agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni81Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 02-03-2015, 23:30   #11
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Sayın TigerX, mayalanma tamamlandıktan sonra hamuru kızgın döküm tencereye şeklini bozmadan ve el yakmadan nasıl aktarıyorsunuz?

Cafe fernando örneğinde buruşuk pişirme kağıdı öneriliyordu. Sizin videoda tepsi gibi bir aparat kullandığınızı gördüm. Bannetondaki hamuru düz bir şeye ters çevirip sonra tencereye mi aktarıyorsunuz? Yapışma ve takılma olmuyor mu?

Biraz evvel zarf katlamadan sonra dinlendirince büyük hava kabarcıkları oluşmuş ve hamurun yapışkanlığı gitmiş ve elastikleştiğini farkettim. Son kez zarf katlama ve biraraya getirmede yapışma yayılma olmadı.

Serin bir köşeye koydum, sabaha kadar beklemek durumundayım..

Kiraz beğendi.
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025