agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım > Evde Topraksız Tarım Uygulamaları
(https)




Beğeni Düzeni108Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-09-2015, 10:31   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-04-2013
Şehir: tahran iran
Mesajlar: 1,314
Sn Sulukok

Akvaryumcularda satilan mavi ilac vardir, metilen mavisi. Dezenfekte eder. Vazgecme noktasindaysaniz suya bir miktar damlatmati deneyin derim. Baliklara bulasan parazit ve bazi mantarlarda iyi gelir.

sulukök beğendi.
kiziltan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2015, 20:52   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-08-2012
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 283
Kudret Bey'in 1 Eylül tarihli notunu görmemişim. Onlar ele gelen büyükleri. Görebildiklerim 2mm ye kadar falan olanlar. Sonra çok inceliyorlar, görülmüyorlar. Büyük çoğunluk çok küçük, kendilerini değil artıklarını görüyorum. Kökleri un gibi öğütüyorlar.

Süzmekten öte, ekeltrikli süpürge ile emip dışarı atıyorum. Şu an derdim besin çözeltisini kurtarmak değil, domatesleri kurtarmak.

Kökleri de emdiriyorum süpürge ile ama hala birşeyler kalıyor köklerde. Larva, yumurta gibi. Onlardan kurtulamıyorum.

Sayın Kızıltan sağolsun sürekli yeni öneriler getiriyor. Bugün Hidrojen Peroksit ve Metilen Mavisi aldım. Az önce ilk H2O2 uygulamasını yaptım. Eczaneden %3lük H2O2 aldım. Litreye 5ml hesabıyla tanklardaki besine karıştırdım. Ardarda 5-10 püskürtme yaptırdım. Artık ne kadar etkisi olacak, bekleyip göreceğiz.

Elimde 100 ml H2O2 var. 5 gün falan yetecek. Sonucu o zaman anlayacağız.

Metileni de ondan sonra deneyeceğim.

Bazı köklerde son bir haftada gördüğüm gelişme umut veriyor aslında. Resimdeki köklenme çok yeni ve bir haftalık, oldukça sağlıklı ve sık görünüyor. Bunu yaygınlaştırabilşrsem, kurtardık demektir.

Eklenen Resimler
  
sulukök Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
aeroponik, bilgisayar, domates


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025