![]() |
|
![]() |
#601 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2009
|
Son resimler...
Çimlenen tohumlarda son durum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#602 |
Ağaç Dostu
|
devam |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#603 |
Ağaç Dostu
|
son |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#604 |
Ağaç Dostu
|
İşte fotoğrafı bu. Sarı dairenin içindeki patlıcanın ilk çıkan yaprakları 3 tane. Eğer bu fideden meyve alamayacaksam sökeyim mi? Yoksa meyve verir mi? Neden 3 yapraklı çıktı? Patlıcanın cinsi turkish orange. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#605 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir bilen varsa söylesin. Ama doğa öyle aceleye gelmez. Dokunmadan güzelce bakımını yapmaya devam edin. Belki güzel bir bitki belki de düz bir ot çıkacak. Tanınacak hale gelsin bir hele ![]() Düzenleyen Zeki Yağlı : 08-03-2012 saat 09:53 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#607 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gerçek iki yaprak çıktıktan (ilk açan iki den sonra) ve biraz geliştikten sonra yapmak lazım. Şu anda yeterli kök yapmış olması zor. Acele etmeyin ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#609 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2012
|
ozgurbilgin , iyice coşturmuş ve büyütmüssün , maşaallah , inşallah bizede nasip olur.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#610 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Işık altında yer kalmadığından diğer çimlenen tohumları yerleştirmek içinbir kısmını şaşırtmam lazım ama viyollere şaşırttıktan sonra viyolleri nereye koyacağım konusunda sıkıntıdayım. Zeki Bey, Dışarı ekene kadar, viyolleri etrafı camla kapalı balkon'da tutsam bir sıkıntı olur mu? Orada ışık olmayacak, gündüzleri camdan gün ışığını alıp geceleri karanlıkta kalacaklar. Bu durumda 5-6 yaprak açmış olanların boyu kontrolsüzce uzamaya devam eder mi acaba? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#611 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Camla kapalı balkonda 5 derece altına düşmez artık herhalde. O zaman sorun olmaz. Şaşırtıncaya kadar da sağlıklı büyüyenler için bundan sonra gece aydınlatması olmasa da gelişme biraz geç olur ama fena olmaz. Orayı gece aydınlatamayacağınıza göre başka da çare yok zaten. İşte çimlendirme zamanını dışarıda olabilecek son don tarihinden geri sayarak ayarlamanın önemi böylece anlaşılıyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#612 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Zeki Bey, Tohum çimlendirdiğimiz saksılar, ektiğimiz tohumlar için yeterince büyükse ve çimlenen bitkiler saksıları içerisinde sıkışık değilse, şaşırtma yapmadan vakti gelince direkt toprağa ekilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#613 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fideler, sebze fidesi gibi, kolay yetişen fide ise ve biraz gelişmiş ise başarı şansı yüksektir. Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#614 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-08-2008
|
Kendimce bitkileri tohumdan üretmeye karar verince bu sayfayı buldum. O kadar çok yararlandım ki... Umarım bu yıl ilk ciddi denemelerimden sonuç alırım. Bir de 2 metra karelik iki katlı küçük bir sera yaptım. Eşim evde bitki istemiyor... ![]() Bizleri bilgilendirdiği ve ilham verdiği için Sayın Zeki Yağlı'ya sonsuz teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#615 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-03-2012
|
*** Dünde ben sizin yukarda yaptığınız bütün hataları yaptım.50-60 m2 lik bir bahçem var.Kışa doğru marul pırasa soğan tere bakla ve dereotu ektim.Yeşillklerin hepsini site ahalisiyle bir güzel yedik.Dünde ısmarlamış olduğum tohumlar geldi ve ben onlardan triple curly maydanozu amaranth denilen bir yeşilliği ve elimde daha önceden bahçeye ektiğim ama bir türlü çıkmayan fesleğenleri (Kışlık ve yazlık)bahçeden aldığım toprağı hayvan gübresiyle karıştırıp bu sefer saksılara ektim ekmeden önce toprağı sulamıştım üzerlerine de poşet geçirdim.Şimdi bunları okuyunca üzüldüm inşallah çıkarlar elimde şimdi meksika mini salatalığı ,tendergreen salatalık,lif kabağı,numex twilight biber, beyaz patlıcan turuncu patlıcan hindiba red salad bowl marul tohumları var.antalyada yaşıyorum diğer dereotu tere tohumlarını bahçeye atmıştım çıkmıştı ama bunlar çok az miktarda ve ziyan olmalarını istemiyorum.ama toprağı ve saksıyı nasıl sterilize hale getireceğim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#616 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-09-2008
|
