Merhaba herkese. Bende henuz temin ettiğim domates, biber, kavun ve karpuz tohumlarımı cuma gunu elime ulaşacak cimlendirme torfunu kullanarak viyollere ekim yapicam. Sonrasi da da daha buyuk viyollere ithal torf kullanarak sasirtma yapicam. Burdan gordugum kadarıyla bir cok kişi ekimi çoktan yapmış hatta şaşırtmaya geçmiş

acaba ben ekim icin cok mu geç kaldım? Dikimi yapacağım yer istanbul Şile de. Genelde serin ruzgarli ve nispeten yağışlıdır. Hatta mayistan once topraga mevsimlik cicek ve fide dikilmez. Cunku toprak ve havalar gec ısınıyor. Karadeniz iklimi hakim.
Bu arada gene bu konudan okudum kavun icin şaşırtma yapılmaz denmis, kayba neden oluyormuş. Ben tohumdan üretime yeni başlıyorum bu nedenle her türlü tavsiye çok işime yarayacak
Sizce badem salatalik, Cherry domates, salkim pembe domates, yerli kavun ve karpuz icin nasil bir yol izlemeliyim.?