agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni959Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-03-2013, 19:26   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 18-11-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hülyab Mesajı Göster
Arkadaşlar ektiğim fasülye tohumları ters tarafa doğru çıkıyor acaba böyle bişey yaşayan var mı? alt kısıma yayılması gereken salkım saçak görüntü toprağın yüzeyine çıkıyor. Bugün bir arkadaşım onları çıkartıp ters çevirip tekrar ektiği için foto yükleyemiyorum ama diğer çıkanlardan böyle bişey yaşarsam eklicem acaba yanlış bişey yapmışmıyızdır?
Sanırım benim bir kaç tohumum da aynı şekilde bekliyorum bakalım belki geri yukarı doğru uzar.

Name:  sarmaşık güzeli.jpg
Views: 1887
Size:  46.5 KB

limon1115 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2013, 11:59   #2
Ağaç Dostu

Hülyab's Avatar

Giriş Tarihi: 30-11-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon1115 Mesajı Göster
Sanırım benim bir kaç tohumum da aynı şekilde bekliyorum bakalım belki geri yukarı doğru uzar.

Eklenti 380067

Sevgili Limon1115 seninkiler hana iyi görünüyor benim toprağın üstü salkım saçak olmuştu bakalım her ihtimale karşı birkaç tohum daha ekicem onlar giderse fasülyesiz kalmayayım

Hülyab Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2013, 12:11   #3
Ağaç Dostu

zebra's Avatar

Giriş Tarihi: 09-03-2013
Alıntı:
Sevgili Limon1115 seninkiler hana iyi görünüyor benim toprağın üstü salkım saçak olmuştu bakalım her ihtimale karşı birkaç tohum daha ekicem onlar giderse fasülyesiz kalmayayım
Aklima bir fikir geldi (sacma olabilir ) Cocukken yaptigimiz gibi islak pamuk arasina koysaniz, kokler cikmaya basladiginda, topraga alsaniz olmaz mi acaba? Ne bileyim, hatirliyorumda, cocukken bu sekilde nohut fidanim olmustu ve nohutlarini yemistim.

zebra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2013, 12:19   #4
Ağaç Dostu

Hülyab's Avatar

Giriş Tarihi: 30-11-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zebra Mesajı Göster
Aklima bir fikir geldi (sacma olabilir ) Cocukken yaptigimiz gibi islak pamuk arasina koysaniz, kokler cikmaya basladiginda, topraga alsaniz olmaz mi acaba? Ne bileyim, hatirliyorumda, cocukken bu sekilde nohut fidanim olmustu ve nohutlarini yemistim.
ben zaten toprağa ekmeden önce bir veya iki gün ıslak pamukta bekletiyorum toprağa ektiğimde kolay çıkar die ama pamukta çimlenene kadar beklemedim hiç şuanda pamukta birkaç tohumum var acaba beklesem çimlenseler nasıl ekmem gerekir topraka yeşil kısmını dışardamı bırakmalıyım.

Hülyab Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2013, 12:51   #5
Ağaç Dostu

zebra's Avatar

Giriş Tarihi: 09-03-2013
Exclamation

Alıntı:
ben zaten toprağa ekmeden önce bir veya iki gün ıslak pamukta bekletiyorum toprağa ektiğimde kolay çıkar die ama pamukta çimlenene kadar beklemedim hiç şuanda pamukta birkaç tohumum var acaba beklesem çimlenseler nasıl ekmem gerekir topraka yeşil kısmını dışardamı bırakmalıyım.
Acaba pamuk-misir ikilisini denediniz mi? Fasulye gibi kok saliyor mudur acaba? Bu sene ben de misir ve fasulye dikmeyi planliyorum. Fasulyeleri misira agmandiracagim (basarabilirsem) ve sirik gerekmeyecek.

zebra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
casuarina cunninghamiana, cotyledon, çam, çimlendirme, fıstık, ficus macrophylla, kestane, kotiledon, köklendirme, moreton bay fig, river sheoak, sera, şaşırtma, tohum, tohum ekme

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025