View Single Post
Eski 15-01-2010, 16:14   #109
kestaneci
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-01-2010
Şehir: BURSA
Mesajlar: 10
Arkadaşım,Şekerle kaynatılır,dediğin nokta biraz basite indirgenmiş geldi bana.Lakin kabuk haşlandıktan sonrası da bir iki su devridaimi yerine,her su doldurumu,bir iki saat bekletilmeli,bu böylesi enazında 3 bilemedin 4 kere yapılmalı,kabuğun acılığının gitmesi için.Bunda mutabık olduğumuzu zannediyorum.Sonrasıipe dizilir,doğrudur.İpe dizilen kabuklar tencere **** kazana yerleştirilir,üzerine tencere **** kazan çapı kadar tozşeker olası en üst düzeyde dağ olurmuşcasına,dökülür.Bu deneyimlerimizin standartlarıdır.Kısık ateşle bekletilir,nezaman şeker şurup haline gelir orta ateşe alınarak,kabımızın ölçüsüne göre en az 25 dakika kaynatılır.indirmeye yakın, ev yapımında limon (kabuğuyla birlikte)sanayi yapımında ise limontuzu kullanılır.soğutulur,mümkünse süzülüp kaymakla yemeye sunulur

kestaneci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön