agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni959Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-03-2013, 14:44   #901
Ağaçsever

sigacik's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi attar Mesajı Göster
sayın sigacik; bu 7-8 cm olan domates fideleri tohum ekiminden itibaren kaç günlük bilgi verirmisiniz?
Sn. Attar ,

3 Subat gunu tohumlari diktim ve 3 Mart gunu ilk sasirtmayi yaptim . Su an elimdeki saglikli tum cimlenen tohumlari birer aylik periyotlar ile sasirtiyorum .

Ilk sasirttiklarim 15 Nisan gibi ( Izmir ) nihai yerlerine ekilecekler gibi gozukuyor . Son durumun resimlerini ayrica yukleyecegim .

Saygilarimla

sigacik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2013, 19:15   #902
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 18-11-2012
Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda tohum ve fidelerimi yetiştirebilme yolunda ilerliyorum. Öncelikle bütün bu değerli bilgilerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim.

Sulama ve sıcaklıkla ilgili birkaç şey sormak istiyorum.

1. Buradan okuduğum bilgilere göre tohumlar çimlenir çimlenmez 15 derecenin altında ışık alan bir yere saksıları taşımam gerekiyor. Ben çimlendirme işlemini kalorifere yakın bir yerde yapıyordum, daha sonra filizler çıkınca saksıları kaloriferi yanmayan güneş alan odaya taşıyordum. Bugün sıcaklık değerlerinden emin olmak için bir termometre aldım. Kaloriferi yanmayan odanın sıcaklığı 23 derece idi. İnanamadığım için (çünkü üşüyorum ) komşudan da termometre istedim, aynı. Sanırım bizim ev ancak çimlendirme işlemi için uygun. Hemen kaloriferleri kapattım. Daha öncede resimlerini koymuştum, çimlenen tohumların hemen boyları uzuyor. Acaba sıcaklıktan dolayı olabilir mi? Cam ile kapalı ve güneş alan balkonun şuan ki sıcaklığı 21 derece çimlenen tohumları balkona taşısam uygun olur mu? Veya sabah balkona çıkarıp, akşamları içeri mi alayım?

2. Bir de ben sulama işini tam anlayamadım. Çimlenen tohumların üzerindeki foloyu açtıktan sonra işten geldiğimde yüzeyin bir kısmı korumuş oluyor. Bazı saksıların toprağını karıştırdım, alt taraflarda kurumuş. Bu saksıları su dolu kaba oturttum. Topraklar tekrar nemlendi. Bundan sonra saksının altından su gelene kadar sulasam, bu benim için bir ölçü olabilir mi?

3. Bir de mavi ve kırmızı nemesia'lar ekmiştim. Bunlar için çmlenme sıcaklığı olarak paket üzerinde 13-17 derece arası yazıyor. Ancak bahsettiğim gibi balkon dahil evin hiçbir yerinde böyle bir sıcaklık yok. Balkonlardan birinin camlarını açıp direk dışarı koysam uygun olur mu?

Sabırla okuduğunuz ve ayrıca önerileriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.

Emre İlhan beğendi.
limon1115 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2013, 19:38   #903
Ağaç Dostu

zebra's Avatar

Giriş Tarihi: 09-03-2013
Red face

1. 10-15 derecesi arasi denmis, herhalde hem sirik gibi uzamamasi icin hem de yavas yavas soguya alisarak buyumesi icin ama detayli bilgiyi Zeki bey verebilir herhalde. Ben 1 gun boyunca 3 derecede tutmum(yanlislikla) yine de fideciklerde sorun yasamadim, o yuzden 10 derece civari cok ideal fidecikler icin diye dusunuyorum.

2. Ben de senin gibi comezim bu islerde ama elimden geldigince cimri davraniyorum sulama isinde. Ust taraf kuruyuncaya kadar su vermiyorum (sonucta sararan ya da burusan yaprak yok). Su verirsek, herhalde o da bizim fidecikleri sirik gibi uzatir diye dusunuyorum. 2 gun icinde 1 ay olacak, masallah kayip yok fideciklerde.

