1. 10-15 derecesi arasi denmis, herhalde hem sirik gibi uzamamasi icin hem de yavas yavas soguya alisarak buyumesi icin ama detayli bilgiyi Zeki bey verebilir herhalde. Ben 1 gun boyunca 3 derecede tutmum(yanlislikla) yine de fideciklerde sorun yasamadim, o yuzden 10 derece civari cok ideal fidecikler icin diye dusunuyorum.
2. Ben de senin gibi comezim bu islerde ama elimden geldigince cimri davraniyorum sulama isinde. Ust taraf kuruyuncaya kadar su vermiyorum (sonucta sararan ya da burusan yaprak yok). Su verirsek, herhalde o da bizim fidecikleri sirik gibi uzatir diye dusunuyorum. 2 gun icinde 1 ay olacak, masallah kayip yok fideciklerde.
3. Eger mumkunse bir odanin kapisini ve petegini kapat ve orada fidecikleri buyutmeye calis. Benim bu yil boyle sansim oldu, bir oda her daim 12 derecede duruyor.
Tum yazdiklarim, acemi bilgisi. Ustadlar yardimci olursa, sana faydasi daha cok dokunaciktir.
|