agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni212Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 24-11-2012, 19:29   #11
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 11-07-2011
Şehir: Mardin
Mesajlar: 84
Arkadaşlar çok teşekkür ediyorum değerli fikirlerinizden dolayı, Allah razı olsun, her seferinde 3 kilo süt mayalıyorum, yalnız mayalama ortasında karıştırmıyorum, bunu deneyecem, Sayın Muhsin bey'in söylediği şekilde, "kefiri tülbentin içine koyup ve bir iple sütün içine sarkıtılması fikri bende düşündüm, hatta, uygulamaya kalkıştım ve tekrar vaçgetçim, bunu mutlaka bir gün deneyecem, kefiri uzun süre bekletmiyorum, normal ekşiliğe ulaştıktan sonra hemen mayalamayı sonlandırıyorum(yaklaşık bir buçuk gün bekletiyorum), ben şöyle bir şey yapıyorum, aldığım çiğ sütü kaynatmadan mayalıyorum, bunu 30 yıldan fazla kefirle haşir-neşir olan bir abenin tavsiyesi üzerine başladım, önceden çekindim biraz, kefir, dışarından gelen ve içindeki mikropları öldürme kabiliyetine sahip olduğu, çiğ sütün zararlı yönünü izole ettiğini söylemesi üzerine endişelerim azaldı. Teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.

mrduran beğendi.
Hamdullah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025