07-10-2016, 16:26 | #241 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tuzunun az olması rahatça tüketebileceğim anlamına geliyor, fazla tuzdan rahatsız oluyorum. Bu sene de dört kavanoz yaptım, farklı olarak ben biberleri ve domatesleri doğradım. Acı sevmeyenler bile çok rahatlıkla yiyebiliyorlar, içindeki bol domates acıyı dengeli bir hale getiriyor. Tavsiye ederim, vakit varken bu turşudan da yapın birkaç kavanoz Küçük kavanozdakiler acı turşu, benim Bunlar da misafirlerim için.. |
|
22-01-2017, 21:58 | #242 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,526
|
Bu yıl özendik; kırmızı pancar turşusu da kuralım dedik..İnternetteki tariflere göre, yarım ay şeklnde doğranmış pancarları 3 dakika kadar haşlayın, diyorlardı..Öyle yaptık ama pancarların o kıtır kıtır yenme özelliği kaybolduğu için yerken pek keyif vermiyor..Çabuk olgunlaştı turşu ama zevksiz birşey oldu..Son çare, tuzu çok az sarımsağı ve organik elma sirkesiyle kurduğumuz için sadece suyunu içeceğiz..küspesini çöpe atacağız gibi.. |
23-01-2017, 00:13 | #243 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
|
Haşlanmış pancar doğal olarak yumuşar. Kırmızı pancarı bir de böyle deneyin: "Yok, yok, kafaları çekmedik, "beet kvass" olarak bilinen fermente pancar suyuyla tadım yaptık. Sağlıklı olduğu kadar lezizdi de; tuzu az turşu suyu tadında. Meraklısına, elma ve zencefil katkılı pancar suyu tarifi şöyle: Önce ortaboy bir lahananın dörtte birini incecik kıyıp kavanozun dibine sıkıştırarak yerleştiriyoruz. Hemen üzerine rendelenmiş bir adet elma ve bir çorba kaşığı zencefil ekliyoruz. Son olarak rendelenmiş iki kocaman kırmızı pancarı da ilave edip sıkıştırdıktan sonra üzerine bir lahana yaprağı örtüyor, ağırlık koyuyoruz. İçinde bir çorba kaşığı tuz eritilmiş 2 çay fincanı kaynamış soğumuş suyu üzerine döküyoruz. Havası çıktıktan sonra sıkıca kapatıyoruz. Oda sıcaklığında 3-5 gün bekleyince tadına bakıp, buzdolabına alıyoruz." (Meyvelitepe facebook'dan) Not: Bu tarifte "sıkıştırma" diye belirtilen eylemi ciddiye almalısınız Kavanoza doldurulan malzeme içinde hiç bir hava boşluğu kalmayıp pancarın suyu iyice üste çıkacak kadar sıkıştırılmalı. |
23-01-2017, 06:41 | #244 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Sayın Meyvelitepe, zencefil kuru toz zencefil mi? Rendelenmiş taze kök zencefil koyabilir miyiz? |
23-01-2017, 10:07 | #245 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
|
Biz taze, rendelenmiş zencefil koyuyormuşuz. Yoksa toz da olur herhalde. |
29-04-2017, 15:42 | #246 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
|
Bu kış turşuylada baya bir haşır neşir olduk,resimlerimizide ekleyelim.Ben kış turşularını sevemedim,yazın bol bol salatalık ve fasulye turşusu yapdım mı bu iş tamamdır. |
08-09-2017, 16:34 | #247 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Jalapeno Biber Turşusu
Biberlerimizi topladık doğradık İçerisine 2 kaşık kaya tuzu ( kendiniz ayarlayın ), 1 çay bardağı sirke, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ve toz şeker , 2 nohut, 7 diş sarımsak ve ağız kısmına biraz maydanoz koyduğumuz gavanizleri sırsıkı kapattık. afiyet olsun. |
12-09-2017, 16:44 | #248 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2015
Şehir: Çankırı
Mesajlar: 482
|
Merhabalar kendi yaptığımız elma sirkesi ile turşu oluyor mu ? Yapan arkadaşlar var mı ? Tarif için teşekkür ederim sayın resulgur elinize sağlık afiyet olsun. |
12-09-2017, 19:05 | #249 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
|
Olur tabii ki. |
17-11-2017, 12:40 | #250 |
agaclar.net
|
Son birkaç sayfayı ayrı başlık olarak taşıdım. Sirke kullanılmadan yapılan yazışmaları içeriyordu... http://www.agaclar.net/forum/kiler/41586.htm Konu adını gerekirse değiştirebiliriz. |
17-11-2017, 16:15 | #251 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
|
Sirkelisi de probiyotik Normal fermantasyon sürecinden geçen ve ısıl işlem görmemiş sirkeli veya sirkesiz hepsi probiyotik. |
18-11-2017, 17:43 | #252 |
agaclar.net
|
|
18-11-2017, 22:54 | #253 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
|
O başlık, probiyotik şase satıcılarının ortaya yaydığı "turşuda sirke kullanılırsa probiyotik olmaz" hoax'ı üzerine başlamış. #39 ve #44 ile izah etmeye çalışmıştım Muhtelif turşu yöntemleri var tabii, bunlar ayrı ayrı başlıklarda da tartışılabilir. Fakat konunun geçmişinde sirkeli ve sirkesiz ayrımı probiyotik olan olmayan şeklinde sunulmuş olduğu için yanlış bir temel üzerinde ayrışmış oluyor. |
|
|