View Single Post
Eski 31-08-2015, 09:33   #37
sulukök
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-08-2012
Dün ikinci bir temizlik harekatı yaptım. Önce yarımşar saat ozonlama. Öğlen olunca baktım güneş kendiliğinden kasaları ısıtmaya başlamış, ben de dokunmadım, ısıtabildiği kadar ısıtıp doğal Solarizasyon yapsın. Saat 15'e kadar bekledim. Sonra kasalardaki besini emip boşalttım. Kökleri dışarı alıp kasa diplerine kaynar su döktüm. Amaç dipte köşede kalan saklanan kurtçuk varsa onları temizlemek. Sonra daha az sıcak su ile kökleri yıkadım. Suları boşalttım, taze besin koydum.

Ne kadar temizlesem de köklerde yumurta, larva küçük yavru kalıyor. Kökleri de iyice sıcak suya daldırabilirim ama onlar da dayanamaz. En son sökmeye karar verdiğimde bir de onu denerim. Büyükleri ayıklamak kolay, ama küçükler görülmüyor, büyüyünce ortaya çıkmış gibi oluyor. Baştan başlıyoruz.

Yine de ilk harekatın gözle görülür faydası oldu. Özellille güneşe çıkardığım bitkiler epey güçlendi. Çiçek sayısı arttı, çiçekler normal açılır oldu. Ama henüz meyve bağlayan yok. Tabii böyle ikide bir müdahele onları da şaşırtıyor, kararlı bir ortam oluşmayınca çiçek meyveye durmuyor.

İlk temizlik sonrası birkaç resim ekliyorum. Güneşteki bitkiler, en çok uzayıp tavana varan bitki - bunda üç nesil çiçek var. Ve köklerin temizlik sonrası gelişimi.

Eklenen Resimler

sulukök Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön