View Single Post
Eski 07-09-2015, 11:34   #57
sulukök
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-08-2012
Müjde, Müjde! İlk domates meyve bağladı!

Tabii sevinmek için çok erken ama, bu da bir olumlu gelişme, bir başarı. Muhtemelen dün ya da daha önce oluşmuştur ama ben daha çok kurtçuklara baktığım için görmemişim.

Dün yine temizlik yaptım. 15 litre 50-60C sıcak su ile kökleri yıkadım. Tabii kasaların içi de yıkanmış oldu. Elektrik süpürgesi ile herşeyi emdim, attım. Bazı kökler biraz zarar gördü, koptu-kısaldı, bir domatesin gövdesi kaza sonucu kırıldı. Biz de epey telefat verdik, nematodlar da.

Sonra taze besin koydum. Bolca metilen mavisi ekledim. Bir süre sonra EC başladı yine yükselmeye. Köklerdekilerden kurtulmak mümkün değil. Ortalıkta birşey görünmüyor, EC yükseliyor. Sonra kök kırıntıları da birikmeye başlıyor.

Sıcak su galiba bu sefer biraz fazla geldi, kökler keçe gibi oldular. Yine de son çıkan yaprak ve çiçekler daha sağlıklı gibi duruyor. Bu meyve bağlsyan bitkinin kökü aslında oldukça sağlıksız görünümlü. Resmini ekledim. Gövdesi de cılız. Ama bu becerdi. Bakalım büyütüp kızartabilecek miyiz. Genelde çiçekler biraz daha düzgün açıyor ve yapraklar ve gövdede çiçek tozları görülmeye başladı. Arılar da çoğaldı.

Yani galiba doğru yoldayız da, olacak gibi değil. Domateslerden ziyade nematodları besliyoruz. Tam bırakayım sökeyim diyordum, domates çıktı. Hadi biraz daha mücadele...

Eklenen Resimler

sulukök Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön