Alıntı:
	
	
		
			
				
					Orijinal Mesaj Sahibi  Arzu Kırlangıç
					 
				 
				1 kg sivri biber 
2 kg domates 
Sirke ( Kavanozun 1/3 ü kadar ) 
15 diş sarımsak 
1 kök kereviz 
1 tatlı kaşığı şeker 
2 adet defne yaprağı 
2 yemek kaşığı kaya tuzu 
 
Biberleri yıkayıp saplarını ( kesmedim) kopardım. kavanoza yerleştirdim. 
İncecik kıydığım sarımsakları ilave ettim. 
Domatesleri rendeleyip kavanoza boşalttım. 
Sirkeyi, tuzu, şekeri ilave edip karıştırdım. 
Kerevizlerden kapak yapıp kavanozun kapağını sıkıca kapadım. 
Bu turşu çok güzel oluyor tavsiye ederim. 
			
		 | 
	
	
 Sevgili Arzu Kırlangıç2ın bu turşusunu öğrendiğimden beri her sene yapıyorum.
Tuzunun az olması rahatça tüketebileceğim anlamına geliyor, fazla tuzdan rahatsız oluyorum.
Bu sene de dört kavanoz yaptım, farklı olarak ben biberleri ve domatesleri  doğradım.
Acı sevmeyenler bile çok rahatlıkla yiyebiliyorlar, içindeki bol domates acıyı dengeli bir hale getiriyor.
Tavsiye ederim, vakit varken bu turşudan da yapın birkaç kavanoz 
Küçük kavanozdakiler acı turşu, benim 
Bunlar da misafirlerim için..
