Arkadaşlar çok teşekkür ediyorum değerli fikirlerinizden dolayı, Allah razı olsun, her seferinde 3 kilo süt mayalıyorum, yalnız mayalama ortasında karıştırmıyorum, bunu deneyecem, Sayın Muhsin bey'in söylediği şekilde, "kefiri tülbentin içine koyup ve bir iple sütün içine sarkıtılması fikri bende düşündüm, hatta, uygulamaya kalkıştım ve tekrar vaçgetçim, bunu mutlaka bir gün deneyecem, kefiri uzun süre bekletmiyorum, normal ekşiliğe ulaştıktan sonra hemen mayalamayı sonlandırıyorum(yaklaşık bir buçuk gün bekletiyorum), ben şöyle bir şey yapıyorum, aldığım çiğ sütü kaynatmadan mayalıyorum, bunu 30 yıldan fazla kefirle haşir-neşir olan bir abenin tavsiyesi üzerine başladım, önceden çekindim biraz, kefir, dışarından gelen ve içindeki mikropları öldürme kabiliyetine sahip olduğu, çiğ sütün zararlı yönünü izole ettiğini söylemesi üzerine endişelerim azaldı. Teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.
|