![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-07-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 98
|
Merhaba herkese. Bende henuz temin ettiğim domates, biber, kavun ve karpuz tohumlarımı cuma gunu elime ulaşacak cimlendirme torfunu kullanarak viyollere ekim yapicam. Sonrasi da da daha buyuk viyollere ithal torf kullanarak sasirtma yapicam. Burdan gordugum kadarıyla bir cok kişi ekimi çoktan yapmış hatta şaşırtmaya geçmiş ![]() Bu arada gene bu konudan okudum kavun icin şaşırtma yapılmaz denmis, kayba neden oluyormuş. Ben tohumdan üretime yeni başlıyorum bu nedenle her türlü tavsiye çok işime yarayacak ![]() Sizce badem salatalik, Cherry domates, salkim pembe domates, yerli kavun ve karpuz icin nasil bir yol izlemeliyim.? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2013
Şehir: Fransa
Mesajlar: 252
|
![]() Alıntı:
Bildiklerim sadece domatesle sinirli, onun icin domates icin bildiklerimi aktarayim. Domates icin gec kalmis degilsin, sonucta 6-8 hafta icinde yerlerine dikmeye hazir olacaklari icin, mayis sonuna denk geliyor, bu da Sile gibi bir yer icin uygun zaman diye dusunuyorum. Ilk sayfadan itibaren bu basligi okursan, gercekten butun bilgiler var cimlendirme hakkinda ayrica teknik bilgiye girmeden, sade. Benim gibi acemi bile, Zeki Bey sayesinde cimlendirmeyi basardi. Artik yaza domatesleri yeme kaldi ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-07-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 98
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
casuarina cunninghamiana, cotyledon, çam, çimlendirme, fıstık, ficus macrophylla, kestane, kotiledon, köklendirme, moreton bay fig, river sheoak, sera, şaşırtma, tohum, tohum ekme |
|
|