KURUTMA HAKKINDA DENEYİMLERİM;
* Biber, patlıcan kuruturken; münkünse üstü kapalı bir ortamda (garaj'da ) kurutun. Sahil bölgelerinde gece çiğ düşmesi sonucunda nemleniyor.
* Kuruduktan sonra; bir ekmek fırınına götürüp kolayca fırınlama işlemi yaptırabilirsiniz. Daha sonra temiz naylon torbaya koyun, elektrik süpürgesi ile havasını alıp buzdolabında saklayabilirsiniz.( havası alındığından fazla yer kaplamaz) Çünkü sahil bölgesinde nem fazla olduğundan küfleniyor ve böcekleniyor.
* Geçen yıl kılolarca kayısı, erik, domates, biber, patlıcan vs vs kuruları telef oldu. Oysa bez torbalarla tavana asmıstım, emeklerim boşa gitti.
İç anadoluda nem problemi olmadığından sağlıklı saklanabilir.
Saygılarımla.......
|