3. Eger mumkunse bir odanin kapisini ve petegini kapat ve orada fidecikleri buyutmeye calis. Benim bu yil boyle sansim oldu, bir oda her daim 12 derecede duruyor.

Tum yazdiklarim, acemi bilgisi. Ustadlar yardimci olursa, sana faydasi daha cok dokunaciktir.

limon1115 beğendi.
zebra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2013, 19:57   #904
Moderatör

h_dogan's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2007
Galeri: 22
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon1115 Mesajı Göster
Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda tohum ve fidelerimi yetiştirebilme yolunda ilerliyorum. Öncelikle bütün bu değerli bilgilerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim.

Sulama ve sıcaklıkla ilgili birkaç şey sormak istiyorum.

1. Buradan okuduğum bilgilere göre tohumlar çimlenir çimlenmez 15 derecenin altında ışık alan bir yere saksıları taşımam gerekiyor. Ben çimlendirme işlemini kalorifere yakın bir yerde yapıyordum, daha sonra filizler çıkınca saksıları kaloriferi yanmayan güneş alan odaya taşıyordum. Bugün sıcaklık değerlerinden emin olmak için bir termometre aldım. Kaloriferi yanmayan odanın sıcaklığı 23 derece idi. İnanamadığım için (çünkü üşüyorum ) komşudan da termometre istedim, aynı. Sanırım bizim ev ancak çimlendirme işlemi için uygun. Hemen kaloriferleri kapattım. Daha öncede resimlerini koymuştum, çimlenen tohumların hemen boyları uzuyor. Acaba sıcaklıktan dolayı olabilir mi? Cam ile kapalı ve güneş alan balkonun şuan ki sıcaklığı 21 derece çimlenen tohumları balkona taşısam uygun olur mu? Veya sabah balkona çıkarıp, akşamları içeri mi alayım?

2. Bir de ben sulama işini tam anlayamadım. Çimlenen tohumların üzerindeki foloyu açtıktan sonra işten geldiğimde yüzeyin bir kısmı korumuş oluyor. Bazı saksıların toprağını karıştırdım, alt taraflarda kurumuş. Bu saksıları su dolu kaba oturttum. Topraklar tekrar nemlendi. Bundan sonra saksının altından su gelene kadar sulasam, bu benim için bir ölçü olabilir mi?

3. Bir de mavi ve kırmızı nemesia'lar ekmiştim. Bunlar için çmlenme sıcaklığı olarak paket üzerinde 13-17 derece arası yazıyor. Ancak bahsettiğim gibi balkon dahil evin hiçbir yerinde böyle bir sıcaklık yok. Balkonlardan birinin camlarını açıp direk dışarı koysam uygun olur mu?

1. Sizin sorununuz sıcaklık değil ışıklanma. Az ışıklanma olursa fideciklerin boyu deve boynu gibi uzar. Hem sıcaklığın 13-14 derecenin üzerinde hem de yeterince ışık alan bir yere alırsanız fideleriniz daha sağlıklı büyür.
2. şıkta söyledikleriniz kısmen ölçü olabilir ama yine de altta su gelene kadar vermeyebilirsiniz.
3. şık hakkında bilgim yok.

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2013, 20:13   #905
Ağaç Dostu

Emre İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2010
Galeri: 98
Alıntı:
Acaba sıcaklıktan dolayı olabilir mi? Cam ile kapalı ve güneş alan balkonun şuan ki sıcaklığı 21 derece çimlenen tohumları balkona taşısam uygun olur mu? Veya sabah balkona çıkarıp, akşamları içeri mi alayım?
Olabilir. İçeriye, hafif soğuk bir odaya almanız ideâldir. Zaten yaklaşık 1 hafta sonra potasyum ve fosfor ağırlıklı(bu aşamada azot ağırlıklı asla değil) gübre vermenizi öneriyorum

Alıntı:
Bundan sonra saksının altından su gelene kadar sulasam, bu benim için bir ölçü olabilir mi?
Hayır olamaz, o zaman da fideler ölürler. Torf tamamen nemini kaybedince, ben biraz üstten sulama yapıyorum, sabaha iyice suyu çekmiş oluyordu. Sizin bu yönteme göre, nemli ama ıslak değil prensibine uymamış oluyoruz

Alıntı:

Tohum paketlerinin üzerinde yazanlar yaklaşık değerlerdir Çok fazla takmayın. O yazan değelere yakın değerleri yakalamaya çalışmanız, yeterli olacaktır.

