View Single Post
Eski 21-03-2013, 08:46   #922
ciroz
Ağaç Dostu

ciroz's Avatar

Giriş Tarihi: 27-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi himone Mesajı Göster
arkadaşlar bugün tohum ve viyol aldım. viyollere domates, biber, patlıcan ekeceğim. Yalnız viyollere torf yerine bahçe toprağı + kum + koyun gübresi karışımı koysam çimlenir mi? torf istemememin nedeni viyollerdeki fideler büyüyünce torf besleyemezmiş, o yüzden viyollerden sonra topraklı bir karışıma şaşırtmak gerekirmiş. ben viyollerdeki fideleri büyüyünce yani yaklaşık 7-8 hafta sonra bahçeye yerlerine dikmek istiyorum. ya da bahçe toprağı + kum + koyun gübresi karışımının en üstüne torf koysam işe yarar mı?
Sn himone,

Domates, biber ve patlıcan tohumlarında şaşırtma kök gelişimini ve bitkiyi güçlendirmek için yapılan bir uygulama, tohumlar çimlendikten ve ilk yaprakların (cotyledonlar) ardından gerçek yapraklar çıktıktan sonra ( genelde cotyledonlar hariç 4 yaprak ) şaşırtma yapmalısınız. Bu şaşırtma yapacağınız toprak karışımına çok az gübre ekleyebilirsiniz. Orada da biraz gelişince ( gövde kalınlaşmaya başlayınca ), gerçek yerlerine dikebilirsiniz.

Bir kez daha söylemiş olayım. Sizin aracılığınızla diğer arkadaşlarımızda faydalanır.

Sorunuzla ilgili başlığı bulduğunuzda Lütfen konuyu başından sonuna tarayınız, çoğunlukla sorunuza daha önce cevap verilmiştir.

İyi bir sezon geçirmenizi dilerim.

ciroz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön