![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Güler hanımın verdiği tarife göre; acı kıl biberden de yaptım turşuyu, kullandığım acı biber turşu suyunu domates ve küçük dolmalık biberde kullandım. Hani merak işte tatlı biberden oluyor da acı biberden nasıl olur, hem de içine şeker konuyorsa dedim. Güzelmiş, beğeyendim. ![]() ![]() Bunlardan başka üç parti daha yaptım. Bana oranlar çok gibi geldi. Yarıya düşürdüm. Yani hepsinden birer çay bardağı koydum. Örneğin; sirkeden, limon suyundan, zeytin yağından 10 ar çay bardağı ve şekerden 8 çay bardağını bir kapta iyice karıştırdım ve kepçe ile dolu kavanozlara döktüm. Acı biberin suyundan_ ayrı yerde daha önce yapmıştım_ da bir bardak karışıma ilave ettim. Hiç su koymadım. Şu anda bir hafta oldu yemeğe bile başladım. ![]() Yalnız şu kavanozları ters çevirme, yan yatırma işini kıvıramadım. Sızdırdılar ve yere aktılar biraz, hanımdan nerede ise kepçeyi yiyecektim. ![]() Bu defa geniş bir tepsiye koydu hanım, ters çevirdik yine sızdırdılar. Bu defa olmuş mu diye kavanozu açınca _ fermantasyon devam ediyor mudur nedir_ yerlere döküldü. Bir fırça da oradan yedik. ![]() Bunlar hiç kimsenin başına gelmiyor mu? ![]() Düzenleyen Halil Önen : 24-09-2011 saat 00:32 Neden: lilium da yapacağım dedi ama keşke son üç satırı yazmasaydım.:) |
![]() |
![]() ![]() |
|
|