View Single Post
Eski 10-08-2013, 20:08   #169
üzüm
Ağaç Dostu
 
üzüm's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-10-2007
Şehir: Sarıcakaya/Eskişehir
Mesajlar: 1,606
Bu turşunun yapım zamanı geldi.
Name:  zeytinyagli_biber_tursusu_1.jpg
Views: 1747
Size:  49.4 KB

Son iki senedir biberlere soğuk vurmadan hemen önce bitki üzerinde kalan Kamber, Kapya ve Maraş biberlerden de bu turşuyu yapıyorum.

Çekirdekleri çıkarılan Kamber, Kapya ve Maraş biberleri büyüklüklerine göre 2'ye veya dörde bölüyorum.

Yayvan tencerede kaynayan suya suyun yüzeyini kaplayacak kadar biber koyup 50-60 saniye bekletip kevgir kaşıkla çıkarıyorum. Biberler bitene kadar bu işlemi tekrarlıyorum.

Bu etli biberler için Güler Hanım'ın ilk mesajda verdiği şeker, zeytinyağ, sirke, limon ölçülerinin yarısını kullanıp sos hazırlıyorum.

Kavanoza sarımsaklarla beraber yerleştirdiğim biberlerin üzerine sosu döküp kalan kısmı hala sıcak olan haşlama suyuyla tamamlayıp kapağı kapatıp ters çevirerek kavanozun soğumasını bekliyorum.

Name:  zeytinyagli_biber_tursusu_2.jpg
Views: 14202
Size:  29.8 KB

Bu sene bozumu beklemeden sadece maraş biberleri ile turşuyu yaptım. Bu sefer sosuna zeytinyağı koymayıp, aynı miktardaki zeytinyağ ile biberlerin çekirdeklerini kavurdum ve kavanoza ekledim.

üzüm Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön