agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni52Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-10-2011, 22:14   #151
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-05-2010
Şehir: ESKİŞEHİR
Mesajlar: 3
olmuyor güler hanım kapakları sıcak suda iyice kaynatıp sıkıca kapatırsanız hiç sızıntı olmuyor ben devamlı alt üst yapıyorum tarifiniz için teşekkürler

mustafakurtulus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2011, 22:17   #152
Ağaç Dostu
 
aygün's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-10-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,796
Aynı suda ikinci turşuyu da yaptım. Gayet iyi oldu.

aygün Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2011, 22:36   #153
Ağaç Dostu
 
MİRBE's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-12-2009
Şehir: Konya
Mesajlar: 803
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maysan80 Mesajı Göster
bu biberleri halka haline kesip yerleştiriseniz de harika oluyor. bence deneyin derm.
İyiy fikir kalan turşu sularım var salatalarda kullanıyordum dediğiniz şekilde değerlendireceğim..

MİRBE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2011, 09:28   #154
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek Mesajı Göster

Bu arada bir şey aklıma geldi, turşu olana kadar kapağının açılmaması mı gerekiyor? (Ben açtım da )
Bildiğim kadarı ile ilk üç gün kapak hiç açılmıyor, üçüncü günden sonra ve turşu olana kadar bir kaç kere sadece havası çıkacak şekilde kapak gevşetilip tekrar kapatılıyor.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2011, 11:13   #155
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Valla arkadaşlar ben (daha doğrusu Oğuz) fazla kurduk, kapak açıldımı öğle-akşam derken turşu bitiyor. Onun için açıldıktan sonra tekrar kapatılınca nasıl oluyor bir fikrim yok. Ama kime ikram etsek bizden daha fazla hastası oluyor, istiyo da istiyor.
Turşu kuracak kadar biber de kalmadı.... seneye kısmet dedik.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2011, 15:05   #156
Ağaç Dostu
 
gülenmelek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,429
Galeri: 2
O zaman 3-4 gün daha sabredeyim açmadan, sonra turşu hazır olacak zaten İlk defa yapınca tecrübesiz oluyor insan. Poşetin içine koyup kapağı öyle açmayı düşünüyorum, hani her yer bir ihtimal turşu suyu olmasın diye

gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2012, 15:10   #157
Ağaç Dostu
 
arapsabunu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-04-2012
Şehir: KOCAELİ
Mesajlar: 168
Şeker yerine pekmezle deneyen var mı? Pekmezle yapılsa nasıl olur?

arapsabunu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2012, 19:48   #158
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Biberleri topladım, yarın sabahtan itibaren yapmaya başlıyacağım. Her sene bu kadar kavanoz biber turşusu yeter diyorum ama yetmiyor...

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2012, 20:59   #159
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Haydi kolay gelsin, ben de önümüzdeki hafta için niyetlendim.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2012, 21:30   #160
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Sayenizde nefis bir turşu yiyoruz. Teşekkür ederim.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2012, 21:35   #161
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Afiyet olsun...

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2012, 21:39   #162
Ağaç Dostu
 
peyyide's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-10-2011
Şehir: Adana
Mesajlar: 635
Bende deneyeceğim Süs biberinden yapsam nasıl olur? Deneyen var mı?

peyyide Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2012, 21:51   #163
Ağaç Dostu
 
TaşevliBahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-03-2011
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 892
Süs biberlerinin hepsi acı olacağından nasıl olur bilmiyorum ama , tatlı biberle yaptık biz bir veya iki acı biber atmıştık içine harika olmuştu.

Kesinlikle tavsiye ederim...

peyyide beğendi.
TaşevliBahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2012, 21:53   #164
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
İçine bir iki acı biberin atılması gerekiyor zaten, tadı da o veriyor herhalde.

peyyide beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2012, 22:15   #165
Ağaç Dostu
 
peyyide's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-10-2011
Şehir: Adana
Mesajlar: 635
Anladım, tamamen süs biberiyle olmaz gibi. Bozmayayım bu nefis turşuyu. Tam tarifi uygulayayım; tatlı biberler ve bir iki tane acı biber

peyyide Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2012, 08:44   #166
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-04-2012
Şehir: fransa(aksaray 68)
Mesajlar: 131
Lightbulb

yazilanlarin hepsini okudum herkes guzel demis bende deniycem
insallah ama biberler burda henuz olmadilar daha cok merak ettim
bi tursu sever olaraktan yapan yiyenlere afiyet olsun

melissa77 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2012, 14:15   #167
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-02-2011
Şehir: manisa
Mesajlar: 340
Turşuları bitirdikten sonra kalan suya tekrar biberleri ekleyerek turşu yapsak olur mu?
Yoksa suyunu yenilememiz mi gerekiyor?

serkanhoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2012, 19:07   #168
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Ben hemen ilave ediyorum. Ama bunu bir sefer yapmıştım. Üçüncü veya dördüncüde nasıl olur fikrim yok. İçindeki sarımsaklar daha sonra nasıl olur acaba?

