![]() |
|
![]() |
#901 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-07-2012
|
Alıntı:
3 Subat gunu tohumlari diktim ve 3 Mart gunu ilk sasirtmayi yaptim . Su an elimdeki saglikli tum cimlenen tohumlari birer aylik periyotlar ile sasirtiyorum . Ilk sasirttiklarim 15 Nisan gibi ( Izmir ) nihai yerlerine ekilecekler gibi gozukuyor . Son durumun resimlerini ayrica yukleyecegim . Saygilarimla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#902 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-11-2012
|
Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda tohum ve fidelerimi yetiştirebilme yolunda ilerliyorum. Öncelikle bütün bu değerli bilgilerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim. Sulama ve sıcaklıkla ilgili birkaç şey sormak istiyorum. 1. Buradan okuduğum bilgilere göre tohumlar çimlenir çimlenmez 15 derecenin altında ışık alan bir yere saksıları taşımam gerekiyor. Ben çimlendirme işlemini kalorifere yakın bir yerde yapıyordum, daha sonra filizler çıkınca saksıları kaloriferi yanmayan güneş alan odaya taşıyordum. Bugün sıcaklık değerlerinden emin olmak için bir termometre aldım. Kaloriferi yanmayan odanın sıcaklığı 23 derece idi. İnanamadığım için (çünkü üşüyorum ![]() 2. Bir de ben sulama işini tam anlayamadım. Çimlenen tohumların üzerindeki foloyu açtıktan sonra işten geldiğimde yüzeyin bir kısmı korumuş oluyor. Bazı saksıların toprağını karıştırdım, alt taraflarda kurumuş. Bu saksıları su dolu kaba oturttum. Topraklar tekrar nemlendi. Bundan sonra saksının altından su gelene kadar sulasam, bu benim için bir ölçü olabilir mi? 3. Bir de mavi ve kırmızı nemesia'lar ekmiştim. Bunlar için çmlenme sıcaklığı olarak paket üzerinde 13-17 derece arası yazıyor. Ancak bahsettiğim gibi balkon dahil evin hiçbir yerinde böyle bir sıcaklık yok. Balkonlardan birinin camlarını açıp direk dışarı koysam uygun olur mu? Sabırla okuduğunuz ve ayrıca önerileriniz için şimdiden çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#903 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2013
|
![]() 1. 10-15 derecesi arasi denmis, herhalde hem sirik gibi uzamamasi icin hem de yavas yavas soguya alisarak buyumesi icin ama detayli bilgiyi Zeki bey verebilir herhalde. Ben 1 gun boyunca 3 derecede tutmum(yanlislikla) yine de fideciklerde sorun yasamadim, o yuzden 10 derece civari cok ideal fidecikler icin diye dusunuyorum. 2. Ben de senin gibi comezim bu islerde ama elimden geldigince cimri davraniyorum sulama isinde. Ust taraf kuruyuncaya kadar su vermiyorum (sonucta sararan ya da burusan yaprak yok). Su verirsek, herhalde o da bizim fidecikleri sirik gibi uzatir diye dusunuyorum. 2 gun icinde 1 ay olacak, masallah kayip yok fideciklerde. 3. Eger mumkunse bir odanin kapisini ve petegini kapat ve orada fidecikleri buyutmeye calis. Benim bu yil boyle sansim oldu, bir oda her daim 12 derecede duruyor. Tum yazdiklarim, acemi bilgisi. Ustadlar yardimci olursa, sana faydasi daha cok dokunaciktir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#904 | |
Moderatör
|
Alıntı:
2. şıkta söyledikleriniz kısmen ölçü olabilir ama yine de altta su gelene kadar vermeyebilirsiniz. 3. şık hakkında bilgim yok. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#905 | |||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Alıntı:
![]() Alıntı:
![]() Aslında olayın sırrı; güneş aldığı kadar(fotosentez yaptığı kadar), sulandığı kadar(büyümeye uyarıldığı) kadar da bitkiyi uygun miktarda düzenli gübreleyip, düzenli gelişmesini sağlamaktır. Ama, yeni şaşırtılmış fideye 1 hafta - 10 gün gübreleme yapılmaz. Kök sistemini oluşturmalı çünkü öncelikle ![]() |
|||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#906 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
