agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni52Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-10-2016, 20:57   #181
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Uzun zaman buraya hiç uğrayan olmamış

Sonunda bu tariften ben de yapabildim.

Name:  DSCF9855.jpg
Views: 706
Size:  65.8 KB

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-10-2016, 06:10   #182
/
 
Giriş Tarihi: 23-09-2016
Şehir: Mersin
Mesajlar: 323
Bende denemek istiyorum ama benim ki biraz Nasrettin Hocanın işine dönecek.Çaliya yün takilacak yünleri satacağim. Öncelikle kıl biber tohumu bulmam lazım acı ve tatlı sonra onları ekip ürün almam gerekiyor.Sonrada bu turşuyu yaparım

Ozlem A beğendi.
aslama1994 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-10-2016, 08:09   #183
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Ben de kurdum ama hiç domates koymadan. Körpe biberlerden çok lezzetli oldu.
Hani derler ya " çingenenin çengelde eti durmazmış" diye bizimki de o hesap oldu; zaten az kurmuştum, etli nohut, kuru fasulye derken açıp açıp yedik, kala kala sanırım ufak bir kavanoz kaldı..... diye biliyordum ki onu da Oğuz, kasaptan et alırken çok bahsetmiş ve onlara hediye etmek durumunda kalmış.
Körpe biber bulursam yeniden kuracağım.

Resulgur beğendi.
Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2016, 14:13   #184
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-11-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Ben de kurdum ama hiç domates koymadan. Körpe biberlerden çok lezzetli oldu.
Hani derler ya " çingenenin çengelde eti durmazmış" diye bizimki de o hesap oldu; zaten az kurmuştum, etli nohut, kuru fasulye derken açıp açıp yedik, kala kala sanırım ufak bir kavanoz kaldı..... diye biliyordum ki onu da Oğuz, kasaptan et alırken çok bahsetmiş ve onlara hediye etmek durumunda kalmış.
Körpe biber bulursam yeniden kuracağım.
Güler Hanım, tarifi paylaştığınız için çok teşekkürler. Bu sene artık vakti geçti sanırım. Dediğiniz biberlerden artık bulamam, bulsam da körpe olmaz. Bulabilirsem körpe kıl biberin ufaklarından alıp yapmayı düşünüyorum.

Tek takıldığım nokta tuz miktarı. Siz ne kadar koyuyorsunuz acaba?

Emel- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2017, 09:48   #185
Ağaç Dostu
 
çiçeksever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-06-2006
Şehir: Afyon-Eskişehir
Mesajlar: 1,630
Galeri: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Yeğenim Karadenizli ailenin gelini. Kayınvalidesi hem çok becerikli hem de mutfağı çok lezzetli. Yaprak da ondan güzel şeyler öğrenmiş. Bize geldiğinde bahçedeki sivri yeşil biberlerden kurduğu turşu hepimizin çok hoşuna gitti. Oğuz sırf o turşudan yemek için hemen hemen haftanın iki günü ya kurufasulye ya da nohut ister oldu.
Sizlere bu turşunun tarifini vereyim.

1 kg.lık kavanoza sivri biberlerin en küçüklerinden (serçe parmağımız kadar olanlarından ve daha küçüklerinden) yıkayıp, saplarını temizleyerek doldurun ve iyice bastırın. On diş kadar da sarımsağı temizleyip aralarına sıkıştırın. Bir iki tane de acı biber koymak daha da lezzet veriyor.

Üzerine, (Çukur bir kap içinde)
2 çay bardağı toz şeker,
2 çay bardağı zeytin yağı,
2 çay bardağı limon suyu,
2 çay bardağı sirke
ve arzunuza göre tuz

koyarak karıştırın ve bu malzemeyi kavanoza boşaltın. Ağzını iye kapattıktan sonra kavonozu baş aşağı, daha sonra düz, daha sonra da yan yatırın. Bu işlemi aşağı yulkarı on gün yapın ki şeker dibe çökmeden iyice karışsın.

Biberleriniz iyice sarınca ki bu 10-15 gün içinde oluyor,turşunuz hazırdır.
(Bu sosu sakın atmayın, salatanız için de güzel bir sos oluyor)

Buyrun, Afiyet olsun.

Güler Abla tarifte su göremedim. Bu turşuya su konmuyor mu?

çiçeksever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2017, 14:44   #186
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Galeri: 103
Hayır sevgili ciceksever.

http://www.agaclar.net/forum/851281-post45.htm

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-08-2017, 07:53   #187
Ağaç Dostu
 
çiçeksever's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-06-2006
Şehir: Afyon-Eskişehir
Mesajlar: 1,630
Galeri: 14
Teşekkürler. Fakat ilk mesajı düzeltseniz iyi olur. Arkadaşlar ilk mesajı okudukları için merak edebilirler.

çiçeksever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2017, 16:25   #188
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-09-2017
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler Mesajı Göster
Yeğenim Karadenizli ailenin gelini. Kayınvalidesi hem çok becerikli hem de mutfağı çok lezzetli. Yaprak da ondan güzel şeyler öğrenmiş. Bize geldiğinde bahçedeki sivri yeşil biberlerden kurduğu turşu hepimizin çok hoşuna gitti. Oğuz sırf o turşudan yemek için hemen hemen haftanın iki günü ya kurufasulye ya da nohut ister oldu.
Sizlere bu turşunun tarifini vereyim.

1 kg.lık kavanoza sivri biberlerin en küçüklerinden (serçe parmağımız kadar olanlarından ve daha küçüklerinden) yıkayıp, saplarını temizleyerek doldurun ve iyice bastırın. On diş kadar da sarımsağı temizleyip aralarına sıkıştırın. Bir iki tane de acı biber koymak daha da lezzet veriyor.

Üzerine, (Çukur bir kap içinde)
2 çay bardağı toz şeker,
2 çay bardağı zeytin yağı,
2 çay bardağı limon suyu,
2 çay bardağı sirke
ve arzunuza göre tuz

koyarak karıştırın ve bu malzemeyi kavanoza boşaltın. Ağzını iye kapattıktan sonra kavonozu baş aşağı, daha sonra düz, daha sonra da yan yatırın. Bu işlemi aşağı yulkarı on gün yapın ki şeker dibe çökmeden iyice karışsın.

Biberleriniz iyice sarınca ki bu 10-15 gün içinde oluyor,turşunuz hazırdır.
(Bu sosu sakın atmayın, salatanız için de güzel bir sos oluyor)

Buyrun, Afiyet olsun.


Bir arkadaşımız bu mesajımın da buraya taşınmasını önerdi, daha yardımcı olabilir.

http://www.agaclar.net/forum/851281-post45.htm
Verdiğiniz tarife göre acı sivri biberlerden turşumuzu kurduk.
Bakalım nasıl olacak; tahminim iyi olacağı yönünde.
Sonucu ve resmini de paylaşırım inşallah. Teşekkürler

Güler beğendi.
MehmetSami Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-10-2017, 19:31   #189
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 25-09-2017
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2
Turşuyu kurmamızdan bu yana neredeyse 25 gün geç...
3-4 günde bir aklımıza geldikçe çalkaladık ve bu akşam;
bozulmuştur her halde, endişesiyle açıp barbunya pilakisi yanında tadına baktım ki.....
AMAN ALLAHIM BU NASIL BİR LEZZET; NASIL GÜZEL BİR TADTIR... ������
TEŞEKKÜRLER GÜLER HANIM.

Güler ve kamil35 beğendi.
MehmetSami Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024