Ama turşusu bitince suyunu salatalarda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Balık yanında yenen bol yeşil salata üzerinde denedim, nefis olmuştu.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2013, 20:08   #169
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Galeri: 1
Bu turşunun yapım zamanı geldi.
Name:  zeytinyagli_biber_tursusu_1.jpg
Views: 1747
Size:  49.4 KB

Son iki senedir biberlere soğuk vurmadan hemen önce bitki üzerinde kalan Kamber, Kapya ve Maraş biberlerden de bu turşuyu yapıyorum.

Çekirdekleri çıkarılan Kamber, Kapya ve Maraş biberleri büyüklüklerine göre 2'ye veya dörde bölüyorum.

Yayvan tencerede kaynayan suya suyun yüzeyini kaplayacak kadar biber koyup 50-60 saniye bekletip kevgir kaşıkla çıkarıyorum. Biberler bitene kadar bu işlemi tekrarlıyorum.

Bu etli biberler için Güler Hanım'ın ilk mesajda verdiği şeker, zeytinyağ, sirke, limon ölçülerinin yarısını kullanıp sos hazırlıyorum.

Kavanoza sarımsaklarla beraber yerleştirdiğim biberlerin üzerine sosu döküp kalan kısmı hala sıcak olan haşlama suyuyla tamamlayıp kapağı kapatıp ters çevirerek kavanozun soğumasını bekliyorum.

Name:  zeytinyagli_biber_tursusu_2.jpg
Views: 14202
Size:  29.8 KB

Bu sene bozumu beklemeden sadece maraş biberleri ile turşuyu yaptım. Bu sefer sosuna zeytinyağı koymayıp, aynı miktardaki zeytinyağ ile biberlerin çekirdeklerini kavurdum ve kavanoza ekledim.

loveforlife beğendi.
üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2013, 20:52   #170
Ağaç Dostu
 
skaraca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2009
Şehir: Borçka-Artvin / Eskişehir
Mesajlar: 1,377
Galeri: 39
İlk sayfada Güler hanımın vermiş olduğu tarife göre iki yıl önce ilk yaptığımda yağlı ve şekerli bir tad almıştım. Sanki suyu için yağ ve şekeri daha az koymak gerekiyor gibiydi. Örneğin turşuda sirke tadını pek alamamıştım. Yağ ve şekerin tadı daha yoğun hissediliyordu. Benim damak tadımdan kaynaklı da olabilir. Ancak daha sonra yeniden yapmadım. İlk sayfadaki ölçüler dışında farklı bir ölçü kullanan ve turşusunun güzel olduğunu düşünenlerin tariflerini almak isterim.

skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-08-2013, 15:55   #171
Ağaç Dostu
 
ayseldeniz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-06-2011
Şehir: Salihli-Manisa
Mesajlar: 192
Denedim çok güzel oldu sosu harika.Tarif için teşekkürler.

ayseldeniz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-09-2013, 14:29   #172
Ağaç Dostu
 
loveforlife's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2012
Şehir: BURSA
Mesajlar: 3,079
Galeri: 2
Topladığım biberlerle Güler turşum kuruldu. Ben bayılıyorum bu turşuya... Arkadaki domates sularıyla beraber kışa keyifle yemek umuduyla...
Name:  IMG_7881.jpg
Views: 1496
Size:  68.7 KB

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2013, 18:50   #173
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Güler hanım,
Yeni fark ettim, çok değişik bir turşu tarifi en kısa zamanda ben de deneyeceğim, çok güzel
ve iştah açıcı görünüyor ellerinize sağlık.

loveforlife beğendi.
akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2013, 18:55   #174
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife Mesajı Göster
Topladığım biberlerle Güler turşum kuruldu. Ben bayılıyorum bu turşuya... Arkadaki domates sularıyla beraber kışa keyifle yemek umuduyla...
Eklenti 442949

