View Single Post
Eski 23-01-2017, 00:13   #243
MeyveliTepe
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,962
Haşlanmış pancar doğal olarak yumuşar.

Kırmızı pancarı bir de böyle deneyin:

"Yok, yok, kafaları çekmedik, "beet kvass" olarak bilinen fermente pancar suyuyla tadım yaptık. Sağlıklı olduğu kadar lezizdi de; tuzu az turşu suyu tadında.

Meraklısına, elma ve zencefil katkılı pancar suyu tarifi şöyle:

Önce ortaboy bir lahananın dörtte birini incecik kıyıp kavanozun dibine sıkıştırarak yerleştiriyoruz. Hemen üzerine rendelenmiş bir adet elma ve bir çorba kaşığı zencefil ekliyoruz. Son olarak rendelenmiş iki kocaman kırmızı pancarı da ilave edip sıkıştırdıktan sonra üzerine bir lahana yaprağı örtüyor, ağırlık koyuyoruz. İçinde bir çorba kaşığı tuz eritilmiş 2 çay fincanı kaynamış soğumuş suyu üzerine döküyoruz. Havası çıktıktan sonra sıkıca kapatıyoruz. Oda sıcaklığında 3-5 gün bekleyince tadına bakıp, buzdolabına alıyoruz.
" (Meyvelitepe facebook'dan)

Not: Bu tarifte "sıkıştırma" diye belirtilen eylemi ciddiye almalısınız Kavanoza doldurulan malzeme içinde hiç bir hava boşluğu kalmayıp pancarın suyu iyice üste çıkacak kadar sıkıştırılmalı.

Name:  kvass.JPG
Views: 1162
Size:  65.7 KB

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön