Bu turşunun yapım zamanı geldi.
Son iki senedir biberlere soğuk vurmadan hemen önce bitki üzerinde kalan Kamber, Kapya ve Maraş biberlerden de bu turşuyu yapıyorum.
Çekirdekleri çıkarılan Kamber, Kapya ve Maraş biberleri büyüklüklerine göre 2'ye veya dörde bölüyorum.
Yayvan tencerede kaynayan suya suyun yüzeyini kaplayacak kadar biber koyup 50-60 saniye bekletip kevgir kaşıkla çıkarıyorum. Biberler bitene kadar bu işlemi tekrarlıyorum.
Bu etli biberler için Güler Hanım'ın ilk mesajda verdiği şeker, zeytinyağ, sirke, limon ölçülerinin
yarısını kullanıp sos hazırlıyorum.
Kavanoza sarımsaklarla beraber yerleştirdiğim biberlerin üzerine sosu döküp kalan kısmı hala sıcak olan haşlama suyuyla tamamlayıp kapağı kapatıp ters çevirerek kavanozun soğumasını bekliyorum.
Bu sene bozumu beklemeden sadece maraş biberleri ile turşuyu yaptım. Bu sefer sosuna zeytinyağı koymayıp, aynı miktardaki zeytinyağ ile biberlerin çekirdeklerini kavurdum ve kavanoza ekledim.