Zeki Bey engin tecrübelerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim.Bir soru da ben sormak isterim.Ben tohumların üzerini perlit ile örtmeyi planlıyordum.Fakat sizin verdiğiniz bilgileri okuyunca tereddütte kaldım.Perlit nemi dengede tutmak için faydalı olur mu yoksa hiç karıştırmayayım mı?Veya kapların en altına 2-3 cm kalınlığında nemi tutması için mi koyayım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#617 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mini seranızın fotoğrafını buraya koyun da başkaları da esinlensin/cesaretlensin. Eşinize gelince, biraz dişinizi sıkın. Neticeyi görünce o da heyecanlanabilir. Bu hobinize ortak olur ![]() Sabır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#619 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Altında bir işe yaramaz. Torfun içine karıştırırsanız daha iyi olur. Torfun üzerinde vermikülit nemi daha iyi tutar. Torfunuz iyi ise ve kabın üzerini streçlerseniz ikisini de gerek yok. Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#620 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2011
|
Çimlendikten sonra çıkan bitkiler bir süre sonra basağağı düşüveriyor. Her seferinde bu oluyor. Neden anlamadım, çok mu suluyorum acaba? Kaç günde bir sulamam lazım? Ayrıca florasan altında da tutmaya başladım. Pek bir faydası olmadı. Yardım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#621 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ama bir fotoğraf yüklerseniz daha kolay yardımcı olabiliriz. Hem başkaları da öğrenir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#622 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Zeki Bey, Bu hafta sonu resimleri çekip forma yüklemeye çalışayım. Öyle çok özelliği olan bir şey değil. Ama yazdığınız gibi kısmen de olsa birilerine esin kaynağı olursa ne mutlu bize. Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#623 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#624 |
Ağaç Dostu
|
Sayın yarenimex, Teşekkür ederim. Seranın boyu duvar dibinde 170 cm, açıkta olan kısım 155 cm. İkinci kat yerden yaklaşık 70 cm den sonra başlıyor. Kış aylarında fide yetiştirmek için düşündüm. Aynen dediğiniz gibi gündüz güneş olduğunda sıcak oluyor eğer kapısını açmaz isem. Yazın özelikle sürekli güneş alması nedeni ile kullanılmaz. Sanırım bir ay kadar sonra çok fazla kullanılmayacak. Zeminde maydanoz ve dere otu yetiştireceğim, tohumları ektim. Bir iki haftaya kadar çıkar diye ümit ediyorum. Sera, çok ciddi bir şey değil ancak baharda dikmek için fide ihtiyacını karşılamak ve kışın bazı bitkileri dondan korumak amacı ile yaptım. Her gün püskürtme ile suluyorum. Tohumların bir kısmı viyollerde bir kısmı da yoğurt kabı ve benzeri kaplarda. İlginiz için çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#625 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Şinasi6, Seranızın resimlerini paylaşmanız mümkün müdür? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#626 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ozgurbilgin, Yarın, hane halkı bir durum çıkartmaz ise resimleri çekip buraya yükleyeme çalışacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#627 |
Ağaç Dostu
|
Sırasıyla... 1.İri Kafalı Kadife Çiçeği 2.Peygamber Çiçeği 3.Mavi Vapur Dumanı 4.Tamamı 5.Tamamı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#628 |
Ağaç Dostu
|
Çeşitli domates tohumları ve sonunda sardunya... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#629 |
Ağaç Dostu
|
İlk resimdeki çiçeğin adını bilmiyorum ama her dalda farklı renkte papatya benzeri çiçeği oluyor...Diğerleri de farklı tür domatesler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#630 |
Ağaç Dostu
|
İlk 4 resim sırık çeri domatesi...Son residme ise adını bilmediğin çiçek var... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
casuarina cunninghamiana, cotyledon, çam, çimlendirme, fıstık, ficus macrophylla, kestane, kotiledon, köklendirme, moreton bay fig, river sheoak, sera, şaşırtma, tohum, tohum ekme |
|
|