agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım > Evde Topraksız Tarım Uygulamaları
(https)




Beğeni Düzeni108Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-09-2015, 06:37   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-08-2012
Şehir: İZMİR
Mesajlar: 283
Dün önce yine güneşlenmeye bıraktım işi. Kasalar ön taraftan epeyce güneş aldıkları için oldukça ısınıyor. Nematodların da etkinlikleri sıcaklıkla önce artıyor, sonra azalıyor. 30C dereceden sonra onlar da yavaşlıyor. Kasaların içi yaklaşık 40C dereceye kadar ısınıyor. Sonra yine canlanıyorlar.

Öğleden sonra UV denemesi yaptım. Sulamayı kesip, lambayı yine her ihtimale karşı özel kristal tüpü içinde kasaların tabanına yakın yükseklikte yerleştirdim. Kapakları kapadım. Kapıyı- panjuru kapadım, fişi uzaktan taktım. 15er dakika bekledim.

Şu an ortalıkta büyük kurtçuk görünmüyor. Ama küçükler gece çalışmış. Artıklarını görüyorum, EC yükselmiş. Çünkü UV ışınımını direk göremeyen yerlerde kalanlara birşey olmuyor. Lamba uzun, 63 santim ama tabii köklerin arkaları gölgede kalıyor.

Yani sıcaklık bir yere kadar, UV bir yere kadar. Fiziksel mücadele bu kadar oluyor. Kimyasalda denemyemediğim bir Oksijenli Su kaldı. Başkabir kimyasal denemeyi düşünmüyorum.

Sanırım daha fazla mücadelenin bir anlamı olmayacak. En azından denedik. Olamayacağını gördük.


Düzenleyen sulukök : 03-09-2015 saat 06:39 Neden: yükselen pH değil EC. düzelttim.
sulukök Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
aeroponik, bilgisayar, domates


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025