ürünleri - s s büyük anadolu Haddi ''maddi'' ihtiyaçları anladık ama bu ''manevi ihtiyaç'' ne anlama geliyor ki? Kooperatif ortaklarının cenazelerine imam, mevlidhan mı gönderecekler acaba !!! ? Kooperatifler tamamen maddi çıkarlara hitap eder; ilk defa böyle manevi ihtiyaçlara hitap eden kooperatife tanık oldum.. Bu da güncel bir moda olsa gerek.. Düzenleyen pria : 04-01-2013 saat 20:28 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 | |
Ağaç Dostu.
|
Yanılmışım, Bu adamlar işi biliyor, sadece reklam yeterli demek ki. İnternet sitesi vs. ayrıntıların pek bir önemi yok. 100 kişi yakalasalar 1,2 milyon tl nakit, 60 milyon tl de borçlandırdıklarını düşünürsek. Birde üstüne 3 yıl sonra hesap sorabileceğinizi eklersek. Şimdiye dek 1,000 veya 10,000 kişi imza attıysa. İnsanın aklı almıyor bu büyüklükteki bir sermaye, vurgun ismini her ne desek. Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmakla kalınmıyor, ev, araba, arsa, arazi tüm birikimler varlıklarda elden gidiyor yani. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-01-2010
|
Arkadaşlar; yakında, kooperatif mevzuatı kapsamlı bir değişikliğe uğrayacakmış diye duymuştum. Doğru mu acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu.
|
2012 haziranında hem kooperatif hemde buna bağlı olarak Türk ticaret kanununda değişiklikler yapıldı.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-12-2012
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
|
Bravo .Büyük başarı . Nihayet site faaliyete geçebilmiş. Çok büyük başarı . ![]() Koniks.com - Koniks yeleri Eticaret Siteleri Bende yaptıracağım böyle bir site. Çok maliyetli bir şey. Nasıl karşılarım bilemiyorum ![]() http://www.yakademi.com/fiyatlar/ İşporta tezgahı açmak daha zor. 10 defa görüntülenmiş. Ve büyük bir ihtimalle bizim katkımızla olmuştur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Yani, asıl can alıcı noktaları öğrenmek mümkün değil şu durumda. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Ağaç Dostu.
|
Ahmet Necdet Sezer, Bülent Ecevit'in başına anayasa kitapcığı fırlatmadan önce borsada hisse senedi alıp satıyordum. 5 bin tl civarında bir param vardı onu çeviriyordum, 50-150 tl kar ettiğimde epeyce mesut hissediyordum kendimi. Sonra piyasa bir çöktü, panikle al sat yaparken benim para hiç oldu. O gün bu gündür kolay paradan ve borsadan uzak duruyorum. Benim kafam ufak sayılan darbeyle yerine geldi. Bir müşterim vardı emekli londra büyük elçisi, aracı kurumlarda oynuyordu 250 bin doları uçtu gitti. En çok parayı demirbank hisselerinde kaptırmıştı. Şimdilerde google reklamlarında 100 dolar yatırdım 3 bin -5 bin dolar kazandım diye reklamlar dönüyor. Madem para kazanmak bu kadar kolay neden bu fakir fukara edebiyatı, herkes kolayca zengin olabilir demek ki. Yani böyle kooperatif gibi bir yapılanmaya girildiğinde 3 yıl sonra asgari ücret kazanacağım derken kafaya kocaman bir darbe yendiğinde, kurtuluş şansı pek kalmaz sanırım. 12 bin tl yi bir iki yıl içerisinde kazanıp yerine koyabilirsiniz, ama 600 bin tl yi ödemek çocuklarınızın ömrü bile yetmeyebilir. Ev daire kooperatiflerine girip de yıllarca bina temellerini seyreden sonrada ölüp giden, çocuklarına kooperatif hissesi miras bırakıp gidenler var. Kısaca böyle oluşumlar benden uzak, Allah'larına yakın olsunlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-12-2012