Aslında olayın sırrı; güneş aldığı kadar(fotosentez yaptığı kadar), sulandığı kadar(büyümeye uyarıldığı) kadar da bitkiyi uygun miktarda düzenli gübreleyip, düzenli gelişmesini sağlamaktır.

Ama, yeni şaşırtılmış fideye 1 hafta - 10 gün gübreleme yapılmaz. Kök sistemini oluşturmalı çünkü öncelikle

birnefestoprak ve zebra beğendi.
Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2013, 20:42   #906
Ağaç Dostu

zebra's Avatar

Wink

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Emre İlhan Mesajı Göster

Aslında olayın sırrı; güneş aldığı kadar(fotosentez yaptığı kadar), sulandığı kadar(büyümeye uyarıldığı) kadar da bitkiyi uygun miktarda düzenli gübreleyip, düzenli gelişmesini sağlamaktır.

Ama, yeni şaşırtılmış fideye 1 hafta - 10 gün gübreleme yapılmaz. Kök sistemini oluşturmalı çünkü öncelikle
Aklima uzun suredir takilan bir soru var. Tohumlari cimlendirmek icin ozel torf aldim. Bir de sebze adalarim icin gubresi icinde diger bir torf aldim. Esim maydonuzu yaz-kis kullandigi icin, evin icinde, saksida maydonoz yetistirmek istiyorum. Acaba sebze adalari icin aldigim torfu kullanip, maydonuz tohumlarini buraya eksem, maydonuzlarim sorunsuz cikip, buyurler mi acaba? (Gubreli oldugu icin, cimlenmeye zarari olur mu diye kendi kendime soruyorum)

Neden ilkini kullanmiyorsun diyeceksiniz. Cunku hem daha pahali hem de maydanoz icin sasirtma isiyle ugrasmadan, ilk koydugum yerde yetisip, buyumesini istiyorum.

Yok olmaz derseniz, bahceden toprak alip, saksiya onu koyacagim.

Emre İlhan beğendi.
Eski 19-03-2013, 20:47   #907
Ağaç Dostu

tiryaki's Avatar

Giriş Tarihi: 23-04-2008
maydanoz için törfe ya da şaşırtmaya gerek yok. serpin toprağa, sulayın büyüsün. en azından biz öyle yapıyoruz.

eylülbelde beğendi.
tiryaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2013, 20:55   #908
Ağaç Dostu

Emre İlhan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zebra Mesajı Göster
Aklima uzun suredir takilan bir soru var. Tohumlari cimlendirmek icin ozel torf aldim. Bir de sebze adalarim icin gubresi icinde diger bir torf aldim. Esim maydonuzu yaz-kis kullandigi icin, evin icinde, saksida maydonoz yetistirmek istiyorum. Acaba sebze adalari icin aldigim torfu kullanip, maydonuz tohumlarini buraya eksem, maydonuzlarim sorunsuz cikip, buyurler mi acaba? (Gubreli oldugu icin, cimlenmeye zarari olur mu diye kendi kendime soruyorum)

Neden ilkini kullanmiyorsun diyeceksiniz. Cunku hem daha pahali hem de maydanoz icin sasirtma isiyle ugrasmadan, ilk koydugum yerde yetisip, buyumesini istiyorum.

