agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni301Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-10-2016, 17:26   #241
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,099
Galeri: 260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Arzu Kırlangıç Mesajı Göster
1 kg sivri biber
2 kg domates
Sirke ( Kavanozun 1/3 ü kadar )
15 diş sarımsak
1 kök kereviz
1 tatlı kaşığı şeker
2 adet defne yaprağı
2 yemek kaşığı kaya tuzu

Biberleri yıkayıp saplarını ( kesmedim) kopardım. kavanoza yerleştirdim.
İncecik kıydığım sarımsakları ilave ettim.
Domatesleri rendeleyip kavanoza boşalttım.
Sirkeyi, tuzu, şekeri ilave edip karıştırdım.
Kerevizlerden kapak yapıp kavanozun kapağını sıkıca kapadım.
Bu turşu çok güzel oluyor tavsiye ederim.
Sevgili Arzu Kırlangıç2ın bu turşusunu öğrendiğimden beri her sene yapıyorum.
Tuzunun az olması rahatça tüketebileceğim anlamına geliyor, fazla tuzdan rahatsız oluyorum.

Bu sene de dört kavanoz yaptım, farklı olarak ben biberleri ve domatesleri doğradım.
Acı sevmeyenler bile çok rahatlıkla yiyebiliyorlar, içindeki bol domates acıyı dengeli bir hale getiriyor.
Tavsiye ederim, vakit varken bu turşudan da yapın birkaç kavanoz

Küçük kavanozdakiler acı turşu, benim

Name:  14446223_10154668258484040_3238048281415675068_n (1).jpg
Views: 862
Size:  58.8 KB

Bunlar da misafirlerim için..

Name:  14448862_10154668258554040_8489316890887409347_n.jpg
Views: 1373
Size:  71.2 KB

Name:  14494802_10154668258654040_2549736657455699613_n.jpg
Views: 1280
Size:  72.0 KB

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-01-2017, 22:58   #242
Ağaç Dostu.
 
pria's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-08-2009
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 6,525
Bu yıl özendik; kırmızı pancar turşusu da kuralım dedik..İnternetteki tariflere göre, yarım ay şeklnde doğranmış pancarları 3 dakika kadar haşlayın, diyorlardı..Öyle yaptık ama pancarların o kıtır kıtır yenme özelliği kaybolduğu için yerken pek keyif vermiyor..Çabuk olgunlaştı turşu ama zevksiz birşey oldu..Son çare, tuzu çok az sarımsağı ve organik elma sirkesiyle kurduğumuz için sadece suyunu içeceğiz..küspesini çöpe atacağız gibi..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-01-2017, 01:13   #243
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Haşlanmış pancar doğal olarak yumuşar.

Kırmızı pancarı bir de böyle deneyin:

"Yok, yok, kafaları çekmedik, "beet kvass" olarak bilinen fermente pancar suyuyla tadım yaptık. Sağlıklı olduğu kadar lezizdi de; tuzu az turşu suyu tadında.

Meraklısına, elma ve zencefil katkılı pancar suyu tarifi şöyle:

Önce ortaboy bir lahananın dörtte birini incecik kıyıp kavanozun dibine sıkıştırarak yerleştiriyoruz. Hemen üzerine rendelenmiş bir adet elma ve bir çorba kaşığı zencefil ekliyoruz. Son olarak rendelenmiş iki kocaman kırmızı pancarı da ilave edip sıkıştırdıktan sonra üzerine bir lahana yaprağı örtüyor, ağırlık koyuyoruz. İçinde bir çorba kaşığı tuz eritilmiş 2 çay fincanı kaynamış soğumuş suyu üzerine döküyoruz. Havası çıktıktan sonra sıkıca kapatıyoruz. Oda sıcaklığında 3-5 gün bekleyince tadına bakıp, buzdolabına alıyoruz.
" (Meyvelitepe facebook'dan)

Not: Bu tarifte "sıkıştırma" diye belirtilen eylemi ciddiye almalısınız Kavanoza doldurulan malzeme içinde hiç bir hava boşluğu kalmayıp pancarın suyu iyice üste çıkacak kadar sıkıştırılmalı.

Name:  kvass.JPG
Views: 1160
Size:  65.7 KB

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-01-2017, 07:41   #244
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Sayın Meyvelitepe, zencefil kuru toz zencefil mi? Rendelenmiş taze kök zencefil koyabilir miyiz?

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-01-2017, 11:07   #245
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Biz taze, rendelenmiş zencefil koyuyormuşuz. Yoksa toz da olur herhalde.

Ozlem A beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-04-2017, 16:42   #246
Ağaç Dostu
 
erkanbey's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-08-2013
Şehir: Samsun
Mesajlar: 656
Bu kış turşuylada baya bir haşır neşir olduk,resimlerimizide ekleyelim.Ben kış turşularını sevemedim,yazın bol bol salatalık ve fasulye turşusu yapdım mı bu iş tamamdır.

Eklenen Resimler
    
erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2017, 17:34   #247
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,610
Jalapeno Biber Turşusu

Biberlerimizi topladık

Name:  20170906_212607.jpg
Views: 768
Size:  46.3 KB

doğradık

Name:  20170906_214555.jpg
Views: 770
Size:  38.9 KB

İçerisine 2 kaşık kaya tuzu ( kendiniz ayarlayın ), 1 çay bardağı sirke, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ve toz şeker , 2 nohut, 7 diş sarımsak ve ağız kısmına biraz maydanoz koyduğumuz gavanizleri sırsıkı kapattık.

Name:  20170907_071644.jpg
Views: 796
Size:  27.1 KB

afiyet olsun.

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2017, 17:44   #248
Ağaç Dostu
 
sardunya18's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2015
Şehir: Çankırı
Mesajlar: 482
Merhabalar kendi yaptığımız elma sirkesi ile turşu oluyor mu ? Yapan arkadaşlar var mı ?
Tarif için teşekkür ederim sayın resulgur elinize sağlık afiyet olsun.

sardunya18 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2017, 20:05   #249
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sardunya18 Mesajı Göster
Merhabalar kendi yaptığımız elma sirkesi ile turşu oluyor mu ? Yapan arkadaşlar var mı ?
Tarif için teşekkür ederim sayın resulgur elinize sağlık afiyet olsun.
Olur tabii ki.

sardunya18 beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2017, 13:40   #250
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,244
Galeri: 88
Son birkaç sayfayı ayrı başlık olarak taşıdım.
Sirke kullanılmadan yapılan yazışmaları içeriyordu...

http://www.agaclar.net/forum/kiler/41586.htm

Konu adını gerekirse değiştirebiliriz.

Ozlem A beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2017, 17:15   #251
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
Sirkelisi de probiyotik

Normal fermantasyon sürecinden geçen ve ısıl işlem görmemiş sirkeli veya sirkesiz hepsi probiyotik.

Ozlem A beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2017, 23:54   #253
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,958
O başlık, probiyotik şase satıcılarının ortaya yaydığı "turşuda sirke kullanılırsa probiyotik olmaz" hoax'ı üzerine başlamış. #39 ve #44 ile izah etmeye çalışmıştım

Muhtelif turşu yöntemleri var tabii, bunlar ayrı ayrı başlıklarda da tartışılabilir. Fakat konunun geçmişinde sirkeli ve sirkesiz ayrımı probiyotik olan olmayan şeklinde sunulmuş olduğu için yanlış bir temel üzerinde ayrışmış oluyor.

rana58 ve Ozlem A beğendi.
MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024