Sevgili loveforlife, çok güzel görünüyorlar, tam da Güler hanımın turşusuna ağzım
sulanırken, arkadan sizin kiler geldi, valla şimdi sabahı nasıl çıkarırım bilemem,
bende yapmam lazım dayanamayacağım. Afiyetle yiyin ellerinize sağlık.

loveforlife beğendi.
akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2013, 21:15   #175
Ağaç Dostu
 
loveforlife's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2012
Şehir: BURSA
Mesajlar: 3,079
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Sevgili loveforlife, çok güzel görünüyorlar, tam da Güler hanımın turşusuna ağzım
sulanırken, arkadan sizin kiler geldi, valla şimdi sabahı nasıl çıkarırım bilemem,
bende yapmam lazım dayanamayacağım. Afiyetle yiyin ellerinize sağlık.
Sevgili Akçabardak,

Senin bahçede de son turfandalar var. Yarın hemen topla ve bu turşuyu dene. İnan ki tadına doyamayacaksın. Suyu da salatalarda sos olarak nefis oluyor. Zaten suyana ekmeğini bana bana yemesi de büyük keyif...
Sana da şimdiden afiyet olsun...

akçabardak beğendi.
loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2013, 21:35   #176
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Evet sevgili loveforlife, bahçemde hala ufak ufak biberlerim var ben de onların biraz daha
büyümelerini bekliyordum ama yarın olsun ilk işim bu olsun, hadi hayırlısı olsun.

loveforlife beğendi.
akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2013, 08:32   #177
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Bu turşuyu serçe parmağınız kadar büyüklükteki körpe biberlerden yapmanız gerekir ki çerez gibi tüketebilesiniz.
Bu zamana kalmış biberler ufak bile olsa körpe olmaz sert olurlar bu durumda da istenileni elde edemezsiniz ama yine de siz bilirsiniz.

akçabardak beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2013, 09:53   #178
Ağaç Dostu
 
ezgigül's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2012
Şehir: ISPARTA
Mesajlar: 143
Ben bir gaflette bulunup bu güzelim tarife bir de domates ekledim. Ve tüm turşuyu atmak zorunda kaldım. Turşu olgunlaştıkça domatesler köpürdü de köpürdü.
Bence turşumun üzerine 'Dikkat patlama tehlikesi' ya da 'sakın evde denemeyin' yazsam yeriydi.
Yani tarif zaten mükemmel haliyle verilmiş. Sakın ekleme falan yapmayın.

akçabardak beğendi.
ezgigül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2013, 08:33   #179
Ağaç Dostu
 
skaraca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-11-2009
Şehir: Borçka-Artvin / Eskişehir
Mesajlar: 1,377
Galeri: 39
Sayın Ezgigül,

Benim ilk yaptığım üç kavanoz turşudan son kalanda da aynı durum söz konusu oldu. Ki ben biber dışında farklı birşey eklememiştimde.
Turşumu her üç kavanoz içeriğide aynı olacak şekilde yapmıştım. İlk iki kavanozu tükettikten sonra üçüncü kavanozun açılışı biraz gecikmişti. Son kavanozu açmak istediğimde içindeki su köpürdü, kısmen açılan kapaktan taştı, taştı. Yaklaşık 1/4 ü taştıktan sonra köpürme ve taşma durdu. Ben turşunun bozulduğunu düşünmüştüm ve atmaya hazırlanıyordum ancak tadına baktığımda bir bozulma olmadığını, ilk kavanozlar gibi olduğunu gördüm ve turşuyu yedim.

skaraca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-09-2014, 22:14   #180
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,361
Bu sene hiç konusu açılmamış ve şu an tam zamanı. Geçen sene hiç vakti değilken, tam da kışın ortasındayken görmüş ve denenecekler listesine almıştım.

Kuralı yarın tam 1 hafta olacak. Hiç açmadım. Kapakları kaynatıp sıcak sıcak kapatmama rağmen kapaklar tutmadı. Her gün sabah akşam ters düz ediyorum. Kapakların tutmamasına rağmen de hiç sızıntı yapmadı. 2 kavanoz pepperoncinilerden, 1 kavanoz kıl biberlerden, 1 kavanoz da karışık kurdum. Yalnız kullanılan malzemeleri söylenen ölçülerde kullanmak istediğimde kavanozlara aldıramadım. Sabırsızlıkla 1 hafta daha geçmesini bekliyorum.

Eklenen Resimler
 
hberbul, oz26 ve Milla beğendi.
bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025