Yok olmaz derseniz, bahceden toprak alip, saksiya onu koyacagim.
Yok, olmaz diyorum Dahiyane bir fikir diyorum

Maydanozları, topraktaki besin uzun süre idare edecektir zaten. Sonra bir yaprak gübresi alır ve fıs fısla püskürterek gübrelersiniz

zebra beğendi.
Eski 19-03-2013, 20:58   #909
Ağaç Dostu

Emre İlhan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tiryaki Mesajı Göster
maydanoz için törfe ya da şaşırtmaya gerek yok. serpin toprağa, sulayın büyüsün. en azından biz öyle yapıyoruz.
Tırmıkla hafiften toprak yüzeyini karıştırmayı unutmayın ama

Sularken de pulverize(yağmurlu) sulama yaparsanız, demeyin keyfine

Eski 19-03-2013, 21:00   #910
Ağaç Dostu

tiryaki's Avatar

domates başlığında pomodoro paylaşmıştı
http://www.agaclar.net/forum/1106246-post921.htm

bence çok etkili bir yöntem. ben biraz farklı uyguladım, tohumları suda 3-4 gün beklettikten sonra toprağa rastgele attım. çok büyük oranda çimlenme oldu. arada kayıplar var ama kalan sağlar bana yeter de artar gibi duruyor.

tek sıkıntım istanbulda geceleri hala soğuk o yüzden balkondan evin içine taşımak zorunda kalıyorum çimlenen tohumlarımı.

Eski 20-03-2013, 14:10   #911
Ağaç Dostu

zebra's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Emre İlhan Mesajı Göster
Yok, olmaz diyorum Dahiyane bir fikir diyorum

Maydanozları, topraktaki besin uzun süre idare edecektir zaten. Sonra bir yaprak gübresi alır ve fıs fısla püskürterek gübrelersiniz
Yaprak gubresi hakkinda 11 sayfalik bir bilgi buldum, buraya koyayim, gelen gecene faydasi olur

http://www.marim.gov.tr/bilgi_kaynagi/yaprakgubre.pdf

Eski 20-03-2013, 17:53   #912
Ağaçsever

metulen's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2012
Merhaba herkese. Bende henuz temin ettiğim domates, biber, kavun ve karpuz tohumlarımı cuma gunu elime ulaşacak cimlendirme torfunu kullanarak viyollere ekim yapicam. Sonrasi da da daha buyuk viyollere ithal torf kullanarak sasirtma yapicam. Burdan gordugum kadarıyla bir cok kişi ekimi çoktan yapmış hatta şaşırtmaya geçmiş acaba ben ekim icin cok mu geç kaldım? Dikimi yapacağım yer istanbul Şile de. Genelde serin ruzgarli ve nispeten yağışlıdır. Hatta mayistan once topraga mevsimlik cicek ve fide dikilmez. Cunku toprak ve havalar gec ısınıyor. Karadeniz iklimi hakim.

Bu arada gene bu konudan okudum kavun icin şaşırtma yapılmaz denmis, kayba neden oluyormuş. Ben tohumdan üretime yeni başlıyorum bu nedenle her türlü tavsiye çok işime yarayacak

Sizce badem salatalik, Cherry domates, salkim pembe domates, yerli kavun ve karpuz icin nasil bir yol izlemeliyim.?

metulen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2013, 18:08   #913
Ağaç Dostu

zebra's Avatar

Red face

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi metulen Mesajı Göster
Merhaba herkese. Bende henuz temin ettiğim domates, biber, kavun ve karpuz tohumlarımı cuma gunu elime ulaşacak cimlendirme torfunu kullanarak viyollere ekim yapicam. Sonrasi da da daha buyuk viyollere ithal torf kullanarak sasirtma yapicam. Burdan gordugum kadarıyla bir cok kişi ekimi çoktan yapmış hatta şaşırtmaya geçmiş acaba ben ekim icin cok mu geç kaldım? Dikimi yapacağım yer istanbul Şile de. Genelde serin ruzgarli ve nispeten yağışlıdır. Hatta mayistan once topraga mevsimlik cicek ve fide dikilmez. Cunku toprak ve havalar gec ısınıyor. Karadeniz iklimi hakim.

