agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni212Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 27-09-2012, 17:19   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-01-2008
Şehir: -
Mesajlar: 3,601
Galeri: 44
Üstteki alıntı yazıda okuduğumda daha önce gözümden kaçan bir noktayı yakaladım. Yazın kefir yapmayın, eylül gibi yeniden başlayın önerisine karşılık olarak ve kendi deneyimime dayanarak, bugüne dek kefiri yaz kış demeden yaparız hiç bir problem yaşamadık. Belki kefir mayasının oda sıcaklığında oluşan ani ve alışılmışın dışındaki farklılıklar bu gibi sorunları yaratıyordur. Sıcaklık bakımından standartı tesadüfen ya da bilinçli olarak yakalayabildiğimizde sorun olmadığını düşünüyorum.

Yine uygulama olarak kefir mayasını bugüne dek hiç su içinde saklamadığımı, ne zaman saklamam gerekse süt içinde sakladığımı, eğer süt içinde mayalanma gerçekleşecek kadar çok bekletirsem ve hala saklamam gerekiyorsa süzüp yeniden süt içinde muhafaza ettiğimi paylaşayım.

Sağlıklı günler.

Ayşe Derin beğendi.
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025