agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni136Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 14-05-2010, 23:26   #11
Ağaç Dostu
 
omer.tuncer's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-03-2008
Şehir: Ankara.bergama,dikili
Mesajlar: 302
Arkadaşlar benim bildiğim incir kurutma yönteminde ilkin ağaçtaki buruk (yarı kurumuş incirler toplanır, toplanamayan ağacın tepesindekilerin kendisinin yere düşmesi beklenir. Daha tam kuru değildir. tel ızgaralarda geceleri üzeri naylonla sabah çiği için göndüzleri de tülbent veya tülle incir kurt sineği kurt atmasın diye örtülerek kurutulur.

Aflatoksin, (mantar) ve kurtlanma olmasın diye ıtırlı bitkilerle veya sadece bir iki kaşık tuz attıgınız kaynar suda haşlanır (yaklaşık 2dk) haşlama işlemine tutulur ve yine üzeri yukardaki gibi örtülerek kurutulur yukarda yazdığım zararlılardan koruduğu gibi kabuğun yumuşak ve şekerlenmesine sebep olur bez torbalarda serin ve rutubetsiz bir ortamda saklanırsa dükkanlardan aldığınız gibi değil yüzeyi beyaz şeker kaplanmış gibi olur.

bu görüntüyü sevmezseniz. naylon torbalara dizerek buzdolabında meyva sebze rafında saklaya bilirsiniz.

mrduran beğendi.
omer.tuncer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025