Bu arada gene bu konudan okudum kavun icin şaşırtma yapılmaz denmis, kayba neden oluyormuş. Ben tohumdan üretime yeni başlıyorum bu nedenle her türlü tavsiye çok işime yarayacak

Sizce badem salatalik, Cherry domates, salkim pembe domates, yerli kavun ve karpuz icin nasil bir yol izlemeliyim.?
Merhaba Metulen,

Bildiklerim sadece domatesle sinirli, onun icin domates icin bildiklerimi aktarayim.

Domates icin gec kalmis degilsin, sonucta 6-8 hafta icinde yerlerine dikmeye hazir olacaklari icin, mayis sonuna denk geliyor, bu da Sile gibi bir yer icin uygun zaman diye dusunuyorum.

Ilk sayfadan itibaren bu basligi okursan, gercekten butun bilgiler var cimlendirme hakkinda ayrica teknik bilgiye girmeden, sade. Benim gibi acemi bile, Zeki Bey sayesinde cimlendirmeyi basardi. Artik yaza domatesleri yeme kaldi

Eski 20-03-2013, 18:12   #914
Ağaç Dostu

ciroz's Avatar

Giriş Tarihi: 27-03-2012
Sn metulen,

Bahsettiğiniz sebzeler ile ilgili ayrı ayrı başlıklarımız mevcut.
Sebzeler bölümünden herbiri için detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Ekim için geç kalmış sayılmazsınız.

Ayrıca http://www.agaclar.net/forum/sik-sor...vuzu/19355.htm başlığına göz gezdirmenizi de tavsiye ederim.

ciroz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2013, 18:13   #915
Ağaç Dostu

Hülyab's Avatar

Giriş Tarihi: 30-11-2012
Arkadaşlar ektiğim fasülye tohumları ters tarafa doğru çıkıyor acaba böyle bişey yaşayan var mı? alt kısıma yayılması gereken salkım saçak görüntü toprağın yüzeyine çıkıyor. Bugün bir arkadaşım onları çıkartıp ters çevirip tekrar ektiği için foto yükleyemiyorum ama diğer çıkanlardan böyle bişey yaşarsam eklicem acaba yanlış bişey yapmışmıyızdır?

Emre İlhan beğendi.
Hülyab Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2013, 19:26   #916
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hülyab Mesajı Göster
Arkadaşlar ektiğim fasülye tohumları ters tarafa doğru çıkıyor acaba böyle bişey yaşayan var mı? alt kısıma yayılması gereken salkım saçak görüntü toprağın yüzeyine çıkıyor. Bugün bir arkadaşım onları çıkartıp ters çevirip tekrar ektiği için foto yükleyemiyorum ama diğer çıkanlardan böyle bişey yaşarsam eklicem acaba yanlış bişey yapmışmıyızdır?
Sanırım benim bir kaç tohumum da aynı şekilde bekliyorum bakalım belki geri yukarı doğru uzar.

Name:  sarmaşık güzeli.jpg
Views: 1886
Size:  46.5 KB

Eski 20-03-2013, 19:35   #917
Ağaçsever

Zeki bey hiç nemesia yetiştirdiniz mi? Bu sene aldığım yaklaşık 10 çeşit tohumu evin içinde çimlendirebildim. Evin sıcaklığı 23-24 derece arasında. Ancak nemesia çimlenmedi. Paket üzerinde 13-17 derece arasında çimlenir yazıyor, bazı arkadaşlar bu değerlere yakın değerler elde edilince de çimlenebileceğini söyledi ancak emin olamadım. Kapalı balkonumun sıcaklığı sabah ve akşam 19-22 derece arasında. Gece kaça düşüyor bilmiyorum. Nemesia'lar için nasıl bir yol izlemeliyim. Bir de çimlenen ancak ikinci yapraklarını henüz vermeyen çiçeklerin 15 derece altında tutmama henüz ihtiyaç var mı, yoksa ikinci yaprakları verdikten sonra mı sıcaklığı düşük ortama geçirmeliyim? Şuan hepsi içerde pencere önünde duruyor.
Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim..

Eski 20-03-2013, 19:42   #918
Ağaç Dostu

tiryaki's Avatar

Tohumları mutlaka enlemesine ekin, ortadan ayrılacağı yer yeryüzüne paralel olsun.