|
Yeni web sitesini inceledim. Öncelikli olarak domain adresleri değişmiş. önceden ssbuyukanadolukoop.com 'du adresleri şimdi ssbuyukanadolukoop.org olmuş. eski internet adresleri istanbulda bir matbaa ajansa ait gözükmekte, şimdiki adreslerinin kayıt bilgileri ise saklı tutularak privacyprotection.org üzerinden satın alınmış. Eski siteye göre biraz daha görselliği iyi, fakat içeriği boş bir site. Ne mevcut, ne de devam etmekte olan tesis inşaatlarıyla ilgili bir bilgi yok. Sadece -cek -cak var. TOBB'dan yaptığım sorgulamaya göre tam ünvanları SINIRLI SORUMLU BÜYÜK ANADOLU TARIM VE ZİRAAT ÜRÜNLERİ ÜRETİM VE PAZARLAMA KOOPERATİFİ ticaret sicil numaraları 316962 Bugüne kadar yayınlanmış ticaret sicil gazeteleri ve kooperatif ana sözleşmesi https://hotfile.com/dl/187583528/1bf...olu57.pdf.html https://hotfile.com/dl/187583638/aac...olu58.pdf.html https://hotfile.com/dl/187583710/615...olu59.pdf.html https://hotfile.com/dl/187583758/4fe...olu60.pdf.html https://hotfile.com/dl/187583794/5ae...olu61.pdf.html https://hotfile.com/dl/187583836/eb2...olu62.pdf.html https://hotfile.com/dl/187583905/95b...u2512.pdf.html Umarım bu bilgiler işinize yarar. Düzenleyen dutdut : 05-01-2013 saat 12:44 Neden: yorum yazmak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2012
|
Alıntı:
Toplum olarak en büyük problemimizde bu olsa gerek;''DİNİ TİCARETE ALET ETMEK''. Bu toplumda ticaret yapıyorsan ve hedef kitle olarak muhafazakar kesimi tayin etmişsen,dini ticarete alet etmeden yürümez bu işler. Önce şefaat ya Rasulallah,sonra inşaat ya Rasulallah. Mücahit ayaklarına yatacaksın ki,müteahhit olabilesin. Yara derin... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu
|
manevi ihtiyaçlar derken , projenin içinde kuran kursları ve camii inşaatı da mı var acaba? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Ağaç Dostu.
|
S.s büyük anadolu tarım ve ziraat ürünleri üretim ve pazarlama kooperatifi
Google Fan Webmaster Forum - Tekil Mesaj gösterimi - S.s.Büyük Anadolu Kooperatifi ? Google Fan Webmaster Forum - Tekil Mesaj gösterimi - S.s.Büyük Anadolu Kooperatifi ? Yoruma bile gerek yok.. Bir dikkatimi çeken de şu oldu..İnternet sitelerinin hiçbir yerinde bu kooperatif kurucu ve yönetim kurulu üyelerinin ne isimlerini, ne kim olduklarını tanıtan bir yazı veya fotoğraf göremedim ben.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
|
“Keçi ve Koyun ücretleri’’ortaklık katılım payı ve yılda bir kez ödenecek 100 TL’lık aidat dışında hiçbir ücret talep edilmeyeceğini taahhüt ederiz. Burası tam komedi. Yılda bir kez ödenecek olan aidat. Sonra ki yıl. Daha sonra ki yıl. Kısaca, her yıl 100 tl. aidat ödeyeceksiniz anlamına geliyor. Eğer aksi olsaydı Yılda bir kez denilmez İlk girişte bir defaya mahsus denilirdi. Yani her yıl 100 tl. aidat ödeyeceksiniz sizden başka para talep etmeyecekler. Hem keçi-koyun ver. Hem üstüne her yıl aidat öde, Bir de üstüne 3 yıl bekle. Güzel iş. Bu madde, kandırmacalardan sadece bir tanesi. Aslında kandırmaca yok ama çok iyi bir Kelime oyunu var. Saf vatandaşlar her yıl değil, sanki bir defaya mahsus aidat ödeyeceklerini zannedebilirler. Böyle zannedip te üye olanlar kandırılmış olacaklar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-01-2013
