![]() |
|
|
![]() |
#1 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
|
Biz taze, rendelenmiş zencefil koyuyormuşuz. Yoksa toz da olur herhalde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
|
Bu kış turşuylada baya bir haşır neşir olduk,resimlerimizide ekleyelim.Ben kış turşularını sevemedim,yazın bol bol salatalık ve fasulye turşusu yapdım mı bu iş tamamdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
|
Jalapeno Biber Turşusu
Biberlerimizi topladık ![]() doğradık ![]() İçerisine 2 kaşık kaya tuzu ( kendiniz ayarlayın ), 1 çay bardağı sirke, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ve toz şeker , 2 nohut, 7 diş sarımsak ve ağız kısmına biraz maydanoz koyduğumuz gavanizleri sırsıkı kapattık. ![]() ![]() afiyet olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2015
Şehir: Çankırı
Mesajlar: 482
|
Merhabalar kendi yaptığımız elma sirkesi ile turşu oluyor mu ? Yapan arkadaşlar var mı ? Tarif için teşekkür ederim sayın resulgur elinize sağlık afiyet olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
|
Olur tabii ki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
agaclar.net
|
Son birkaç sayfayı ayrı başlık olarak taşıdım. Sirke kullanılmadan yapılan yazışmaları içeriyordu... http://www.agaclar.net/forum/kiler/41586.htm Konu adını gerekirse değiştirebiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
|
Sirkelisi de probiyotik ![]() Normal fermantasyon sürecinden geçen ve ısıl işlem görmemiş sirkeli veya sirkesiz hepsi probiyotik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
agaclar.net
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,019
|
O başlık, probiyotik şase satıcılarının ortaya yaydığı "turşuda sirke kullanılırsa probiyotik olmaz" hoax'ı üzerine başlamış. #39 ve #44 ile izah etmeye çalışmıştım ![]() Muhtelif turşu yöntemleri var tabii, bunlar ayrı ayrı başlıklarda da tartışılabilir. Fakat konunun geçmişinde sirkeli ve sirkesiz ayrımı probiyotik olan olmayan şeklinde sunulmuş olduğu için yanlış bir temel üzerinde ayrışmış oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
|
Hadi bakalım sebo 17 hadi bakalım lahana dan başka diğer turşu tariflerinide bekliyoruz. Sevgili Klimanjaro nun da desteği ile yerel turşu tarifleri de olabilir. Sarmısak,Patlıcan,Kırmızı Pancar,Yabani elma, yani aklına ne gelirse.Derslerinde başarılar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
|
Çocukluğumun Ankara sında Sakarya Caddesinde TURŞUCU HÜSMEN AGA vardı duruyormu acep ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
|
Sevgili Todor hemen tüketime hazır turşudur. Sevgili Elfogi Kavanozları ağzına kadar silme doldururve ağzını sıkı sıkı kapatırsanız(Şimdiki kavanoz kapaklarında plastik conta kaplaması var) bozulmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|