![]() |
|
![]() |
#1411 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
@ kenan gazneli, adı üstünde 'fındık turp'... Muhtemel böcek yemiştir, daha küçük arkadaşlarla (mantar-virüs vs.) ilgili sorun olsaydı renk değişikliği, çürüme, kuruma, gelişememe, ürün vermeme vs. olurdu. O kadar çatlak su kaçırmaz ki kaçırmamış zaten. Bence okulun bahçesine bir güzellik-renk katmışsınız, insanoğlunun eliyle oluşturduğu şeyleri mümkün olduğunca işinize karıştırmamaya çalışın. Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1412 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2019
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1413 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2019
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Ağaç Dostu
|
@ kenan gazneli, salyangozla mücadelem olmadı hiç şükür, bira önereni duydum, bakır tel önereni duydum ama randıman alanı duymadım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1416 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1417 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-02-2018
|
Alıntı:
Beslenme bozukluğu bile olabilir. Üstelik tek örnek var. Bitkinin hatası da olabilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-03-2020
|
Elma ve limon çekirdeği nasıl sulanır
Ustalarım daha önce konu açılmıştır muhakkak ama bulamadım kusuruma bakmayın. Peçetede patlayan elma ve limon çekirdeklerini güzelce ektim. Sulama işlemini nasıl yapmalıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-05-2020
|
Buradan okuduklarımla tohumlarımı çimlendirme aşamasındayım. Bu konunun 16. Sayfasına kadar okudum.Her gün okuyup daha bilinçli bir şekilde tohumlarımı yetiştiriyorum.Bilgi verenler için çok teşekkürler. Ben de benim gibi yeni başlayacaklar için fotoğraflar yolluyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-05-2020
|
Fotoğraf yüklemeyi de ilk kez deniyorum.Yapabildim sanırım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2017
|
Evet resimler gorunuyor. Tebrikler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1422 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-05-2020
|
Merhaba resim atacaktım ama beceremedim.Bahçeme spor alan çimi ektim tek sorun bazınyerler açık yeşil ve cok yavaş uzarken bazı yerler koyu yeşil ve cok hızlı uzuyor.Ben heryerin koyu yeşil olmasını istiyorum.Ne yapmalıyım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1423 |
Yeni Üye
|
Balkon denemelerimde kafama takılanlar ( domates,salatalık,biber)
Arkadaşlar merhaba balkonumda bazı ufak denemeler yaptım ama kafama takılan sorular var. Yardımcı olursanız sevinirim. 1- Çeri domatesler budanır mı ?Koltuk alma diğer ifadeyle budama işlemini açıkçası bilmiyorum demek daha doğru 1.resimde işaretlediğim yerlerden koltuk alma yaptım, yerler doğru mu? 2.resimde işaretli yerlerden salatalık mı çıkacak? 3.resimde işaretli yeri budamadım bıraktım doğru mu yaptım? 4.resimde işaretli yerlerden budayacağım doğru mu? Yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1424 |
Ağaç Dostu
|
1. Resim çok anlaşılmamakla birlikte sanırım dalları almışsınız koltukları değil. 2. Meyve tutarsa öyle 3. Buradaki de dal koltuk değil 4. Buradaki ..HZ.8617 araç sizin ise sorun olmaz ama değilse sahibi sağ farı aldığınız için sıkıntı çıkarabilir. İsterseniz önce teli budayın, desteksiz kalırsa arabanın üzerine düşebilir ve tek taşla iki kuş vurabilirsiniz. Domateste koltuk ile ilgili nette güzel görseller var. Misal 2. resimdeki yuvarlak içine aldığınız çiçekler domateste olsaydı koltuk olacaklardı. Yani dal ile ana gövde arasından çıkan ufaklıklar alınacak. Çeri domateslerde de tamamen tek dal bırakmasanız da BANA GÖRE biraz budasanız iyi olur çünkü çeriler çok dallanınca nasıl muhafaza edilecek, dizginlenecek belli olmuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Yeni Üye
|
Cevabın için teşekkürler TCM. İyi akşamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1426 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-10-2022
|
Merhaba tohumları Viyolede fide haline getirmeden direk bahçeye eksek olur mu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-12-2022
|
Merhaba Havuç,turp gibi sebzeler neden direk yerlerine tohum ekilerek yetiştirilir? Fideden üretilmez? Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-11-2018
|
Alıntı:
Fidenin amacı sıcak ortamda yetiştirip, hava ve toprak uygun olduğunda 1,1.5 ay zamandan kazanmak. Yoksa başka espirisi yok bence tabii. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1429 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-11-2018
|
Alıntı:
Fidenin tek amacı zaman baskısı olan ürünlerde 1, 1.5 ay zamandan kazanmak ve bitkinin ilk gelişiminin çok iyi olmasını sağlamak. Tamamen ticari kaygılar ile. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1430 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-12-2022
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2012
|
Merhaba, Fesleğen tohumu almıştım, paket üzerinde nemli tülbentte bir gün bekletip ekin yazıyor. Fakat bir gün sonra tülbente yapıştı. Elimle de alamıyorum, elime yapışıp kalıyor. Bu şekilde tülbentle eksem olur mu acaba? Tekrar kurumasını mı bekleyeyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
casuarina cunninghamiana, cotyledon, çam, çimlendirme, fıstık, ficus macrophylla, kestane, kotiledon, köklendirme, moreton bay fig, river sheoak, sera, şaşırtma, tohum, tohum ekme |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|