agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni52Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 23-09-2011, 13:20   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-04-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 481
Sayın Cemo sarımsağın mavileşmesinin nedeni bakır sülfat oluşumudur. Sarımsaktaki sülfürlü bileşikler, asidik ortamda (turşudaki limon-sirke bunu sağlıyor) bakırla reaksiyona girip bakır sülfat oluşturur. Bakır turşunun içine nasıl girdi derseniz... Bununla ilgili fazla yorum yapamayacağım, ancak kullanılan ilaçların kalıntıları muhtemel bir sebep olabilir.

Bakır sülfatın insanlarda zehirli olma sınırı 11mg/kg . Turşudan çıkardığınız mavi sarımsakları yememişsinizdir umarım Turşunun kalan kısmında da az bir miktar da olsa bakır kaldığı kesin diyebilirim, ancak zehirleme riski var mıdır bilemiyorum.

elek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025