Eski 20-03-2013, 19:52   #919
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-03-2013
zeki bey anlatımınız cok detaylı ve güzel olmuş elinize sağlık teşşekkürler

_yavuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2013, 23:47   #920
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-07-2010
arkadaşlar bugün tohum ve viyol aldım. viyollere domates, biber, patlıcan ekeceğim. Yalnız viyollere torf yerine bahçe toprağı + kum + koyun gübresi karışımı koysam çimlenir mi? torf istemememin nedeni viyollerdeki fideler büyüyünce torf besleyemezmiş, o yüzden viyollerden sonra topraklı bir karışıma şaşırtmak gerekirmiş. ben viyollerdeki fideleri büyüyünce yani yaklaşık 7-8 hafta sonra bahçeye yerlerine dikmek istiyorum. ya da bahçe toprağı + kum + koyun gübresi karışımının en üstüne torf koysam işe yarar mı?

himone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2013, 00:35   #921
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi himone Mesajı Göster
arkadaşlar bugün tohum ve viyol aldım. viyollere domates, biber, patlıcan ekeceğim. Yalnız viyollere torf yerine bahçe toprağı + kum + koyun gübresi karışımı koysam çimlenir mi? torf istemememin nedeni viyollerdeki fideler büyüyünce torf besleyemezmiş, o yüzden viyollerden sonra topraklı bir karışıma şaşırtmak gerekirmiş. ben viyollerdeki fideleri büyüyünce yani yaklaşık 7-8 hafta sonra bahçeye yerlerine dikmek istiyorum. ya da bahçe toprağı + kum + koyun gübresi karışımının en üstüne torf koysam işe yarar mı?
Umarım iyi sonuçlar verir..

Eski 21-03-2013, 08:46   #922
Ağaç Dostu

ciroz's Avatar

Giriş Tarihi: 27-03-2012
Alıntı:
Sn himone,

Domates, biber ve patlıcan tohumlarında şaşırtma kök gelişimini ve bitkiyi güçlendirmek için yapılan bir uygulama, tohumlar çimlendikten ve ilk yaprakların (cotyledonlar) ardından gerçek yapraklar çıktıktan sonra ( genelde cotyledonlar hariç 4 yaprak ) şaşırtma yapmalısınız. Bu şaşırtma yapacağınız toprak karışımına çok az gübre ekleyebilirsiniz. Orada da biraz gelişince ( gövde kalınlaşmaya başlayınca ), gerçek yerlerine dikebilirsiniz.

Bir kez daha söylemiş olayım. Sizin aracılığınızla diğer arkadaşlarımızda faydalanır.

Sorunuzla ilgili başlığı bulduğunuzda Lütfen konuyu başından sonuna tarayınız, çoğunlukla sorunuza daha önce cevap verilmiştir.

İyi bir sezon geçirmenizi dilerim.

Emre İlhan beğendi.
ciroz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2013, 11:59   #923
Ağaç Dostu

Hülyab's Avatar

Alıntı:
Sanırım benim bir kaç tohumum da aynı şekilde bekliyorum bakalım belki geri yukarı doğru uzar.

Eklenti 380067

Sevgili Limon1115 seninkiler hana iyi görünüyor benim toprağın üstü salkım saçak olmuştu bakalım her ihtimale karşı birkaç tohum daha ekicem onlar giderse fasülyesiz kalmayayım

Eski 21-03-2013, 12:11   #924
Ağaç Dostu

zebra's Avatar

Alıntı:
Sevgili Limon1115 seninkiler hana iyi görünüyor benim toprağın üstü salkım saçak olmuştu bakalım her ihtimale karşı birkaç tohum daha ekicem onlar giderse fasülyesiz kalmayayım
Aklima bir fikir geldi (sacma olabilir ) Cocukken yaptigimiz gibi islak pamuk arasina koysaniz, kokler cikmaya basladiginda, topraga alsaniz olmaz mi acaba? Ne bileyim, hatirliyorumda, cocukken bu sekilde nohut fidanim olmustu ve nohutlarini yemistim.

