View Single Post
Eski 04-09-2015, 20:10   #54
sulukök
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-08-2012
Ben bir ara notlara bakmamışım galiba, Sayın Kızıltan'ın bir notunu da atlamışım, UHT önerisi ile ilgili olanı. Önceki notumda da anlattım, ama benim sistem hakkında biraz ek bilgi versem iyi olacak galiba.

Sistemde 10 litrelik bir besin deposu var, dolaşımda olan su ise 5 litreden az. Her kasadaki besin kanalı yuvarlak hesap 4x4 cm kesitli 80 cm uzunluğunda. Yani bir kasada 1.280 litre besin dolaşıyor. 4 kasada 5 litre gibi oluyor. 10 litre besin taze, temiz bekliyor. Daha yüksekte, orada kurtçuk yok. Dolaşımdaki 5 litre püskürtme ile köklerle temasta, uzaysn sarkan kökler de besin kanalına uzanıyorlar ayrıca.

Be temizlik yaptığım zaman, bir seferde en çok 5 litre besin heba etmiş oluyorum. Bunu dert etmiyorum. 5 litre besini elektrik süpürgesi ile emip atıyorum. Bunun üzerine kasalara yine 5 litre pH 6 besinsiz su koyup kökleri yıkıyorum. Sonra emip atıyorum. Sonra bir daha 5 litre su ile yıkama. Yani sistemde dolaşımda su kalmıyor, besin kalmıyor. Su ya da besin içinde kurtçuk kalmıyor. Kökleri de elektrikli süpürge ile emdirdiğim halde, köklerde birşeyler kalıyor. Köklere çok yüksek sıcaklık uygulayamadığım için oradakiler yaşamaya devam ediyor.

Solarizasyondan beklentim, köklerdekileri yoketmesi. Şimdi bunu H2O2 ve meyilen ile destekleyeceğim.

sulukök Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön