Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hamdullah
Selamün Aleyküm,
Arkadaşlar, doğal inek sütünden kefir yapıyorum, mayalamadan sonra bayağı koyu oluyor ve süzülmesi çok zor oluyor ve zaman alıyor, bununla ilgili bir çözüm ve önerileriniz var mı?, ikinci olarak bu sorunla ilintili, şöyle bir şey denemek istiyorum, kefir tanelerini hijneyik küçük bir plastik kutuya koyup, ağzı kapalı bir şekilde ve kutunun etrafı düzenli aralıklarla delinmiş bir şekilde sütün içine koyup kefiri mayalamak istiyorum(Bikti Çayı Kaşığı örneği gibi), bu şekilde bir şey yapsam kefir mayalanır mı, verim alır mıyım?, görüş ve önerileriniz bekliyorum arkadaşlar, teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.
|
Aleyküm Selam,
Çok koyu oluyorsa ya süreyi gereğinden uzun tutuyorsunuz ya da kefir tanelerine göre sütü az koyuyorsunuz diye düşünüyorum. Uzun süre mayalanınca ekşiliği de artıyor.
Tanelerin yaklaşık büyüklüğünü, sütün miktarını, süreyi yazarsanız bir fikir yürütebiliriz kendi denemelerimize göre.
Ben denemedim ama bir fikir ; taneleri ince bir tülün içine koyup, bağladığınız ipi biraz uzun tutup bir nevi poşet çay sistemi şeklini deneyebilirsiniz. Tavsiyem mayalama süresinin ortasında biraz karıştırın.