![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Zeki Bey, başlığınız ve anlatımınız çok güzel, elinize sağlık. Tohumdan yetiştirmede şöyle böyle bir şeyler yapıyordum ama bazı tohumlarda başarısız oluyordum, bazen de sadece bir-iki tanesini kurtarabiliyordum. Bu bazen tohumun taze olmamasında kaynaklanıyor ama steril torf kullanmamamın da etkisi büyük olmalı. Her ne kadar tohum işini azaltmama rağmen, çimlendirme yapmadan eksikleri tamamlamak da olmuyor. Bu sene sterilizasyonu ihmal etmeyeceğim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2010
|
Elinize sağlık çok güzel bir konu. Bizde iş yerinde saat çiçeklerini ektik ama 4. haftada olmamıza rağmen daha hiç bir belirti yok. Çok güzel bir olay herşey gözünüzün önünde oluyor. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İstediğin bitkiyi çiçekçide bulabildiğin sürece tohumdan yetişmekten kaçınabilirsin. Ama her bitki çiçekçide yok. Olsa para yetmez. Bir de başarılı olup keyfini de sürmek lazım. Bence tohumdan üretmekten kaçamazsınız. Selamlar |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Zeki bey iyi günler. Daha önceki deneyimlerimde direk bahceye ekimde basarili olamadigim icin kabak ve salataliklari mecburen önceden cimlendirip sonra bahceye aktariyorum. Kabak fidelerim büyüyor, bu hafta hava burada yagisli simdi bahceye aktarsam yanlis mi yapmis olurum? Kuru havayi beklesem daha mi iyi olur? Ayni tereddütü tohumdan yetistirdigim kosmos, zinnia, kadife gibi mevsimlik ciceklerde de yasiyorum. Hangi hava sartlari topraga aktarmak icin en uygundur sizce? Tesekkürler, saygilar. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fideleri dışarı aktarmak için havanın kuru veya yağışlı olmasının bence çok önemi yok. Fidelerinizin kökleri iyi gelişmişse dışarıya dikmek için önce dışa ortamın güneşine ve rüzgarına alıştırmak lazım. İçerde yetişen fideler dışarı çıkınca rüzgardan ve güneşten dolayı yapraklarından çok su kaybederler. Eğer kökler yeterli gelişmemişse köklerden kaybolan suyu telafi edecek kadar su gelmez ve bitkiler ölür. Ayrıca güneşe alışmamış körpe yapraklar güneşte kavrulur. Bunun için yaklaşık iki hafta süre ile, tam güneş ve tam rüzgar almayan bir yerde kendi şaşırtma kapları içinde dışarıya alıştırmaya çalışmak lazım. Hergün güneşte kalış sürelerini ve kaldıkları yeri değiştirerek güneişin şiddetini ve aldıkları rüzgarı artırın. Böylece yaprakların yüzeyi yavaş kalınlaşır ve güneşten kavrulmaz olur ve yapraktan su kaybı azalır ve yerlerine diktiğiniz zaman ölmezler.. Dış koşullara alıştırma işini mutlaka yapın. Yoksa emekleriniz boşa gider. Kolay gelsin. Selamlar |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Alıntı:
Denemek icin birkac cosmos fidesini bahceye aktardim. Olumlu olursa geri kalanlari da aktaracagim. Verdiginiz bilgiler icin tekrar tesekkür ederim. Bu yil ilk kez bu kadar yüksek bir cimlenme orani yasadim. Simdiye kadar sadece ektigim iki gaura tohumu cimlenmedi ancak tohumdan yetisebilecegi konusunda cok da emin degildim. Saygilar. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| casuarina cunninghamiana, cotyledon, çam, çimlendirme, fıstık, ficus macrophylla, kestane, kotiledon, köklendirme, moreton bay fig, river sheoak, sera, şaşırtma, tohum, tohum ekme |
|
|