|
Aman aman
öncelikle herkese Es selamu aleykum arkadaşlar bende az kalsın giriyordum böyle bir girişime neyse ucuz yırttık elhamdulillah bende trt 1 reklamlarında görünce devlet kanalı reklam yapıyor kandırmaz bizi diye düşündüm ve aradım sordum soracaklarımı bir kaç kişi beni aradı hepsi ile hemen hemen aynı şeyleri konuştuk ikna oldum olmasınada içime bir kurt düştü nette aramaya kalktım bir kaç arkadaşıma danıştım bir kaç kişiye söyledim hepsi güldüler böyle şey mi olur dediler inanmadılar kandırmaca dediler ben onlara rağmen hala bu durumu desteklemeye çalıştım ancak bu siteye denk gelene kadar sitelerinede hiç denk gelememiştim sayenizde onlarada denk geldim bana sözleşmeyi gönderdiler fakat bana ulaşitıramadılar annemlere bıraktılar işin garibi ptt kargo ile gönderiyorlar kargo ücretini bile bize ödetiyorlar neyse sözleşmeyi ayrıntılı okurum dedim biraz baktım ama gözlerimden rahatsızdım ilaç aldım bulanık görüyordum düzeldi konuyu baştan sona okudum elhamdulillah bana telde şunu demişlerdi eskişehirde tesisleri üç yıldır varmış ancak açılmak için bakanlığa bağlanmaları gerekiyormuş yedi aydır bakanlığa bağlanmışlar bende bakanlığa bağlanınca ankaradaki arkadaşlarıma hatta tarım bakanlığında çalışan arkadaşlar bulmaya kalkıştım hiçbirinin ne hikmetse haberi yok diyeceğim şu ki bu kadar şaibeli durum ve anlatınca o kadar kişi güldü ise bu işte bi iş vardır dedim sözleşmeler elimde imzalamadım ve başvurmuyorum bu siteyede çok ama çok teşekkür ediyorum büyük kazığın eşiğinden döndüm elhamdulillah elhamdulillah .. ALLAH cc kimseyi zor durumda bırakmasın inşallah kimseyi aldatamamışlardır inşallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Yeni Üye
|
16/07/2012 tarihli ticaret sicil gazetesiyle kurulan bir kooperatifin 3 yıldır eskişehirde nasıl tesisi olabilir ki? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Yeni Üye
|
Kooperatif anasözleşmesini incelediğimde kooperatifin borçlarından üyelerinde sorumlu olduğu belirtilmekte, üyelik hakkı miras olarak varislere kalmakta, üyelikten ayrılmak mümkün, ana sözleşmede çok daha fazla detay bilgi mevcut. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-01-2010
|
Arkadaşlar, Kooperatifler Kanunu'nda aşağıdaki bölüm dikkatimi çekti. Siz ne dersiniz? Selamlar. (Kooperatifin mevcudiyetini tehlikeye düşürecek nitelikteki iade ve ödemeler, anasözleşmede daha kısa bir süre tespit edilmiş olsa bile genel kurulca üç yılı aşmamak üzere geciktirilebilir. Bu durumda kooperatifin muhik bir tazminat isteme hakkı saklıdır.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Sizden ricam, bu arkadaşlar daha derin bir araştırma yapabilirmi acaba, mutlaka koop. ve kurucuları hakkında bilgisi olan birileri olabilir diye düşünüyorum. Bu arkadaşların söyleyecekleri bizi daha net aydınlatacaktır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Yeni Üye
|
Geçmiş yorumlarımı incelersen bu kooperatif hakkındaki sözde tesislerin bulunduğu şehirlerdekl tarım il ve ilçe müdürlüklerinin bir bilgisi olmadığını yazmıştım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|