Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon1115
Acaba sıcaklıktan dolayı olabilir mi? Cam ile kapalı ve güneş alan balkonun şuan ki sıcaklığı 21 derece çimlenen tohumları balkona taşısam uygun olur mu? Veya sabah balkona çıkarıp, akşamları içeri mi alayım?
|
Olabilir. İçeriye, hafif soğuk bir odaya almanız ideâldir. Zaten yaklaşık 1 hafta sonra potasyum ve fosfor ağırlıklı(bu aşamada azot ağırlıklı asla değil) gübre vermenizi öneriyorum
Alıntı:
Bundan sonra saksının altından su gelene kadar sulasam, bu benim için bir ölçü olabilir mi?
|
Hayır olamaz, o zaman da fideler ölürler. Torf tamamen nemini kaybedince, ben biraz üstten sulama yapıyorum, sabaha iyice suyu çekmiş oluyordu. Sizin bu yönteme göre, nemli ama ıslak değil prensibine uymamış oluyoruz
Alıntı:
3. Bir de mavi ve kırmızı nemesia'lar ekmiştim. Bunlar için çmlenme sıcaklığı olarak paket üzerinde 13-17 derece arası yazıyor. Ancak bahsettiğim gibi balkon dahil evin hiçbir yerinde böyle bir sıcaklık yok. Balkonlardan birinin camlarını açıp direk dışarı koysam uygun olur mu?
Sabırla okuduğunuz ve ayrıca önerileriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.
|
Tohum paketlerinin üzerinde yazanlar yaklaşık değerlerdir

Çok fazla takmayın. O yazan değelere yakın değerleri yakalamaya çalışmanız, yeterli olacaktır.
Aslında olayın sırrı; güneş aldığı kadar(fotosentez yaptığı kadar), sulandığı kadar(büyümeye uyarıldığı) kadar da bitkiyi uygun miktarda düzenli gübreleyip, düzenli gelişmesini sağlamaktır.
Ama, yeni şaşırtılmış fideye 1 hafta - 10 gün gübreleme yapılmaz. Kök sistemini oluşturmalı çünkü öncelikle