Neden ilkini kullanmiyorsun diyeceksiniz. Cunku hem daha pahali hem de maydanoz icin sasirtma isiyle ugrasmadan, ilk koydugum yerde yetisip, buyumesini istiyorum. Yok olmaz derseniz, bahceden toprak alip, saksiya onu koyacagim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#907 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2008
|
maydanoz için törfe ya da şaşırtmaya gerek yok. serpin toprağa, sulayın büyüsün. en azından biz öyle yapıyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#908 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Maydanozları, topraktaki besin uzun süre idare edecektir zaten. Sonra bir yaprak gübresi alır ve fıs fısla püskürterek gübrelersiniz ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#909 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Sularken de pulverize(yağmurlu) sulama yaparsanız, demeyin keyfine ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#910 |
Ağaç Dostu
|
domates başlığında pomodoro paylaşmıştı http://www.agaclar.net/forum/1106246-post921.htm bence çok etkili bir yöntem. ben biraz farklı uyguladım, tohumları suda 3-4 gün beklettikten sonra toprağa rastgele attım. çok büyük oranda çimlenme oldu. arada kayıplar var ama kalan sağlar bana yeter de artar gibi duruyor. tek sıkıntım istanbulda geceleri hala soğuk o yüzden balkondan evin içine taşımak zorunda kalıyorum çimlenen tohumlarımı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#911 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() http://www.marim.gov.tr/bilgi_kaynagi/yaprakgubre.pdf |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#912 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-07-2012
|
Merhaba herkese. Bende henuz temin ettiğim domates, biber, kavun ve karpuz tohumlarımı cuma gunu elime ulaşacak cimlendirme torfunu kullanarak viyollere ekim yapicam. Sonrasi da da daha buyuk viyollere ithal torf kullanarak sasirtma yapicam. Burdan gordugum kadarıyla bir cok kişi ekimi çoktan yapmış hatta şaşırtmaya geçmiş ![]() Bu arada gene bu konudan okudum kavun icin şaşırtma yapılmaz denmis, kayba neden oluyormuş. Ben tohumdan üretime yeni başlıyorum bu nedenle her türlü tavsiye çok işime yarayacak ![]() Sizce badem salatalik, Cherry domates, salkim pembe domates, yerli kavun ve karpuz icin nasil bir yol izlemeliyim.? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#913 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
Bildiklerim sadece domatesle sinirli, onun icin domates icin bildiklerimi aktarayim. Domates icin gec kalmis degilsin, sonucta 6-8 hafta icinde yerlerine dikmeye hazir olacaklari icin, mayis sonuna denk geliyor, bu da Sile gibi bir yer icin uygun zaman diye dusunuyorum. Ilk sayfadan itibaren bu basligi okursan, gercekten butun bilgiler var cimlendirme hakkinda ayrica teknik bilgiye girmeden, sade. Benim gibi acemi bile, Zeki Bey sayesinde cimlendirmeyi basardi. Artik yaza domatesleri yeme kaldi ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2012
|
Sn metulen, Bahsettiğiniz sebzeler ile ilgili ayrı ayrı başlıklarımız mevcut. Sebzeler bölümünden herbiri için detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Ekim için geç kalmış sayılmazsınız. Ayrıca http://www.agaclar.net/forum/sik-sor...vuzu/19355.htm başlığına göz gezdirmenizi de tavsiye ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#915 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2012
|
Arkadaşlar ektiğim fasülye tohumları ters tarafa doğru çıkıyor acaba böyle bişey yaşayan var mı? alt kısıma yayılması gereken salkım saçak görüntü toprağın yüzeyine çıkıyor. Bugün bir arkadaşım onları çıkartıp ters çevirip tekrar ektiği için foto yükleyemiyorum ama diğer çıkanlardan böyle bişey yaşarsam eklicem acaba yanlış bişey yapmışmıyızdır? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#916 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#917 |
Ağaçsever
|
