Dün önce yine güneşlenmeye bıraktım işi. Kasalar ön taraftan epeyce güneş aldıkları için oldukça ısınıyor. Nematodların da etkinlikleri sıcaklıkla önce artıyor, sonra azalıyor. 30C dereceden sonra onlar da yavaşlıyor. Kasaların içi yaklaşık 40C dereceye kadar ısınıyor. Sonra yine canlanıyorlar.
Öğleden sonra UV denemesi yaptım. Sulamayı kesip, lambayı yine her ihtimale karşı özel kristal tüpü içinde kasaların tabanına yakın yükseklikte yerleştirdim. Kapakları kapadım. Kapıyı- panjuru kapadım, fişi uzaktan taktım. 15er dakika bekledim.
Şu an ortalıkta büyük kurtçuk görünmüyor. Ama küçükler gece çalışmış. Artıklarını görüyorum, EC yükselmiş. Çünkü UV ışınımını direk göremeyen yerlerde kalanlara birşey olmuyor. Lamba uzun, 63 santim ama tabii köklerin arkaları gölgede kalıyor.
Yani sıcaklık bir yere kadar, UV bir yere kadar. Fiziksel mücadele bu kadar oluyor. Kimyasalda denemyemediğim bir Oksijenli Su kaldı. Başkabir kimyasal denemeyi düşünmüyorum.
Sanırım daha fazla mücadelenin bir anlamı olmayacak. En azından denedik. Olamayacağını gördük.
Düzenleyen sulukök : 03-09-2015 saat 06:39
Neden: yükselen pH değil EC. düzelttim.
|