Eski 21-03-2013, 12:19   #925
Ağaç Dostu

Hülyab's Avatar

Alıntı:
Aklima bir fikir geldi (sacma olabilir ) Cocukken yaptigimiz gibi islak pamuk arasina koysaniz, kokler cikmaya basladiginda, topraga alsaniz olmaz mi acaba? Ne bileyim, hatirliyorumda, cocukken bu sekilde nohut fidanim olmustu ve nohutlarini yemistim.
ben zaten toprağa ekmeden önce bir veya iki gün ıslak pamukta bekletiyorum toprağa ektiğimde kolay çıkar die ama pamukta çimlenene kadar beklemedim hiç şuanda pamukta birkaç tohumum var acaba beklesem çimlenseler nasıl ekmem gerekir topraka yeşil kısmını dışardamı bırakmalıyım.

Eski 21-03-2013, 12:28   #926
Ağaç Dostu

hberbul's Avatar

Giriş Tarihi: 21-11-2011
Alıntı:
Ben geçen yıl sizin anlattığınız şekilde tohumları ektim en üste torf koyarak tohumu ektim.Bir sorun yaşamadım.

hberbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2013, 12:51   #927
Ağaç Dostu

zebra's Avatar

Exclamation

Alıntı:
ben zaten toprağa ekmeden önce bir veya iki gün ıslak pamukta bekletiyorum toprağa ektiğimde kolay çıkar die ama pamukta çimlenene kadar beklemedim hiç şuanda pamukta birkaç tohumum var acaba beklesem çimlenseler nasıl ekmem gerekir topraka yeşil kısmını dışardamı bırakmalıyım.
Acaba pamuk-misir ikilisini denediniz mi? Fasulye gibi kok saliyor mudur acaba? Bu sene ben de misir ve fasulye dikmeyi planliyorum. Fasulyeleri misira agmandiracagim (basarabilirsem) ve sirik gerekmeyecek.

nkutsay beğendi.
Eski 21-03-2013, 13:13   #928
Ağaç Dostu

nkutsay's Avatar

Giriş Tarihi: 12-01-2013
Yer bulabilirsem ben de 1 misir 1 de aycicegi ekip yanlarina da fasulye ekecegim sarilsin diye. Bir misira 2 fasulye diyorlar, aycicegine 1 mi 2 mi bilemedim. 3-4 kok fasulye bizim nevalemizi cikarir sanirim ) Bunlar icin daha vaktimiz var degil mi?

nkutsay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2013, 16:22   #929
Ağaç Dostu

Emre İlhan's Avatar

Alıntı:
Biberlerin meyveleri ilk önce dimdikler değil mi? Sonradan, geliştikçe sarkmaya başlıyor

Eski 21-03-2013, 17:47   #930
Ağaçsever

metulen's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2012
Alıntı:
Merhaba Metulen,

Bildiklerim sadece domatesle sinirli, onun icin domates icin bildiklerimi aktarayim.

Domates icin gec kalmis degilsin, sonucta 6-8 hafta icinde yerlerine dikmeye hazir olacaklari icin, mayis sonuna denk geliyor, bu da Sile gibi bir yer icin uygun zaman diye dusunuyorum.

Ilk sayfadan itibaren bu basligi okursan, gercekten butun bilgiler var cimlendirme hakkinda ayrica teknik bilgiye girmeden, sade. Benim gibi acemi bile, Zeki Bey sayesinde cimlendirmeyi basardi. Artik yaza domatesleri yeme kaldi
Cevaplar icin teşekkür ederim. Ciroz'un da tavsiyesi ile forumdan diger konulara da goz atarak biraz daha bilgi sahibi olmaya çalışacağım. Teşekkürler

Emre İlhan ve ciroz beğendi.
metulen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
casuarina cunninghamiana, cotyledon, çam, çimlendirme, fıstık, ficus macrophylla, kestane, kotiledon, köklendirme, moreton bay fig, river sheoak, sera, şaşırtma, tohum, tohum ekme

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025