Zeki bey hiç nemesia yetiştirdiniz mi? Bu sene aldığım yaklaşık 10 çeşit tohumu evin içinde çimlendirebildim. Evin sıcaklığı 23-24 derece arasında. Ancak nemesia çimlenmedi. Paket üzerinde 13-17 derece arasında çimlenir yazıyor, bazı arkadaşlar bu değerlere yakın değerler elde edilince de çimlenebileceğini söyledi ancak emin olamadım. Kapalı balkonumun sıcaklığı sabah ve akşam 19-22 derece arasında. Gece kaça düşüyor bilmiyorum. Nemesia'lar için nasıl bir yol izlemeliyim. Bir de çimlenen ancak ikinci yapraklarını henüz vermeyen çiçeklerin 15 derece altında tutmama henüz ihtiyaç var mı, yoksa ikinci yaprakları verdikten sonra mı sıcaklığı düşük ortama geçirmeliyim? Şuan hepsi içerde pencere önünde duruyor. Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#918 |
Ağaç Dostu
|
Tohumları mutlaka enlemesine ekin, ortadan ayrılacağı yer yeryüzüne paralel olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#919 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-03-2013
|
zeki bey anlatımınız cok detaylı ve güzel olmuş elinize sağlık teşşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#920 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-07-2010
|
arkadaşlar bugün tohum ve viyol aldım. viyollere domates, biber, patlıcan ekeceğim. Yalnız viyollere torf yerine bahçe toprağı + kum + koyun gübresi karışımı koysam çimlenir mi? torf istemememin nedeni viyollerdeki fideler büyüyünce torf besleyemezmiş, o yüzden viyollerden sonra topraklı bir karışıma şaşırtmak gerekirmiş. ben viyollerdeki fideleri büyüyünce yani yaklaşık 7-8 hafta sonra bahçeye yerlerine dikmek istiyorum. ya da bahçe toprağı + kum + koyun gübresi karışımının en üstüne torf koysam işe yarar mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#921 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#922 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2012
|
Alıntı:
Domates, biber ve patlıcan tohumlarında şaşırtma kök gelişimini ve bitkiyi güçlendirmek için yapılan bir uygulama, tohumlar çimlendikten ve ilk yaprakların (cotyledonlar) ardından gerçek yapraklar çıktıktan sonra ( genelde cotyledonlar hariç 4 yaprak ) şaşırtma yapmalısınız. Bu şaşırtma yapacağınız toprak karışımına çok az gübre ekleyebilirsiniz. Orada da biraz gelişince ( gövde kalınlaşmaya başlayınca ), gerçek yerlerine dikebilirsiniz. Bir kez daha söylemiş olayım. Sizin aracılığınızla diğer arkadaşlarımızda faydalanır. Sorunuzla ilgili başlığı bulduğunuzda Lütfen konuyu başından sonuna tarayınız, çoğunlukla sorunuza daha önce cevap verilmiştir. İyi bir sezon geçirmenizi dilerim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#923 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Limon1115 seninkiler hana iyi görünüyor benim toprağın üstü salkım saçak olmuştu bakalım her ihtimale karşı birkaç tohum daha ekicem onlar giderse fasülyesiz kalmayayım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#924 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#925 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#926 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#927 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#928 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
|
Yer bulabilirsem ben de 1 misir 1 de aycicegi ekip yanlarina da fasulye ekecegim sarilsin diye. Bir misira 2 fasulye diyorlar, aycicegine 1 mi 2 mi bilemedim. 3-4 kok fasulye bizim nevalemizi cikarir sanirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#929 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#930 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-07-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
casuarina cunninghamiana, cotyledon, çam, çimlendirme, fıstık, ficus macrophylla, kestane, kotiledon, köklendirme, moreton bay fig, river sheoak, sera, şaşırtma, tohum, tohum ekme |
|
|