View Single Post
Eski 02-03-2015, 19:03   #6
TigerX
Ağaç Dostu
 
TigerX's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-09-2006
Şehir: Gaziantep
Mesajlar: 188
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
Bu sabah mayamı ekmek yapmak üzere hazırladıktan sonra işe gittim. Dönüşte trafikte beklenmedik bir durum olunca vaktinden geç eve geldim ve mayam tam 2 katına kadar kabarmıştı. Damızlık ayırmak için tavsiye edilen 1,5 seviyesini geçmiş olsam da yine de 50 gram kadar ayırıp buzdolabına kaldırdım.

Eklenti 538980

Bu aşamada 100 gram mayayı video tarifindeki gibi suya koydum ve maya suda yüzdü. Otoliz aşamasını geçip ilk katlamayı yaptım. Şimdi saatimi kurdum , ikinci katlama için bekliyorum.

Sayın TigerX, eğer müsaitseniz ve diğer arkadaşlardan da bu aşamaya gelenler var ise ekmek yapımı için yeni konu açabiliriz.

Çeşitli aşamalardan fotoğraf yükleyebilirim.
Mayanız gayet güzel ...

Ekmek yapmazdan önce mayanızın şöyle bşr tadına bakın. Çok ekşilik hissederseniz tekrar besleyip bekleyin, tadı hoşunuza giderse devam edebilirsiniz...

Forumda ekmek konusuna olan ilgi çok zayıf. Benim beklediğimden çok çok az katılım oldu. İlgilenen sayısı sa yok denecek kadar az.

Bunu videoların izlenme sayısından rahatlıkla görebiliyorum. Bu nedenle şu an için ekmek konusunda ayrı bir başlık açmak için erken. Kendi kendimize yazıp duracağız. Bunun da bir anlamı olmuyor...

İlgi artarsa daha sonra yeni başlıkta devam edebiliriz...

TigerX Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön