Sayın Kızıltan,
Çok teşekkürler yeni öneriler için. Bende var UV lamba. Su arıtma cihazına seri bağlı. Yumuşatmadan sonra bir e UV'den geçiyor su. Ama yine benm bildiğim, UV bakteri-mikrop türü canlılar için. Bu nematodlar baya baya hayvan sınıfına giriyor. Küçükler ama, dediğim gibi ayakları da var.Oldukça gelişkin yaratıklar. Çok sayıda ve hızlı üremeleri de cabası. Çarpılmadan kasa içinde çalıştırma yöntemini becerebilirsem yine de bir denerim. En azından kanser falan olur, hemen olmasa da yakında ölürler; kısırlaşırlar falan...
Bu iki günlük çalışma sonunda kısmi başarı eldeettim diyebilirim. Çok uzun süredir ilk defa EC düşmeye başladı. Yani bu, sayılarını epeyce azaltabildim demek. Bir de bugün öğleden sonra 10 litreye yakın su kullandılar. Normalde bir tam günde ancak kullanıyorlardı. Bu da kökler daha sağlıklı çalışıyor demek. Zaten köklerde gözle görülür bir canlanma var.
Hala tek tek elle kurtçuk avlamaya devam ediyorum. Bir de eczaneden oksijenli su arayayım, yeterince yoğun ise onun yararı olur diye düşünüyorum.
|